Yavru geyik tedavi altına alındı

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.06.2018 - 14:44, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Yavru geyik tedavi altına alındı

Tek başına aç ve susuz halde bulunan yavru geyik tedavi altına alındı
Eskişehir’in Beylikova ilçesinde bir arazide tek başına aç ve susuz halde bulunan yavru geyik, Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma ve Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezine teslim edilerek tedavi altına alındı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Afyonkarahisar Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz gün Eskişehir’in Beylikova ilçesi Yalınlı mahallesi kırsalında akşam saatlerinde vatandaşlar tarafından arazide yalnız başına bulunarak köye getirilen yavru geyik, ihbar üzerine alındığı bildirildi. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İlk etapta hayvanda yara izine rastlanmasa da bir hayli yorgun düştüğü anlaşılan yavru geyiğin bulunduğu yerin civarında bir süre annesi için bekleme yapıldı. Geç saatlerde sonuca ulaşılamayınca geyiğimiz Afyonkarahisar 5. Bölge Müdürlüğümüzce yaban hayvanlarının rehabilitasyonu için protokolü bulunan Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma ve Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne emanet edildi. Merkezin Müdürü Doç Dr. E. Hesna Kandır yaptığı ilk muayenenin ardından; yavrunun bir süre arazide tek başına aç-susuz kaldığını tahmin ettiklerini, serum ve ilaç takviyesi ile geyiğimizi sağlığına kavuşturacaklarını umduklarını tarafımıza iletmiştir” denildi.
Tek başına aç ve susuz halde bulunan yavru geyik tedavi altına alındı

Eskişehir’in Beylikova ilçesinde bir arazide tek başına aç ve susuz halde bulunan yavru geyik, Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma ve Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezine teslim edilerek tedavi altına alındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Afyonkarahisar Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz gün Eskişehir’in Beylikova ilçesi Yalınlı mahallesi kırsalında akşam saatlerinde vatandaşlar tarafından arazide yalnız başına bulunarak köye getirilen yavru geyik, ihbar üzerine alındığı bildirildi. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İlk etapta hayvanda yara izine rastlanmasa da bir hayli yorgun düştüğü anlaşılan yavru geyiğin bulunduğu yerin civarında bir süre annesi için bekleme yapıldı. Geç saatlerde sonuca ulaşılamayınca geyiğimiz Afyonkarahisar 5. Bölge Müdürlüğümüzce yaban hayvanlarının rehabilitasyonu için protokolü bulunan Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma ve Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne emanet edildi. Merkezin Müdürü Doç Dr. E. Hesna Kandır yaptığı ilk muayenenin ardından; yavrunun bir süre arazide tek başına aç-susuz kaldığını tahmin ettiklerini, serum ve ilaç takviyesi ile geyiğimizi sağlığına kavuşturacaklarını umduklarını tarafımıza iletmiştir” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.