AİLE ÇİFTLİĞİNDE ÜRETTİĞİ EŞŞEK SÜTÜNÜ YURDUN HER KÖŞESİNE YOLLUYOR

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 10.10.2020 - 13:56, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

AİLE ÇİFTLİĞİNDE ÜRETTİĞİ EŞŞEK SÜTÜNÜ YURDUN HER KÖŞESİNE YOLLUYOR

Antalya, Ankara ve İstanbul'da kurdukları aile çiftliğinde eşek sütünün litresini 100 liradan satan girişimci Mehmet Ali Yalçın, yeni tip Koronavirüsten sonra artan talepleri karşılamakta güçlük çekiyor.
Kepez ilçesi Ayanoğlu Mahallesi'nde 1998'de at, eşek ve develerle turizme hizmet eden Yalçın ailesi, bazı otellerden ve hastalardan sütü talep edilince eşek çiftliği kurdu.   Eşeklerin yanı sıra at ve develerin de bulunduğu çiftlikte hayvanların bakımını özenle yapan aile, eşeklerin sağımı sonrası talep edenlere taze süt imkânı sunuyor.   Antalya'nın yanı sıra Ankara ve İstanbul'da da eşek çiftlikleri bulunan Yalçın ailesi, talep edenlere özel kaplar içinde kargo ya da otobüslerle süt gönderiyor.   Eşek sütünün litresini 100 liradan satan işletme sahibi Mehmet Ali Yalçın, daha önce at, eşek ve develerle turist gezdirdiğini söyledi.   Bir eşekten yarım litre süt alabildiklerine dikkati çeken Yalçın, şunları kaydetti: "Eşek sütünü, kanser, astım, KOAH, bronşit ve zatürre hastaları çok tercih ediyor. Koronavirüsten sonra eşek sütüne talep çok artı, pandemiden dolayı günlük süt talebini yetiştiremiyoruz. Yurt dışından da talep var. Almanya, İngiltere ve Çin'den çok arayan oluyor ama gönderemiyoruz. Günlük 500 kilogram eşek sütü isteyen var ama bizde en fazla 13 kilogram civarında süt oluyor. Türkiye'nin her bölgesinden talep var." şeklinde konuştu. Yalçın, sütü 330 miligramlık şişelerde sattıklarını, ayrıca sabun ve krem de yaptıklarını söyledi.  
Antalya, Ankara ve İstanbul'da kurdukları aile çiftliğinde eşek sütünün litresini 100 liradan satan girişimci Mehmet Ali Yalçın, yeni tip Koronavirüsten sonra artan talepleri karşılamakta güçlük çekiyor.

Kepez ilçesi Ayanoğlu Mahallesi'nde 1998'de at, eşek ve develerle turizme hizmet eden Yalçın ailesi, bazı otellerden ve hastalardan sütü talep edilince eşek çiftliği kurdu.

 

Eşeklerin yanı sıra at ve develerin de bulunduğu çiftlikte hayvanların bakımını özenle yapan aile, eşeklerin sağımı sonrası talep edenlere taze süt imkânı sunuyor.

 

Antalya'nın yanı sıra Ankara ve İstanbul'da da eşek çiftlikleri bulunan Yalçın ailesi, talep edenlere özel kaplar içinde kargo ya da otobüslerle süt gönderiyor.

 

Eşek sütünün litresini 100 liradan satan işletme sahibi Mehmet Ali Yalçın, daha önce at, eşek ve develerle turist gezdirdiğini söyledi.

 

Bir eşekten yarım litre süt alabildiklerine dikkati çeken Yalçın, şunları kaydetti:

"Eşek sütünü, kanser, astım, KOAH, bronşit ve zatürre hastaları çok tercih ediyor. Koronavirüsten sonra eşek sütüne talep çok artı, pandemiden dolayı günlük süt talebini yetiştiremiyoruz. Yurt dışından da talep var. Almanya, İngiltere ve Çin'den çok arayan oluyor ama gönderemiyoruz. Günlük 500 kilogram eşek sütü isteyen var ama bizde en fazla 13 kilogram civarında süt oluyor. Türkiye'nin her bölgesinden talep var." şeklinde konuştu.

Yalçın, sütü 330 miligramlık şişelerde sattıklarını, ayrıca sabun ve krem de yaptıklarını söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.