ANTALYA 2'NCİ BİLİM FESTİVALİ BAŞLADI

Bilim 12.04.2016 - 17:12, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ANTALYA 2'NCİ BİLİM FESTİVALİ BAŞLADI

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Hava Kurumu, Konya Bilim Merkezi, TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi ve TÜRSAT işbirliğiyle düzenlenen 2'nci Bilim Festivali başladı. Festival 17 Nisan'da sona erecek.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Hava Kurumu, Konya Bilim Merkezi, TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi ve TÜRSAT işbirliğiyle düzenlenen 2'nci Bilim Festivali başladı. Festival 17 Nisan'da sona erecek.  Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen Antalya Bilim Festivali'nin 2'ncisi Cam Piramit'te başladı. Festivalin açılış törenine Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Evim'in yanı sıra davetliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  Festivalin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, "İnsan yaratılış özellikleri ile akli yetenekleri ile üstün bir varlıktır. Kendisine sunulan imkanlar çerçevesinde aşamayacağı bir güç yoktur" diye konuştu. "ÖRNEK BİR İNSAN OLABİLMEK İÇİN AKLIN SINIRLARINI ZORLUYORSUNUZ" Bakanlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerin ufuklarını açmak için bütün gayreti göstereceklerini aktaran Tevke, "Yeter ki siz üretin her zaman biz sizlerleyiz. Sizler örnek bir insan olabilmek için aklın sınırlarını zorluyorsunuz. Bizlerin sizlerle gurur duymasına vesile oluyorsunuz. Festivalde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bu organizasyonlar ülkemizin geleceğini aydınlatacaktır" dedi. "ULUSLARARASI BİR BOYUT KAZANMASINI TEMENNİ EDİYORUM" Festivalde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Evim ise, "Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hem müzeler daire başkanlığımıza hem de üniversiteden katkı koyanlara teşekkür ediyorum. Festivalin önümüzdeki yıllarda uluslararası bir boyut kazanmasını temenni ediyorum. Antalya turizmin başkentinin olmasının yanı sıra sanatın ve bilimin de başkenti olması için elimizden geldiği kadar çalışacağız" ifadelerini kaydetti. SORU SORMA BİLİNCİNİ GELİŞTİRMESİ HEDEFLENİYOR Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilen 2. Bilim Festivali ile bilimsel konularda farkındalık oluşturmak, çocukların ve gençlerin bilime ilgisini artırmak, merak duygusunu teşvik etmek ve soru sorma bilincini geliştirmesi hedefleniyor.  Bilim ve eğlencenin bir arada olduğu festivalde, 3 boyutlu yazıcı, robot sergi ve atölyeleri, 3 boyutlu gözlükler, planetaryum uzay çadırı, biyo-çeşitlilik ve mağaracılıkla ilgili sergiler, mini dinozor park, parmak izi deneyi, helikopter teknolojisi, drone, model uçak simülatörler gibi çeşitli bilimsel ve teknolojik konuları içeren stantlar yer alıyor. Bilim Festivali'nde Antalya Büyükşehir İtfaiyesi de bir itfaiye aracı ile çocuklara yangın söndürme eğitimi verecek. Model uçak ve uçurtma atölyelerinin de olduğu festivalde, çocuklar kendi uçurtmalarını yapabilme becerisi kazanacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Hava Kurumu, Konya Bilim Merkezi, TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi ve TÜRSAT işbirliğiyle düzenlenen 2'nci Bilim Festivali başladı. Festival 17 Nisan'da sona erecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Hava Kurumu, Konya Bilim Merkezi, TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi ve TÜRSAT işbirliğiyle düzenlenen 2'nci Bilim Festivali başladı. Festival 17 Nisan'da sona erecek. 
Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen Antalya Bilim Festivali'nin 2'ncisi Cam Piramit'te başladı. Festivalin açılış törenine Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Evim'in yanı sıra davetliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Festivalin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, "İnsan yaratılış özellikleri ile akli yetenekleri ile üstün bir varlıktır. Kendisine sunulan imkanlar çerçevesinde aşamayacağı bir güç yoktur" diye konuştu.

"ÖRNEK BİR İNSAN OLABİLMEK İÇİN AKLIN SINIRLARINI ZORLUYORSUNUZ"
Bakanlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerin ufuklarını açmak için bütün gayreti göstereceklerini aktaran Tevke, "Yeter ki siz üretin her zaman biz sizlerleyiz. Sizler örnek bir insan olabilmek için aklın sınırlarını zorluyorsunuz. Bizlerin sizlerle gurur duymasına vesile oluyorsunuz. Festivalde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bu organizasyonlar ülkemizin geleceğini aydınlatacaktır" dedi.

"ULUSLARARASI BİR BOYUT KAZANMASINI TEMENNİ EDİYORUM"
Festivalde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Evim ise, "Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hem müzeler daire başkanlığımıza hem de üniversiteden katkı koyanlara teşekkür ediyorum. Festivalin önümüzdeki yıllarda uluslararası bir boyut kazanmasını temenni ediyorum. Antalya turizmin başkentinin olmasının yanı sıra sanatın ve bilimin de başkenti olması için elimizden geldiği kadar çalışacağız" ifadelerini kaydetti.

SORU SORMA BİLİNCİNİ GELİŞTİRMESİ HEDEFLENİYOR
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilen 2. Bilim Festivali ile bilimsel konularda farkındalık oluşturmak, çocukların ve gençlerin bilime ilgisini artırmak, merak duygusunu teşvik etmek ve soru sorma bilincini geliştirmesi hedefleniyor. 
Bilim ve eğlencenin bir arada olduğu festivalde, 3 boyutlu yazıcı, robot sergi ve atölyeleri, 3 boyutlu gözlükler, planetaryum uzay çadırı, biyo-çeşitlilik ve mağaracılıkla ilgili sergiler, mini dinozor park, parmak izi deneyi, helikopter teknolojisi, drone, model uçak simülatörler gibi çeşitli bilimsel ve teknolojik konuları içeren stantlar yer alıyor.
Bilim Festivali'nde Antalya Büyükşehir İtfaiyesi de bir itfaiye aracı ile çocuklara yangın söndürme eğitimi verecek. Model uçak ve uçurtma atölyelerinin de olduğu festivalde, çocuklar kendi uçurtmalarını yapabilme becerisi kazanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.