BTB BAŞKANI GÜNDÜZALP TOBB AKDENİZ BÖLGE TOPLANTISINA KATILDI

Gündem 27.04.2021 - 10:53, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BTB BAŞKANI GÜNDÜZALP TOBB AKDENİZ BÖLGE TOPLANTISINA KATILDI

BTB BAŞKANI GÜNDÜZALP TOBB AKDENİZ BÖLGE TOPLANTISINA KATILDI
Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, bölge oda ve borsa başkanlarının katılımıyla online olarak yapılan TOBB Akdeniz Bölge Toplantısı'na katılarak, tarım sektöründe öne çıkan sorunlara değinerek, çözümünü talep etti.     Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında online yapılan TOBB Akdeniz Bölge Toplantısına katılarak, tarımın sorunlarını dile getirdi. Bu yıl yetersiz kalan yağışlar nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi göller bölgesinde de hububat üretiminde rekolte kaybının yaşanacağına dikkat çeken Gündüzalp, “TBMM’nin bir an önce tarımsal kuraklığı görüşerek, kuraklık yaşayan illerimizi tabii afet bölgesi ilan ederek, çiftçimizi üretimde tutmak için dekar bazlı kuraklık desteği vermesi gerekli” dedi.   Fiyatı en çok artan girdilerin başında gübre ve kesif yemin geldiğini, yine çiftçinin kazanabilmesi ve üretimini devam ettirebilmesi için mazot/gübre desteği haricinde çiftçilere ek destek daha verilmesi gerektiğinin altını çizen Gündüzalp, “Süt/yem paritesiyle ilgili özellikle ciddi veriler üzerinden fiyat belirlemenin ötesine geçmemiz gerek. Bunun haricinde, tarımsal ürünlerin satıldığı discount marketlerin hegemonyasının kırılması konusunda sizden özel destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Son olarak, kırsaldaki Ticaret Borsalarının, Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) hibelerinden yararlanabilmesi için, şirket üzerinden başvuru şartı arandığını, bu konuda düzenlemeye gidilerek, Ticaret Borsalarının doğrudan TKDK projelerine başvuruların önünün açılması gerektiğini belirten Gündüzalp, şu şekilde konuştu; “Sizden ricamız, dile getirdiğimiz konuları ivedilikle ilgili bakanlıklara ulaştırmanız. Yaptığınız ve yapacağınız çalışmalardan dolayı Burdur adına bir kez daha teşekkür ediyorum.”  
BTB BAŞKANI GÜNDÜZALP TOBB AKDENİZ BÖLGE TOPLANTISINA KATILDI

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, bölge oda ve borsa başkanlarının katılımıyla online olarak yapılan TOBB Akdeniz Bölge Toplantısı'na katılarak, tarım sektöründe öne çıkan sorunlara değinerek, çözümünü talep etti.

 

 

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında online yapılan TOBB Akdeniz Bölge Toplantısına katılarak, tarımın sorunlarını dile getirdi. Bu yıl yetersiz kalan yağışlar nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi göller bölgesinde de hububat üretiminde rekolte kaybının yaşanacağına dikkat çeken Gündüzalp, “TBMM’nin bir an önce tarımsal kuraklığı görüşerek, kuraklık yaşayan illerimizi tabii afet bölgesi ilan ederek, çiftçimizi üretimde tutmak için dekar bazlı kuraklık desteği vermesi gerekli” dedi.

 

Fiyatı en çok artan girdilerin başında gübre ve kesif yemin geldiğini, yine çiftçinin kazanabilmesi ve üretimini devam ettirebilmesi için mazot/gübre desteği haricinde çiftçilere ek destek daha verilmesi gerektiğinin altını çizen Gündüzalp, “Süt/yem paritesiyle ilgili özellikle ciddi veriler üzerinden fiyat belirlemenin ötesine geçmemiz gerek. Bunun haricinde, tarımsal ürünlerin satıldığı discount marketlerin hegemonyasının kırılması konusunda sizden özel destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Son olarak, kırsaldaki Ticaret Borsalarının, Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) hibelerinden yararlanabilmesi için, şirket üzerinden başvuru şartı arandığını, bu konuda düzenlemeye gidilerek, Ticaret Borsalarının doğrudan TKDK projelerine başvuruların önünün açılması gerektiğini belirten Gündüzalp, şu şekilde konuştu; “Sizden ricamız, dile getirdiğimiz konuları ivedilikle ilgili bakanlıklara ulaştırmanız. Yaptığınız ve yapacağınız çalışmalardan dolayı Burdur adına bir kez daha teşekkür ediyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.