YENİ YAPILACAK 364 YATAKLI HASTANE YERİ BELLİ OLDU...

Gündem 22.11.2016 - 18:19, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

YENİ YAPILACAK 364 YATAKLI HASTANE YERİ BELLİ OLDU...

Burdur Ak Parti Milletvekili Bayram Özçelik Burdur’a yapılması planlanan yeni devlet hastanesi yeri için belirlenen yeri açıkladı.
Uzun süredir yoğun yapılan çalışmalar sonucunda netice alındığını belirten Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “Burdur’umuza yapılacak olan 364 yataklı hastane için, uzun uğraşlardan sonra hastane yeri olarak değerlendirdiğimiz arsalar ve alanlarda çalışmalarda bulunduk, ama netice alamamıştık, gerekli destekleri alamamıştık.” Diye belirti.   Tüm Binalar Yıkılsa Bile Mevcut Yere Sığmıyor Mevcut Devlet Hastanesi yerine yapılması için ilk olarak çalışma yaptıklarını Belirten Milletvekili Özçelik “İlk önce Hastaneyi mevcut yerine yapabilir miyiz diye çok toplantı yaptık. Hastanenin tüm binaları yıkılsa dahi 364 Yataklı Hastaneyi geniş ve modern olarak oturtmak mümkün olmadı ve Bakanlık uzmanları mümkün olamayacağı kararı aldı. Yapılan araştırmalar sonucu yine aynı alana yapılacak olsa bile 2-3 Yıl bir yerde hizmet verecek Hastane ortamı ve geçici binalar bulunamadı. Bakanlık uzmanları mevcut Hastane yerine yeni inşaat yapılmasının mümkün olamayacağı kararı aldı.” dedi.   Tüm Alternatifler Değerlendirildi Tüm alternatiflerin değerlendirdiği belirten Özçelik “ En son Yıllar önce Hazine arazisi iken 1965-70'lerden sonra Milli Savunma Bakanlığına tahsis edilen 241 Dönüm araziden Hastane için 70 DÖNÜM talebimiz olumlu karşılandı. 22.11.2016 Salı günü sabah saatlerinde Milli Savunma Bakanlık Müsteşarımız Ali Fidan imzalamıştı. Sağlık Yatırımlar Genel Müdürlüğümüz vasıtasıyla ve Bakanımız Sayın Fikri Işık'la birkaç defa yüz yüze görüşmemiz sonrasında Bakanımız Sayın Fikri Işık Müjdeyi şahsıma verdi. Bakanımızın imzasıyla yeni hastane yerimiz onaylandı. En modern, en kapsamlı, en nitelikli hastaneyi İlimize kazandırmış olacağız.” dedi.   Burdur’umuza Büyük Bir Yatırım Kazandırılmış Olduk İlimize büyük bir yatırım kazandırıldığını belirten Milletvekili Özçelik “ Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ’a, Önceki Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na, Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık’a, Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, Önceki Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’a Bu süreçte görüşme ve girişimlerde bulunan Valimiz Sayın Şerif Yılmaz’a Ak Parti İl Başkanımız Dr. Süleyman Faki’ye, Merkez İlçe Başkanımız Murat Akbıyık’a, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğümüze, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterimiz ve Sağlık İdarecilerimize ilimize böyle güzel bir hizmete katkılarından dolayı hemşerilerim adına  teşekkür ederim.” dedi. Yeri Belli Oldu Milletvekili Bayram Özçelik'in bu açıklamaları ile birlikte Devlet Hastanesinin yeni yerinin Atatürk Mahallesi Burkent evler alt kısmı ila Bahçeşehir Kolejinin alt kısmı mevkii olduğu belirtildi. 
Burdur Ak Parti Milletvekili Bayram Özçelik Burdur’a yapılması planlanan yeni devlet hastanesi yeri için belirlenen yeri açıkladı.

Uzun süredir yoğun yapılan çalışmalar sonucunda netice alındığını belirten Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “Burdur’umuza yapılacak olan 364 yataklı hastane için, uzun uğraşlardan sonra hastane yeri olarak değerlendirdiğimiz arsalar ve alanlarda çalışmalarda bulunduk, ama netice alamamıştık, gerekli destekleri alamamıştık.” Diye belirti.

 

Tüm Binalar Yıkılsa Bile Mevcut Yere Sığmıyor

Mevcut Devlet Hastanesi yerine yapılması için ilk olarak çalışma yaptıklarını Belirten Milletvekili Özçelik “İlk önce Hastaneyi mevcut yerine yapabilir miyiz diye çok toplantı yaptık. Hastanenin tüm binaları yıkılsa dahi 364 Yataklı Hastaneyi geniş ve modern olarak oturtmak mümkün olmadı ve Bakanlık uzmanları mümkün olamayacağı kararı aldı. Yapılan araştırmalar sonucu yine aynı alana yapılacak olsa bile 2-3 Yıl bir yerde hizmet verecek Hastane ortamı ve geçici binalar bulunamadı. Bakanlık uzmanları mevcut Hastane yerine yeni inşaat yapılmasının mümkün olamayacağı kararı aldı.” dedi.

 

Tüm Alternatifler Değerlendirildi

Tüm alternatiflerin değerlendirdiği belirten Özçelik “ En son Yıllar önce Hazine arazisi iken 1965-70'lerden sonra Milli Savunma Bakanlığına tahsis edilen 241 Dönüm araziden Hastane için 70 DÖNÜM talebimiz olumlu karşılandı. 22.11.2016 Salı günü sabah saatlerinde Milli Savunma Bakanlık Müsteşarımız Ali Fidan imzalamıştı. Sağlık Yatırımlar Genel Müdürlüğümüz vasıtasıyla ve Bakanımız Sayın Fikri Işık'la birkaç defa yüz yüze görüşmemiz sonrasında Bakanımız Sayın Fikri Işık Müjdeyi şahsıma verdi. Bakanımızın imzasıyla yeni hastane yerimiz onaylandı. En modern, en kapsamlı, en nitelikli hastaneyi İlimize kazandırmış olacağız.” dedi.

 

Burdur’umuza Büyük Bir Yatırım Kazandırılmış Olduk

İlimize büyük bir yatırım kazandırıldığını belirten Milletvekili Özçelik “ Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ’a, Önceki Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na, Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık’a, Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, Önceki Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’a Bu süreçte görüşme ve girişimlerde bulunan Valimiz Sayın Şerif Yılmaz’a Ak Parti İl Başkanımız Dr. Süleyman Faki’ye, Merkez İlçe Başkanımız Murat Akbıyık’a, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğümüze, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterimiz ve Sağlık İdarecilerimize ilimize böyle güzel bir hizmete katkılarından dolayı hemşerilerim adına  teşekkür ederim.” dedi.

Yeri Belli Oldu

Milletvekili Bayram Özçelik'in bu açıklamaları ile birlikte Devlet Hastanesinin yeni yerinin Atatürk Mahallesi Burkent evler alt kısmı ila Bahçeşehir Kolejinin alt kısmı mevkii olduğu belirtildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.