Yörükler Aziziye’de Buluştu

Kültür 09.07.2017 - 17:16, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Yörükler Aziziye’de Buluştu

Aziziye Kültür-Sanat ve Yayla Şenliklerinin 17.si gerçekleştirildi.
Aziziye Kültür-Sanat ve Yayla Şenliklerinin 17.si gerçekleştirildi. Aziziye Yaylasında gerçekleştirilen Programa Burdur ve çevre illerden katılım oldukça fazlayken Burdur Valisi Şerif Yılmaz Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan ve diğer protokol mensupları katılımcıları yalnız bırakmadı. Programda tüm katılımcılara etli ekmek dağıtılırken konserler ile Yörük şenliği düzenlenmiş oldu. Programı her yıl olduğu gibi bu yıl da işadamı ve Yörük İl Beyi Mehmet Cadıl maddi olarak destekledi. Burdur Valisi Şerif Yılmaz’da; Milli birlik ve bütünlüğe değinip Yörük kültürünü tanıttı ve “Milli yemeğimiz burada keşkek, Bitlis’te Helisi’dir. Önemli olan isimler değil mayamız özümüz birdir tekdir.” dedi. Milletvekili Bayram Özçelik; Milli birlik ve beraberlikten bahsettikten sonra Türkiye’yi beraberce daha iyi noktalara taşımak amacında olduklarını vurguladı. Edirne Kırkpınar Çayır Ağası Mehmet Cadıl yaptığı konuşmada tüm katılımcıları selamlayıp hoş geldiniz dedikten sonra hayatın sevgiyle başlayıp sevgiyle bittiğini vurguladı. Cadıl; Aziziye elma çukuru mevkiinde gerçekleştirilen programa her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzlerce Aziziye’li ve çevre il ve ilçelerden gelen davetlinin katıldığını belirterek “ Mehmet Cadıl’ın imkânı var düzenliyor fakat sizin de zamanınız var bu programa katılıyorsunuz. Birlik ve beraberlik işte buna denir.” dedi. Bucak Hikmet Tolunay MYO Müdürü tarafından bu yıl 11.si düzenlenen Kariyer Günleri’nin en güzel fotoğraf yarışması 1.si seçilen ve Bucak’ın resmedildiği fotoğraf Mehmet Cadıl’a hediye edildi.Ayrıca Aziziye yayla şenliğinde protokole ve özel davetlilere poşu hediye edildi.
Aziziye Kültür-Sanat ve Yayla Şenliklerinin 17.si gerçekleştirildi.

Aziziye Kültür-Sanat ve Yayla Şenliklerinin 17.si gerçekleştirildi.

Aziziye Yaylasında gerçekleştirilen Programa Burdur ve çevre illerden katılım oldukça fazlayken Burdur Valisi Şerif Yılmaz Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan ve diğer protokol mensupları katılımcıları yalnız bırakmadı. Programda tüm katılımcılara etli ekmek dağıtılırken konserler ile Yörük şenliği düzenlenmiş oldu. Programı her yıl olduğu gibi bu yıl da işadamı ve Yörük İl Beyi Mehmet Cadıl maddi olarak destekledi.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz’da; Milli birlik ve bütünlüğe değinip Yörük kültürünü tanıttı ve “Milli yemeğimiz burada keşkek, Bitlis’te Helisi’dir. Önemli olan isimler değil mayamız özümüz birdir tekdir.” dedi.

Milletvekili Bayram Özçelik; Milli birlik ve beraberlikten bahsettikten sonra Türkiye’yi beraberce daha iyi noktalara taşımak amacında olduklarını vurguladı.

Edirne Kırkpınar Çayır Ağası Mehmet Cadıl yaptığı konuşmada tüm katılımcıları selamlayıp hoş geldiniz dedikten sonra hayatın sevgiyle başlayıp sevgiyle bittiğini vurguladı. Cadıl; Aziziye elma çukuru mevkiinde gerçekleştirilen programa her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzlerce Aziziye’li ve çevre il ve ilçelerden gelen davetlinin katıldığını belirterek “ Mehmet Cadıl’ın imkânı var düzenliyor fakat sizin de zamanınız var bu programa katılıyorsunuz. Birlik ve beraberlik işte buna denir.” dedi.

Bucak Hikmet Tolunay MYO Müdürü tarafından bu yıl 11.si düzenlenen Kariyer Günleri’nin en güzel fotoğraf yarışması 1.si seçilen ve Bucak’ın resmedildiği fotoğraf Mehmet Cadıl’a hediye edildi.Ayrıca Aziziye yayla şenliğinde protokole ve özel davetlilere poşu hediye edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.