YILBAŞI TATİLİNİN ADRESİ TERMAL OTELLER

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.12.2013 - 16:06, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

YILBAŞI TATİLİNİN ADRESİ TERMAL OTELLER

YAKLAŞAN YILBAŞI ÖNCESİNDE AFYONKARAHİSAR’DAKİ TERMAL OTELLERDE DOLULUK ORANI YÜZDE 100’LERE YAKLAŞTI
Afyonkarahisar Termal Turistik Otel İşletmecileri Derneği (ATTİD) Başkanı Ali Acar, yaklaşan yılbaşı öncesi kentte termal otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 100’lere yaklaştığını belirterek, “İnsanlar artık termalin hastalıklara karşı bir zırh görevi gördüğü gerçeğinin farkına vardı. İnşallah ilerleyen dönemlerde ağırlayacağımız müşteri sayısı daha da artacak” dedi. Afyonkarahisar’ın bölge ile birlikte Türkiye’nin termal sektöründe parlayan yıldızı olma yolunda hızla ilerlediğini dile getiren Başkan Acar, yaklaşan yılbaşı öncesi tatilcilerin büyük çoğunluğunun kentteki termal otelleri tercih ettiğini söyledi. Afyonkarahisar kent merkezinde bulunan 5 yıldızlı otellerin iki tanesinde doluluk oranının yüzde 100’lere ulaştığını, birinde ise yüzde 90 doluluk oranının yakalandığını aktaran Acar, kent genelinde diğer otellerin doluluk oranlarının ise yüzde 70’lerin üzerinde olduğunu bildirdi.“EKSİĞİMİZ YOK, FAZLAMIZ VAR”Doluluk oranlarındaki artışın tek nedeninin, tatilcilerin termalin şifa kaynağı olduğu bilincine varması olmadığını, bunda termal otel fiyatlarının diğer tatil bölgelerine göre daha hesaplı olmasının da etkili olduğunu dile getiren Acar, “Bizim birçok otelimiz Türkiye standartlarının ötesinde, dünya standartlarında hizmet veriyor. Birçok otelimizin ülkemizin ünlü tatil beldelerindeki ya da büyükşehirlerdeki otellerden hiçbir eksiği yok, aksine fazlası var ama buna rağmen bizim otellerimizin fiyatları emsallerine göre daha hesaplı. Tatilciler de bunun farkına varıyorlar ve bu yüzden otellerimizi tercih ediyorlar” diye konuştu.“KENTİMİZ ZENGİN MİNERAL YAPILI TERMAL KAYNAKLARA SAHİP”Acar, kent genelinde otel yatak kapasitesinin yaklaşık 12 bin olduğunu ve doluluk oranlarının 10 bine yaklaştığını ve otellerin yılbaşı günü tamamen dolmasını beklediklerini de ifade etti. Acar, açıklamalarına şöyle devam etti:“İnsanlar artık termalin hastalıklara karşı aslında bir zırh görevi gördüğünün farkına vardılar. Hastalıklara karşı otellerimize gelerek bir nevi önlem alıyorlar. Diğer bir anlamı ile tatilciler artık hem tatil yapalım hem de şifa bulalım düşüncesi ile hareket ederek bizleri, yani Afyonkarahisar’ı tercih ediyorlar. Bunun yanında kentimizin termal kaynaklarının mineral oranları bakımından diğer bölgelere göre daha zengin olduğu bilimsel çalışmalarla da kanıtlandı. İnşallah ilerleyen dönemlerde otel yatak kapasitemizin sayısını daha fazla artar ve bizler de daha çok misafiri ağırlama şansına sahip oluruz.”
YAKLAŞAN YILBAŞI ÖNCESİNDE AFYONKARAHİSAR’DAKİ TERMAL OTELLERDE DOLULUK ORANI YÜZDE 100’LERE YAKLAŞTI

Afyonkarahisar Termal Turistik Otel İşletmecileri Derneği (ATTİD) Başkanı Ali Acar, yaklaşan yılbaşı öncesi kentte termal otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 100’lere yaklaştığını belirterek, “İnsanlar artık termalin hastalıklara karşı bir zırh görevi gördüğü gerçeğinin farkına vardı. İnşallah ilerleyen dönemlerde ağırlayacağımız müşteri sayısı daha da artacak” dedi. 
Afyonkarahisar’ın bölge ile birlikte Türkiye’nin termal sektöründe parlayan yıldızı olma yolunda hızla ilerlediğini dile getiren Başkan Acar, yaklaşan yılbaşı öncesi tatilcilerin büyük çoğunluğunun kentteki termal otelleri tercih ettiğini söyledi. Afyonkarahisar kent merkezinde bulunan 5 yıldızlı otellerin iki tanesinde doluluk oranının yüzde 100’lere ulaştığını, birinde ise yüzde 90 doluluk oranının yakalandığını aktaran Acar, kent genelinde diğer otellerin doluluk oranlarının ise yüzde 70’lerin üzerinde olduğunu bildirdi.

“EKSİĞİMİZ YOK, FAZLAMIZ VAR”
Doluluk oranlarındaki artışın tek nedeninin, tatilcilerin termalin şifa kaynağı olduğu bilincine varması olmadığını, bunda termal otel fiyatlarının diğer tatil bölgelerine göre daha hesaplı olmasının da etkili olduğunu dile getiren Acar, “Bizim birçok otelimiz Türkiye standartlarının ötesinde, dünya standartlarında hizmet veriyor. Birçok otelimizin ülkemizin ünlü tatil beldelerindeki ya da büyükşehirlerdeki otellerden hiçbir eksiği yok, aksine fazlası var ama buna rağmen bizim otellerimizin fiyatları emsallerine göre daha hesaplı. Tatilciler de bunun farkına varıyorlar ve bu yüzden otellerimizi tercih ediyorlar” diye konuştu.

“KENTİMİZ ZENGİN MİNERAL YAPILI TERMAL KAYNAKLARA SAHİP”
Acar, kent genelinde otel yatak kapasitesinin yaklaşık 12 bin olduğunu ve doluluk oranlarının 10 bine yaklaştığını ve otellerin yılbaşı günü tamamen dolmasını beklediklerini de ifade etti. Acar, açıklamalarına şöyle devam etti:
“İnsanlar artık termalin hastalıklara karşı aslında bir zırh görevi gördüğünün farkına vardılar. Hastalıklara karşı otellerimize gelerek bir nevi önlem alıyorlar. Diğer bir anlamı ile tatilciler artık hem tatil yapalım hem de şifa bulalım düşüncesi ile hareket ederek bizleri, yani Afyonkarahisar’ı tercih ediyorlar. Bunun yanında kentimizin termal kaynaklarının mineral oranları bakımından diğer bölgelere göre daha zengin olduğu bilimsel çalışmalarla da kanıtlandı. İnşallah ilerleyen dönemlerde otel yatak kapasitemizin sayısını daha fazla artar ve bizler de daha çok misafiri ağırlama şansına sahip oluruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.