YENİ KHK’DA ONLAR ASKERLİKTEN MUAF

Gündem 25.12.2017 - 14:11, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

YENİ KHK’DA ONLAR ASKERLİKTEN MUAF

Şehit rütbeli asker ve polis yakınlarının askerlikten muaf tutulması kanununun ardından KHK maddesi şehit aileleri tarafından memnuniyetle karşılandı
Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı: “Şehitlerimiz arasında ayrım yapılmadan kanun uygulanacak”... “Hayırlı bir gelişme olarak değerlendirdik”... 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile “Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hayatını kaybedenlerin çocukları ve kardeşleri istekli olmadıkça silah altına alınmayacak, silah altındakiler istemeleri durumunda terhis edilecek” maddesi Afyonkarahisar’daki şehit aileleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Yayınlanan KHK’da şehit ailelerini ilgilendiren maddeyi  değerlendiren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, KHK özellikle şehit rütbeli asker ve polis aileleri için olumlu bir gelişme olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Afyonkarahisar’da da bu haktan faydalanabilecek bir çok şehit ailesi olduğunu aktaran Başkan Kumartaşlı, “696 sayılı KHK ile bizleri yani şehit ailelerini ilgilendiren bir madde yayınlandı. Burada daha önceki maddede ‘askerlik hizmetini er olarak yapan şehitlerimizin askerlikten muaf olma ve istemedikçe silah altına alınmaması’ şartı vardı. Subay, astsubay, uzman jandarma, uzman çavuş, sözleşmeli er ve polislerimizin böyle bir imkandan yararlanmaları söz konusu değildi. Ancak 696 sayılı KHK ile artık şehitlerimiz arasında ayrım yapılmadan, terörle mücadele kapsamında şehit olmuş olan kamu görevlilerinin rütbelilerin çocuklarından tümü, kardeşlerinden sadece bir tanesinin istemedikleri müddetçe askere alınmamaları yasalaşmış oldu. Bu anlamda bizim camiamız içerisinde tanımış olduğumuz rütbeli veya polis olup da şehit çocukları olanlar vardı, onlar için hayırlı bir gelişme olarak biz değerlendirdik. Emeği geçen bütün yetkililerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.   “Devletimiz bize ihtiyaç duyduğu anda bizlerde her zaman asker olmaya hazırız” 2011 yılında Sivas da şehit düşen Afyonkarahisarlı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İsmail Çınar’ın babası Mustafa Çınar da yasanın kendileri için olumlu bir gelişme olduğunu belirterek şunları söyledi: “KHK’dan dolayı devlet büyüklerimize herkese teşekkür ederiz. Benim oğlum şehit oldu, canım yandı fakat şehit aileleri yani şehit düşenlerin çocuklarının askere alınmaması anlamında iyi bir kanun çıkardılar. Yetkililere teşekkür ediyoruz. Ama şunu da belirtelim ki devletimiz bize ihtiyaç duyduğu anda bizlerde her zaman asker olmaya hazırız. Bu devletin hiçbir çakıl taşını kimseye vermeyiz Allah’ın izni ile bu bayrak inmez, bu ezan dinmez ve bu vatan bölünmez.” Öte yandan, Başkan Kumartaşlı yayınlanan KHK’nın ardından il içinden ve il dışından bir çok şehit ailesinin kendilerini telefon yolu ile ulaşarak bilgi aldığını da ve yasanın onlar tarafından da fazlası ile memnuniyetle karşılandığını söyledi.
Şehit rütbeli asker ve polis yakınlarının askerlikten muaf tutulması kanununun ardından KHK maddesi şehit aileleri tarafından memnuniyetle karşılandı

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı: “Şehitlerimiz arasında ayrım yapılmadan kanun uygulanacak”... “Hayırlı bir gelişme olarak değerlendirdik”...

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile “Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hayatını kaybedenlerin çocukları ve kardeşleri istekli olmadıkça silah altına alınmayacak, silah altındakiler istemeleri durumunda terhis edilecek” maddesi Afyonkarahisar’daki şehit aileleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Yayınlanan KHK’da şehit ailelerini ilgilendiren maddeyi  değerlendiren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, KHK özellikle şehit rütbeli asker ve polis aileleri için olumlu bir gelişme olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Afyonkarahisar’da da bu haktan faydalanabilecek bir çok şehit ailesi olduğunu aktaran Başkan Kumartaşlı, “696 sayılı KHK ile bizleri yani şehit ailelerini ilgilendiren bir madde yayınlandı. Burada daha önceki maddede ‘askerlik hizmetini er olarak yapan şehitlerimizin askerlikten muaf olma ve istemedikçe silah altına alınmaması’ şartı vardı. Subay, astsubay, uzman jandarma, uzman çavuş, sözleşmeli er ve polislerimizin böyle bir imkandan yararlanmaları söz konusu değildi. Ancak 696 sayılı KHK ile artık şehitlerimiz arasında ayrım yapılmadan, terörle mücadele kapsamında şehit olmuş olan kamu görevlilerinin rütbelilerin çocuklarından tümü, kardeşlerinden sadece bir tanesinin istemedikleri müddetçe askere alınmamaları yasalaşmış oldu. Bu anlamda bizim camiamız içerisinde tanımış olduğumuz rütbeli veya polis olup da şehit çocukları olanlar vardı, onlar için hayırlı bir gelişme olarak biz değerlendirdik. Emeği geçen bütün yetkililerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

“Devletimiz bize ihtiyaç duyduğu anda bizlerde her zaman asker olmaya hazırız”

2011 yılında Sivas da şehit düşen Afyonkarahisarlı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İsmail Çınar’ın babası Mustafa Çınar da yasanın kendileri için olumlu bir gelişme olduğunu belirterek şunları söyledi:

“KHK’dan dolayı devlet büyüklerimize herkese teşekkür ederiz. Benim oğlum şehit oldu, canım yandı fakat şehit aileleri yani şehit düşenlerin çocuklarının askere alınmaması anlamında iyi bir kanun çıkardılar. Yetkililere teşekkür ediyoruz. Ama şunu da belirtelim ki devletimiz bize ihtiyaç duyduğu anda bizlerde her zaman asker olmaya hazırız. Bu devletin hiçbir çakıl taşını kimseye vermeyiz Allah’ın izni ile bu bayrak inmez, bu ezan dinmez ve bu vatan bölünmez.”

Öte yandan, Başkan Kumartaşlı yayınlanan KHK’nın ardından il içinden ve il dışından bir çok şehit ailesinin kendilerini telefon yolu ile ulaşarak bilgi aldığını da ve yasanın onlar tarafından da fazlası ile memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.