ZİHNİMİZİN İHTİYACI OLAN BESİNLER

Gündem 29.12.2021 - 14:48, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

ZİHNİMİZİN İHTİYACI OLAN BESİNLER

ZİHNİMİZİN İHTİYACI OLAN BESİNLER
Öz bir anlatımla zihnin öğrenebilme yeteneğine zekâ diyebiliriz. 75 kalıtsal olarak gelen zeka, 25 çevre faktörlerinin etkisiyle gelişiyor. Bu faktörlerin arasında doğru beslenme önemli bir yer tutuyor. Yetişkinlik ve yaşlılık dönemlerinde iyi beslenmek hafızayı olumlu etkiliyor. Zeka dostu olan besinleri sizler için derledik.  ET VE SÜT ÜRÜNLERİ Et, süt, peynir ve yoğurt gibi besinlerin yüksek protein açısından ne kadar yararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Et ve süt ürünleri, yüksek besin değeriyle zeka gelişimine önemli katkı sağlıyor. Beyin zarının esnekliğini sağlayarak beynin bilgi depolama ve gönderme işlemlerini hızlandırıyor. Özellikle yoğurt, içinde bulundurduğu tirozin maddesiyle hafızayı güçlendirerek odaklanmaya yardımcı oluyor. Günde bir kase yoğurt tüketmeyi ihmal etmeyin. YAĞLI BALIKLAR Yağlı balıklar protein, Omega ve D vitaminini yüksek oranda barındırıyor. Yağlı balıkları somon, uskumru, taze tuna ve sardunya olarak sıralayabiliriz. Beyin kütlesinin yarısından fazlası yağlardan oluştuğu için bu tür balıkların içerdiği Omega 3 asitleri de beynin çalışmasını olumlu yönde etkiliyor. TAM TAHILLAR Yulaf, buğday ve esmer ekmek gibi tam tahıllı ürünler içindeki B6, B12 ve folik asitten dolayı zeka gelişimi için büyük önem taşıyor. Başlıca etkileri hafızayı güçlü tutup korumaları, konsantrasyonu artırmaları ve beyne düzenli kan akışını sağlamaları. Bu besinler beynin ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayıp dinçlik veriyor. KIRMIZI LAHANA Kırmızı lahana, içinde barındırdığı polifenol sayesinde beyne birçok yararlı etkiler sağlıyor. Beyin hasarlarını azaltıyor, uzun süreli hafızayı artırıyor ve Alzheimer riskinin önüne geçebiliyor. Özellikle salatalarınız içine kırmızı lahana eklemeyi unutmayın! KURU YEMİŞLER Yüksek E vitamini ve zengin yağ asitleri içermesi bakımından kuruyemişler öne çıkıyor. Ceviz, fındık, badem ve kaju gibi besinler unutkanlığa karşı adeta savaş açıyor. Mutluluk hissini artırdıkları için de öneriliyor.      
ZİHNİMİZİN İHTİYACI OLAN BESİNLER

Öz bir anlatımla zihnin öğrenebilme yeteneğine zekâ diyebiliriz. 75 kalıtsal olarak gelen zeka, 25 çevre faktörlerinin etkisiyle gelişiyor. Bu faktörlerin arasında doğru beslenme önemli bir yer tutuyor. Yetişkinlik ve yaşlılık dönemlerinde iyi beslenmek hafızayı olumlu etkiliyor. Zeka dostu olan besinleri sizler için derledik. 

ET VE SÜT ÜRÜNLERİ

Et, süt, peynir ve yoğurt gibi besinlerin yüksek protein açısından ne kadar yararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Et ve süt ürünleri, yüksek besin değeriyle zeka gelişimine önemli katkı sağlıyor. Beyin zarının esnekliğini sağlayarak beynin bilgi depolama ve gönderme işlemlerini hızlandırıyor. Özellikle yoğurt, içinde bulundurduğu tirozin maddesiyle hafızayı güçlendirerek odaklanmaya yardımcı oluyor. Günde bir kase yoğurt tüketmeyi ihmal etmeyin.

YAĞLI BALIKLAR

Yağlı balıklar protein, Omega ve D vitaminini yüksek oranda barındırıyor. Yağlı balıkları somon, uskumru, taze tuna ve sardunya olarak sıralayabiliriz. Beyin kütlesinin yarısından fazlası yağlardan oluştuğu için bu tür balıkların içerdiği Omega 3 asitleri de beynin çalışmasını olumlu yönde etkiliyor.

TAM TAHILLAR

Yulaf, buğday ve esmer ekmek gibi tam tahıllı ürünler içindeki B6, B12 ve folik asitten dolayı zeka gelişimi için büyük önem taşıyor. Başlıca etkileri hafızayı güçlü tutup korumaları, konsantrasyonu artırmaları ve beyne düzenli kan akışını sağlamaları. Bu besinler beynin ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayıp dinçlik veriyor.

KIRMIZI LAHANA

Kırmızı lahana, içinde barındırdığı polifenol sayesinde beyne birçok yararlı etkiler sağlıyor. Beyin hasarlarını azaltıyor, uzun süreli hafızayı artırıyor ve Alzheimer riskinin önüne geçebiliyor. Özellikle salatalarınız içine kırmızı lahana eklemeyi unutmayın!

KURU YEMİŞLER

Yüksek E vitamini ve zengin yağ asitleri içermesi bakımından kuruyemişler öne çıkıyor. Ceviz, fındık, badem ve kaju gibi besinler unutkanlığa karşı adeta savaş açıyor. Mutluluk hissini artırdıkları için de öneriliyor.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.