YENİ ADLİ YIL BAŞLADI

Gündem 05.09.2017 - 10:13, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

YENİ ADLİ YIL BAŞLADI

BURDUR’DA 2017- 2018 ADLİ YILI RESMİ AÇILIŞI YAPILDI.
Burdur Barosunun organize ettiği 2017- 2018 Adli Yılı açılış töreni gerçekleştirildi. Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali Yüce’nin de yer aldığı tören öncesinde Burdur Avukatlar Evinde kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya Vali Şerif Yılmaz, Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve askeri erkan da katıldı. Cumhuriyet Meydanındaki Çelenk Töreninde Cumhuriyet Başsavcısı M. Nadir Yağcı ve Burdur Barosu Başkanı Av. Ramazan Gedik çelenk koydu.  Baro Başkanı Gedik: “Son günlerdeki gelişmeler avukatlık mesleği için kaygı vericidir. Daha önce çıkarılan KHK’lar ile savunmanın kutsallığını ve serbestliğini zedeleyen düzenlemeler yapılmıştır. Son çıkan KHK ile de tazminat davalarında vekalet ücretini kısıtlayan/ sınırlayan düzenleme yapılmıştır… Avukat yargının kurucu unsuru ve adil yargılamanın teminatıdır. Vekalet ücreti de savunma hakkının ayrılmaz bir parçasıdır ve avukata aittir. Eğilmeden, onurumuzla hukuka ve ahlaka uygun olarak mesleğimizi icra etmek, adaletin tecellisine katkı yapmak istiyoruz. Bu haklarımız elimizden alınmamalı, haklarımıza saygı ve özen gösterilmelidir.” dedi. 
BURDUR’DA 2017- 2018 ADLİ YILI RESMİ AÇILIŞI YAPILDI.

Burdur Barosunun organize ettiği 2017- 2018 Adli Yılı açılış töreni gerçekleştirildi. Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali Yüce’nin de yer aldığı tören öncesinde Burdur Avukatlar Evinde kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya Vali Şerif Yılmaz, Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve askeri erkan da katıldı.

Cumhuriyet Meydanındaki Çelenk Töreninde Cumhuriyet Başsavcısı M. Nadir Yağcı ve Burdur Barosu Başkanı Av. Ramazan Gedik çelenk koydu.  Baro Başkanı Gedik: “Son günlerdeki gelişmeler avukatlık mesleği için kaygı vericidir. Daha önce çıkarılan KHK’lar ile savunmanın kutsallığını ve serbestliğini zedeleyen düzenlemeler yapılmıştır. Son çıkan KHK ile de tazminat davalarında vekalet ücretini kısıtlayan/ sınırlayan düzenleme yapılmıştır… Avukat yargının kurucu unsuru ve adil yargılamanın teminatıdır. Vekalet ücreti de savunma hakkının ayrılmaz bir parçasıdır ve avukata aittir. Eğilmeden, onurumuzla hukuka ve ahlaka uygun olarak mesleğimizi icra etmek, adaletin tecellisine katkı yapmak istiyoruz. Bu haklarımız elimizden alınmamalı, haklarımıza saygı ve özen gösterilmelidir.” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.