BTB Başkanı Gündüzalp: Düşük Faizli Kredi Şartları Belirlendi

Ekonomi 25.03.2020 - 17:23, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BTB Başkanı Gündüzalp: Düşük Faizli Kredi Şartları Belirlendi

BTB Başkanı Gündüzalp: Düşük Faizli Kredi Şartları Belirlendi
BTB Başkanı Gündüzalp: Düşük Faizli Kredi Şartları Belirlendi Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, Resmi Gazetede yayınlanan Tarım ve Orman Bakanlığı tebliğine göre tarımsal üretim, bunların işlenmesi, saklanması ve sözleşmeli üretim başlıkları altında toplam 28 yatırım türüne, 500 bin lira ile 50 milyon lira arasında düşük faizli yatırım ve işletme kredi kullandırılacağını belirterek, her iki kredi türünde de indirim oranlarının, yatırımın çeşidine göre yüzde 10 ile yüzde 100 arasında değişeceğini söyledi. BİTKİSEL ÜRETİME 50 BİN LİRAYA KADAR FAİZSİZ KREDİ  Buna göre; Geleneksel bitkisel üretim yapan işletmelerin, 50 bin TL’ye kadar faizsiz kredi kullanabileceklerini aktaran Borsa Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp,  50 bin üzeri kredilerin en az yüzde 50 oranında sübvanse edileceğini, düşük faizli kredi kullanım üst limiti ise 2,5 milyon TL olarak belirlendiğini söyledi. HAYVANSAL ÜRETİM YAPAN İŞLETMELERE 100 BİN LİRAYA KADAR FAİZSİZ KREDİ  Geleneksel hayvansal üretim yapan işletmelerin, 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi kullanabileceklerini aktaran Başkan Gündüzalp, desteklenecek başlıkları şu şekilde sıraladı; “100 bin üzeri krediler ise en az yüzde 50 oranında sübvanse edilecek. Düşük faizli kredi kullanım üst limiti ise 1,5 milyon TL olarak belirlendi. Çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullanacakları düşük faizli tarımsal yatırım ve işletme kredilerinde şartlar belli oldu.  T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği” Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ, 2/1/2020 tarihli ve 2015 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Karar kapsamında, 1/1/2020-31/12/2022 yılları arasında (bu tarihler dahil) T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince kullandırılacak yatırım ve işletme kredileri ile ilgili teknik esasları kapsıyor. SÜTÇÜ VE KOMBİNE SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİNDE DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ ŞARTLARI  Karar kapsamında üreticilere faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullandırılabilmesi için; elli baş ve üzeri kapasitede, manda veya damızlık sığır 
BTB Başkanı Gündüzalp: Düşük Faizli Kredi Şartları Belirlendi

BTB Başkanı Gündüzalp: Düşük Faizli Kredi Şartları Belirlendi

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, Resmi Gazetede yayınlanan Tarım ve Orman Bakanlığı tebliğine göre tarımsal üretim, bunların işlenmesi, saklanması ve sözleşmeli üretim başlıkları altında toplam 28 yatırım türüne, 500 bin lira ile 50 milyon lira arasında düşük faizli yatırım ve işletme kredi kullandırılacağını belirterek, her iki kredi türünde de indirim oranlarının, yatırımın çeşidine göre yüzde 10 ile yüzde 100 arasında değişeceğini söyledi.

BİTKİSEL ÜRETİME 50 BİN LİRAYA KADAR FAİZSİZ KREDİ 

Buna göre; Geleneksel bitkisel üretim yapan işletmelerin, 50 bin TL’ye kadar faizsiz kredi kullanabileceklerini aktaran Borsa Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp,  50 bin üzeri kredilerin en az yüzde 50 oranında sübvanse edileceğini, düşük faizli kredi kullanım üst limiti ise 2,5 milyon TL olarak belirlendiğini söyledi.

HAYVANSAL ÜRETİM YAPAN İŞLETMELERE 100 BİN LİRAYA KADAR FAİZSİZ KREDİ 

Geleneksel hayvansal üretim yapan işletmelerin, 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi kullanabileceklerini aktaran Başkan Gündüzalp, desteklenecek başlıkları şu şekilde sıraladı; “100 bin üzeri krediler ise en az yüzde 50 oranında sübvanse edilecek. Düşük faizli kredi kullanım üst limiti ise 1,5 milyon TL olarak belirlendi. Çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullanacakları düşük faizli tarımsal yatırım ve işletme kredilerinde şartlar belli oldu. 

T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği” Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ, 2/1/2020 tarihli ve 2015 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Karar kapsamında, 1/1/2020-31/12/2022 yılları arasında (bu tarihler dahil) T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince kullandırılacak yatırım ve işletme kredileri ile ilgili teknik esasları kapsıyor.

SÜTÇÜ VE KOMBİNE SIĞIR YETİŞTİRİCİLİĞİNDE DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ ŞARTLARI 

Karar kapsamında üreticilere faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullandırılabilmesi için; elli baş ve üzeri kapasitede, manda veya damızlık sığır 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.