Alanya plajları mavi bayraklı

Dünya 08.08.2018 - 12:10, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Alanya plajları mavi bayraklı

İşte Alanya plajları ve özellikleri
Alanya; Akdeniz’de 100 kilometreye varan kıyısı bulunurken, doğal ve uluslararası kurallara göre düzenlenmiş plajlarıyla ünlüdür. Plajlar geniş kumsallardan oluşur ve birçoğu Mavi Bayraklıdır. Plajlar Alanya’nın batısında 36, doğusunda 24 kilometreyi bulur. Alanya’da deniz suyunun rengi kıyıda maviden turkuvaza dönüşür. Durgun havalarda dipteki balıkları, çıplak gözle görmek olasıdır. Alanya kent merkezinin tarihi yarımadaya göre batısında Kleopatra, doğusunda Keykubat ve Begonvil plajları vardır. Plajlara giriş ve duş ücretsiz; güneşlenme tahtaları ve plaj şemsiyeleri ücretlidir ancak bu hizmetleri almak zorunlu değildir. Plajlarda kıyıdan belli bir mesafeye tekneler ve su sporları yapılan deniz taşıtları giremez; yüzme alanları bariyerlerle belirlenmiştir. Plajların güvenliği, kıyıdan özel güvenlik görevlileri denizden ise deniz zabıtası tarafından denetlenir. Kent dışında ise batıda Alara, İncekum, Avsallar, Türkler, Payallar, Konaklı; doğuda Oba, Tosmur, Kestel, Mahmutlar, Kargıcak, Demirtaş plajları dünyaca ünlü plajlardır.
İşte Alanya plajları ve özellikleri

Alanya; Akdeniz’de 100 kilometreye varan kıyısı bulunurken, doğal ve uluslararası kurallara göre düzenlenmiş plajlarıyla ünlüdür. Plajlar geniş kumsallardan oluşur ve birçoğu Mavi Bayraklıdır. Plajlar Alanya’nın batısında 36, doğusunda 24 kilometreyi bulur.

Alanya’da deniz suyunun rengi kıyıda maviden turkuvaza dönüşür. Durgun havalarda dipteki balıkları, çıplak gözle görmek olasıdır. Alanya kent merkezinin tarihi yarımadaya göre batısında Kleopatra, doğusunda Keykubat ve Begonvil plajları vardır. Plajlara giriş ve duş ücretsiz; güneşlenme tahtaları ve plaj şemsiyeleri ücretlidir ancak bu hizmetleri almak zorunlu değildir. Plajlarda kıyıdan belli bir mesafeye tekneler ve su sporları yapılan deniz taşıtları giremez; yüzme alanları bariyerlerle belirlenmiştir.

Plajların güvenliği, kıyıdan özel güvenlik görevlileri denizden ise deniz zabıtası tarafından denetlenir. Kent dışında ise batıda Alara, İncekum, Avsallar, Türkler, Payallar, Konaklı; doğuda Oba, Tosmur, Kestel, Mahmutlar, Kargıcak, Demirtaş plajları dünyaca ünlü plajlardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.