AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİNDEN DEV PROJE

Teknoloji 04.06.2014 - 09:52, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİNDEN DEV PROJE

İçme suyu arıtma projesi 2 buçuk milyon liraya mal olacak.
Afyonkarahisar Belediyesi, İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde kuracağı Oksijen Bazlı Klor Üretim Jeneratör Sistemi ile sofra tuzundan klor üretip, Fotovoltaik Güneş Enerjisi Santrali ile tesisin elektrik ihtiyacını karşılayacak. Yaklaşık 2,5 milyon liraya mal olacak proje için Zafer Kalkınma Ajansı'ndan 726 bin lira hibe desteği alan Afyonkarahisar Belediyesi, hem içme suyunun kalitesini arttıracak hem de harcamalarında ciddi tasarruf sağlayacak. ZEKA İLE SÖZLEŞME İMZALANDI Zafer Kalkınma Ajansı'ndan alınacak hibe desteği ile ilgili sözleşme Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu ile ZEKA Genel sekreter Vekili Veli Oğuz arasında imzalandı. Su İşleri Teknik Birim Sorumlusu İhsan Kahveci, Elektrik Mühendisi Hüseyin Önder ve Kimya Mühendisi Mustafa Özüsoy da sözleşme imza programında hazır bulundu. Afyonkarahisar Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Turizm, Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programına sunulan 69 proje arasından ikinci seçilen "Güneşten Süzülen Damlalar" isimli proje, çevreci yönüyle dikkat çekti. BELEDİYE KENDİ KLORUNU ÜRETECEK Türkiye'de sadece birkaç belediyede uygulanan sofra tuzundan klor üretilmesini sağlayan "5 kg/h kapasiteli Oksijen Bazlı Klor Üretim Jeneratör Sistemi" hayata geçirildiğinde; Afyonkarahisar Belediyesi sofralarda kullanılan tuz ile kendi klorunu üretip içme suyunu klorlayacak. Bu sistemle su içerisindeki mikroorganizmaların yok edilme hızı 10 kat artacak ve sudaki dezenfeksiyonun uzun süre devam etmesi sağlanacak. Ayrıca klasik gaz klorlaması sırasında meydana gelecek yan ürünlerin oluşumunun, su içerisindeki rahatsız edici tat ve kokuların ortadan kaldırılması sağlanacak. Aynı zamanda mevcut gaz klorda; tesisat, nakliye ve depolamadaki yaşanan tehlikeler ortadan kalkacak. 749 ADET AĞAÇ KURTARILACAK 500 kW-p kapasiteli Fotovoltaik Güneş Enerjisi Santrali hayata geçirildiğinde ise İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin enerji ihtiyacına ve çevreye katkı sağlayacak. Yapılacak 500 kW-p lik solar sistemle yılda ortalama 749.000 kwh enerji üretilecek. Santral sayesinde, fosil kaynaklı enerji üretim ve tüketiminden açığa çıkan CO2, SOx ve NOx gibi emisyon gazları ile bu gazların çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması sağlanacak. Çevre dostu sistem sayesinde yılda yaklaşık olarak 466,63 ton CO2 salınımı engellenerek, yaklaşık 749 adet ağaç kurtarılacak.  
İçme suyu arıtma projesi 2 buçuk milyon liraya mal olacak.

Afyonkarahisar Belediyesi, İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde kuracağı Oksijen Bazlı Klor Üretim Jeneratör Sistemi ile sofra tuzundan klor üretip, Fotovoltaik Güneş Enerjisi Santrali ile tesisin elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Yaklaşık 2,5 milyon liraya mal olacak proje için Zafer Kalkınma Ajansı'ndan 726 bin lira hibe desteği alan Afyonkarahisar Belediyesi, hem içme suyunun kalitesini arttıracak hem de harcamalarında ciddi tasarruf sağlayacak.

ZEKA İLE SÖZLEŞME İMZALANDI

Zafer Kalkınma Ajansı'ndan alınacak hibe desteği ile ilgili sözleşme Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu ile ZEKA Genel sekreter Vekili Veli Oğuz arasında imzalandı. Su İşleri Teknik Birim Sorumlusu İhsan Kahveci, Elektrik Mühendisi Hüseyin Önder ve Kimya Mühendisi Mustafa Özüsoy da sözleşme imza programında hazır bulundu. Afyonkarahisar Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Turizm, Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programına sunulan 69 proje arasından ikinci seçilen "Güneşten Süzülen Damlalar" isimli proje, çevreci yönüyle dikkat çekti.

BELEDİYE KENDİ KLORUNU ÜRETECEK

Türkiye'de sadece birkaç belediyede uygulanan sofra tuzundan klor üretilmesini sağlayan "5 kg/h kapasiteli Oksijen Bazlı Klor Üretim Jeneratör Sistemi" hayata geçirildiğinde; Afyonkarahisar Belediyesi sofralarda kullanılan tuz ile kendi klorunu üretip içme suyunu klorlayacak. Bu sistemle su içerisindeki mikroorganizmaların yok edilme hızı 10 kat artacak ve sudaki dezenfeksiyonun uzun süre devam etmesi sağlanacak. Ayrıca klasik gaz klorlaması sırasında meydana gelecek yan ürünlerin oluşumunun, su içerisindeki rahatsız edici tat ve kokuların ortadan kaldırılması sağlanacak. Aynı zamanda mevcut gaz klorda; tesisat, nakliye ve depolamadaki yaşanan tehlikeler ortadan kalkacak.

749 ADET AĞAÇ KURTARILACAK

500 kW-p kapasiteli Fotovoltaik Güneş Enerjisi Santrali hayata geçirildiğinde ise İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin enerji ihtiyacına ve çevreye katkı sağlayacak. Yapılacak 500 kW-p lik solar sistemle yılda ortalama 749.000 kwh enerji üretilecek. Santral sayesinde, fosil kaynaklı enerji üretim ve tüketiminden açığa çıkan CO2, SOx ve NOx gibi emisyon gazları ile bu gazların çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması sağlanacak. Çevre dostu sistem sayesinde yılda yaklaşık olarak 466,63 ton CO2 salınımı engellenerek, yaklaşık 749 adet ağaç kurtarılacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.