BAL VE REÇELLERİN ŞEKERLENMESİNİ ENGELLEYECEK PRATİK ÇÖZÜM

Yaşam 29.10.2020 - 10:52, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BAL VE REÇELLERİN ŞEKERLENMESİNİ ENGELLEYECEK PRATİK ÇÖZÜM

Büyük emekle hazırlanan bal ve reçeller zaman içinde şekerlenir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan bu iki ürün şekerlenmesine karşı koyabilmek için alınacak önlemler…
Bal ve reçellerin maliyeti yüksektir. Bin bir emekle hazırlanan bu iki kahvaltılık ürünü ise doğru bir şekilde muhafaza etmek oldukça önemlidir.   ŞEKERLENEN BAL NASIL KURTARILIR? Bir kabı içine sıcak su doldurun. İçine reçel ya da bal kavanozunu oturtun. Kabın ateşe dayanıklı olması lazım çünkü bir süre ateşte kaynatacağız. Kısık ateşte kabı kısa süre kaynatın. Şekerlenen kavanoz hızlı bir şekilde ilk günkü haline dönecektir.   BAL VE REÇELİ ŞEKERLENMEDEN SAKLAMANIN YOLLARI Reçeli ve balı muhakkak cam kavanozda saklayın. Hazırladığınız reçeli pişirdikten sonra kavanoza aktarın ve oda sıcaklığına gelmesini beklemelisiniz. Oda sıcaklığına geldikten sonra kavanozun ağzını sıkıcı kapatın. Reçel, bal veya pekmezi aşırı soğuk yerlerde saklamayın. Böyle soğuk yerler şekerlenmelerine neden olabilir. Aynı zamanda doğrudan güneş ışığında da bırakmamalısınız Güneş ışınları bu tarz kahvaltılıkların raf ömrünü kısaltabilir. Şekerlenmeden muhafaza etmek istiyorsanız serin, kuru ve ışık almayan bir yerde saklamalısınız.  
Büyük emekle hazırlanan bal ve reçeller zaman içinde şekerlenir. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan bu iki ürün şekerlenmesine karşı koyabilmek için alınacak önlemler…

Bal ve reçellerin maliyeti yüksektir. Bin bir emekle hazırlanan bu iki kahvaltılık ürünü ise doğru bir şekilde muhafaza etmek oldukça önemlidir.

 

ŞEKERLENEN BAL NASIL KURTARILIR?

Bir kabı içine sıcak su doldurun. İçine reçel ya da bal kavanozunu oturtun. Kabın ateşe dayanıklı olması lazım çünkü bir süre ateşte kaynatacağız. Kısık ateşte kabı kısa süre kaynatın. Şekerlenen kavanoz hızlı bir şekilde ilk günkü haline dönecektir.

 

BAL VE REÇELİ ŞEKERLENMEDEN SAKLAMANIN YOLLARI

Reçeli ve balı muhakkak cam kavanozda saklayın.
Hazırladığınız reçeli pişirdikten sonra kavanoza aktarın ve oda sıcaklığına gelmesini beklemelisiniz. Oda sıcaklığına geldikten sonra kavanozun ağzını sıkıcı kapatın.
Reçel, bal veya pekmezi aşırı soğuk yerlerde saklamayın. Böyle soğuk yerler şekerlenmelerine neden olabilir.
Aynı zamanda doğrudan güneş ışığında da bırakmamalısınız Güneş ışınları bu tarz kahvaltılıkların raf ömrünü kısaltabilir. Şekerlenmeden muhafaza etmek istiyorsanız serin, kuru ve ışık almayan bir yerde saklamalısınız.

 

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.