YUMURTAYI HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.04.2016 - 18:19, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

YUMURTAYI HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ

İNCE İŞ SANATÇISI YUMURTALARI BOYAYIP, GECE LAMBASI YAPTI
  Afyonkarahisar’da bir ince iş sanatçısının yumurtaları çeşitli şekillerde süsleyerek, gece lambası olarak dizayn ettiği “Yumurtadan Sanata” isimli bir sergi açıldı. Hiç alışılmadık bir malzeme kullanarak sergi açan sanatçı Yusuf Eygören, yaptığı en büyük eserinin ise sonunda kırılan yumurta olduğunu kaydederek sanatı konusunda kendisine ne kadar güvendiğini gösterdi. Park Afyon Alışveriş Merkezinde, ince iş sanatçısı Yusuf Eygören tarafından açılan ve sadece yumurtaların kullanıldığı Yumurtadan Sanata isimli sergi büyük ilgi gördü. Yumurtaları ince uçlu matkaplar kullanarak oyan ve içerisine boşlattıktan sonra çeşitli şekillerde boyayarak gece lambası haline getiren sanatçı Eygören icra ettiği sanatı ile herkesi şaşırttı. Normalde darbelere karşı çok hassas olan yumurtalara matkap kullanarak onlarca delik açan ve daha sonra bu delikler vasıtası ile yumurtayı gece lambasına çeviren sanatçı Eygören açtığı sergide atölye çalışması ile de yaptığı işi katılımcılara gösterdi. İcra ettiği ilginç sanatıyla ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan sanatçı Eygören, Türkiye genelinde yumurta oymacılığı sanatını yapan kişi sayısının 4-5 kişi olduğunu kaydederek, uğraştıkları sanat dalının çok zor olduğunu ifade etti. İnce iş sanatçısı olarak yumurta üzerinde Türkiye’de ilk çalışma yapanlardan birisinin kendisi olduğunu kaydeden Eygören, “Afyonkarahisar yumurtacılığın başkenti. Bu yüzden Anadolu’da ilk sergimizi Afyon’da açtık. Afyonlulara da bu işi göstermek istedik. Yumurta oymacılığı ben aşağı yukarı 10 yıldır yapıyorum ve Türkiye’de ilk yapanlardan birisiyim. Son yıllarda birkaç arkadaş daha yapmaya başladı. 10 yıldır bu iş üzerinde çalışıyorum ve bu işi de bugün burada sergiledik. Bu işi denemek isteyenlere de denemesini yaptıracağız” dedi. “KADINLAR PİŞİRDİKLERİ YUMURTANIN ASLINDA BİR SANAT ESERİ OLABİLECEĞİNİ ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDE İZLEDİLER” Eygören sanat eseri yapma konusunda onca malzeme varken neden yumurtayı kullandığını ise şu sözlerle anlattı: “Yumurta çok hassas ve kırılgan, sanatında en kırılgan hali. Ben de hassas işleri sevdiğim için yumurtaya yöneldim. En zor yaptığım yumurta eseri ise sonunda kırılandır. Kırılanlar çok oluyor” dedi. Yaptığı eserlere rağbetin ise en fazla koleksiyonculardan olduğunu söyleyen Eygören, yaptığı eserler arasından seçerek koleksiyon yapan insan sayısının çok olduğunu dile getirdi. Eygören son olarak eserlerini pişmemiş çiği yumurtaların içerisini boşaltarak yaptığını aktardı. Sergiye katılan ve yumurtanın sanat eserine dönüştüğü atölye çalışmasına bizzat gören katılımcılar ise Eygören’in gözetiminde yumurta oymacılığı yapmayı da ihmal etmediler. Öte yandan, sergiye katılan kadınlar ise bugüne kadar sadece pişirdikleri yumurtadan bir sanat eseri olabileceğini ise şaşkınlık içerisinde izlediler.  
İNCE İŞ SANATÇISI YUMURTALARI BOYAYIP, GECE LAMBASI YAPTI

 

Afyonkarahisar’da bir ince iş sanatçısının yumurtaları çeşitli şekillerde süsleyerek, gece lambası olarak dizayn ettiği “Yumurtadan Sanata” isimli bir sergi açıldı. Hiç alışılmadık bir malzeme kullanarak sergi açan sanatçı Yusuf Eygören, yaptığı en büyük eserinin ise sonunda kırılan yumurta olduğunu kaydederek sanatı konusunda kendisine ne kadar güvendiğini gösterdi.

Park Afyon Alışveriş Merkezinde, ince iş sanatçısı Yusuf Eygören tarafından açılan ve sadece yumurtaların kullanıldığı Yumurtadan Sanata isimli sergi büyük ilgi gördü. Yumurtaları ince uçlu matkaplar kullanarak oyan ve içerisine boşlattıktan sonra çeşitli şekillerde boyayarak gece lambası haline getiren sanatçı Eygören icra ettiği sanatı ile herkesi şaşırttı. Normalde darbelere karşı çok hassas olan yumurtalara matkap kullanarak onlarca delik açan ve daha sonra bu delikler vasıtası ile yumurtayı gece lambasına çeviren sanatçı Eygören açtığı sergide atölye çalışması ile de yaptığı işi katılımcılara gösterdi.

İcra ettiği ilginç sanatıyla ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan sanatçı Eygören, Türkiye genelinde yumurta oymacılığı sanatını yapan kişi sayısının 4-5 kişi olduğunu kaydederek, uğraştıkları sanat dalının çok zor olduğunu ifade etti. İnce iş sanatçısı olarak yumurta üzerinde Türkiye’de ilk çalışma yapanlardan birisinin kendisi olduğunu kaydeden Eygören, “Afyonkarahisar yumurtacılığın başkenti. Bu yüzden Anadolu’da ilk sergimizi Afyon’da açtık. Afyonlulara da bu işi göstermek istedik. Yumurta oymacılığı ben aşağı yukarı 10 yıldır yapıyorum ve Türkiye’de ilk yapanlardan birisiyim. Son yıllarda birkaç arkadaş daha yapmaya başladı. 10 yıldır bu iş üzerinde çalışıyorum ve bu işi de bugün burada sergiledik. Bu işi denemek isteyenlere de denemesini yaptıracağız” dedi.

“KADINLAR PİŞİRDİKLERİ YUMURTANIN ASLINDA BİR SANAT ESERİ OLABİLECEĞİNİ ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDE İZLEDİLER”

Eygören sanat eseri yapma konusunda onca malzeme varken neden yumurtayı kullandığını ise şu sözlerle anlattı:

“Yumurta çok hassas ve kırılgan, sanatında en kırılgan hali. Ben de hassas işleri sevdiğim için yumurtaya yöneldim. En zor yaptığım yumurta eseri ise sonunda kırılandır. Kırılanlar çok oluyor” dedi.

Yaptığı eserlere rağbetin ise en fazla koleksiyonculardan olduğunu söyleyen Eygören, yaptığı eserler arasından seçerek koleksiyon yapan insan sayısının çok olduğunu dile getirdi.

Eygören son olarak eserlerini pişmemiş çiği yumurtaların içerisini boşaltarak yaptığını aktardı.

Sergiye katılan ve yumurtanın sanat eserine dönüştüğü atölye çalışmasına bizzat gören katılımcılar ise Eygören’in gözetiminde yumurta oymacılığı yapmayı da ihmal etmediler.

Öte yandan, sergiye katılan kadınlar ise bugüne kadar sadece pişirdikleri yumurtadan bir sanat eseri olabileceğini ise şaşkınlık içerisinde izlediler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.