YERLİ MALI HAFTASI’NDA ŞEKER PANCARI İKRAMI

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.12.2013 - 17:02, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

YERLİ MALI HAFTASI’NDA ŞEKER PANCARI İKRAMI

Burdur Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından AÖL Çok Amaçlı Salonu’nda Yerli Malı Haftası nedeniyle bir program düzenlendi.
BURDUR (İHA) - Burdur Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından AÖL Çok Amaçlı Salonu’nda Yerli Malı Haftası nedeniyle bir program düzenlendi. Yerli Malı Haftası programı nedeniyle Burdur Şeker Fabrikası tarafından şeker pancarı pişirilerek, öğrencilere ikram edildi. Öğrenciler şeker pancarının önemi konusunda bilinçlendirilerek, pişmiş şeker pancarının tadına baktı. Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Recep Aksoy, Burdur’un önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Şeker Fabrikası'ndan getirilen pişirilmiş şeker pancarı için teşekkür etti. Burdur Şeker Fabrikası Müdürü Aldülkadir Gülsün ise, bu yıl 650 bin ton pancar beklendiğini belirterek, "Pancarın 370 bin tonunu işledik. Yaklaşık 55 bin ton şeker elde ettik. İstedik ki gençlerimiz Burdur’un yerli ürünü olan pancarı pişmemiş, pişmiş ve en son işlenmiş haliyle görüp öğrensinler. Burdur'un yerli malı ürünleri ceviz, haşhaş, gül ve pancardır" dedi.Burdur pancarının uluslar arası firmalar tarafından yapılan analizler sonucu yüzde yüz saf, yüzde yüz GDO’suz, katkı maddesi bulunmayan organik ürün olduğu tespit edildiğini söyleyen Gülsün, "Burdur ürettiği şeker kalitesiyle marka değeri taşıyor. Öğrencilerimiz için şeker pancarını buhar kazanlarımızda pişirdik. Ondan sonra dilimleyerek ikram ettik. Biz bunu fabrikamızda da işçilerimizle birlikte pişirip, tüketiyoruz" şeklinde konuştu. 
Burdur Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından AÖL Çok Amaçlı Salonu’nda Yerli Malı Haftası nedeniyle bir program düzenlendi.

BURDUR (İHA) - Burdur Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından AÖL Çok Amaçlı Salonu’nda Yerli Malı Haftası nedeniyle bir program düzenlendi. 
Yerli Malı Haftası programı nedeniyle Burdur Şeker Fabrikası tarafından şeker pancarı pişirilerek, öğrencilere ikram edildi. Öğrenciler şeker pancarının önemi konusunda bilinçlendirilerek, pişmiş şeker pancarının tadına baktı. Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Recep Aksoy, Burdur’un önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Şeker Fabrikası'ndan getirilen pişirilmiş şeker pancarı için teşekkür etti. 
Burdur Şeker Fabrikası Müdürü Aldülkadir Gülsün ise, bu yıl 650 bin ton pancar beklendiğini belirterek, "Pancarın 370 bin tonunu işledik. Yaklaşık 55 bin ton şeker elde ettik. İstedik ki gençlerimiz Burdur’un yerli ürünü olan pancarı pişmemiş, pişmiş ve en son işlenmiş haliyle görüp öğrensinler. Burdur'un yerli malı ürünleri ceviz, haşhaş, gül ve pancardır" dedi.
Burdur pancarının uluslar arası firmalar tarafından yapılan analizler sonucu yüzde yüz saf, yüzde yüz GDO’suz, katkı maddesi bulunmayan organik ürün olduğu tespit edildiğini söyleyen Gülsün, "Burdur ürettiği şeker kalitesiyle marka değeri taşıyor. Öğrencilerimiz için şeker pancarını buhar kazanlarımızda pişirdik. Ondan sonra dilimleyerek ikram ettik. Biz bunu fabrikamızda da işçilerimizle birlikte pişirip, tüketiyoruz" şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.