Yeni Eğitim- Öğretim Yılında Burdur’da Okul Öncesi Zorunlu Eğitim Hangi Aşamada?

Eğitim 28.08.2017 - 15:13, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Yeni Eğitim- Öğretim Yılında Burdur’da Okul Öncesi Zorunlu Eğitim Hangi Aşamada?

Yeni Eğitim- Öğretim Yılında Burdur’da Okul Öncesi Zorunlu Eğitim Hangi Aşamada?
2017- 2018 Eğitim Öğretim Yılı için Burdur’da Okul Öncesi Zorunlu Eğitim hangi aşamada? 5 ve 6 yaş grubu çocukların okullu olmasını kapsayan Okul Öncesi Zorunlu Eğitim uygulaması geçen yıl olduğu gibi bu yıl da devam ediyor. Eğitim kenti Burdur’da bu uygulamanın hangi aşamada olduğu, yarım gün mü tam gün mü uygulanacağı, uygulama için öğrenci velilerinden ücret alınıp alınmayacağı şimdiden öğrenci ebeveynlerinin gündemine geldi. Edindiğimiz bilgiye göre: Burdur, okul öncesi zorunlu eğitim uygulamasında pilot il seçildi, uygulanmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığınca “Okul öncesi zorunlu eğitimin tam gün ücretli, yarım gün ücretsiz olması”, “Milli Eğitim Kurumlarında veya özel kreşlerde ücret bedelinin 90 TL ile 400 TL arasında değişebileceği”, “Yeni eğitim öğretim yılında net ücretlerin kesin olarak belirlenmediği” irdelenen ve fakat karara bağlanmayan konular arasında. Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuyu karar bağlayınca, 81 İl Milli Eğitim Müdürlüklerine uygulamanın son halini bildirecek. Burdur da dahil olmak üzere 81 ilin Milli Eğitim Müdürlükleri de 2017- 2018 Eğitim Öğretim Yılı için Bakanlıktan gelen kararı uygulayacak. 
Yeni Eğitim- Öğretim Yılında Burdur’da Okul Öncesi Zorunlu Eğitim Hangi Aşamada?

2017- 2018 Eğitim Öğretim Yılı için Burdur’da Okul Öncesi Zorunlu Eğitim hangi aşamada?

5 ve 6 yaş grubu çocukların okullu olmasını kapsayan Okul Öncesi Zorunlu Eğitim uygulaması geçen yıl olduğu gibi bu yıl da devam ediyor. Eğitim kenti Burdur’da bu uygulamanın hangi aşamada olduğu, yarım gün mü tam gün mü uygulanacağı, uygulama için öğrenci velilerinden ücret alınıp alınmayacağı şimdiden öğrenci ebeveynlerinin gündemine geldi.

Edindiğimiz bilgiye göre: Burdur, okul öncesi zorunlu eğitim uygulamasında pilot il seçildi, uygulanmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığınca “Okul öncesi zorunlu eğitimin tam gün ücretli, yarım gün ücretsiz olması”, “Milli Eğitim Kurumlarında veya özel kreşlerde ücret bedelinin 90 TL ile 400 TL arasında değişebileceği”, “Yeni eğitim öğretim yılında net ücretlerin kesin olarak belirlenmediği” irdelenen ve fakat karara bağlanmayan konular arasında.

Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuyu karar bağlayınca, 81 İl Milli Eğitim Müdürlüklerine uygulamanın son halini bildirecek. Burdur da dahil olmak üzere 81 ilin Milli Eğitim Müdürlükleri de 2017- 2018 Eğitim Öğretim Yılı için Bakanlıktan gelen kararı uygulayacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.