YARGITAY FETÖ KARARINI AĞLASUN İÇİN BOZDU

Gündem 02.11.2017 - 13:20, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

YARGITAY FETÖ KARARINI AĞLASUN İÇİN BOZDU

AĞLASUN GTH MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ MÜHENDİS İÇİN YAGITAY KARARI BOZDU
  GAZETE ABONELİĞİ VE DİNİ SOHBETLERE KATILMAK TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ İFADE ETMEZ FETÖ PDY duruşmaları sırasında Burdur’u ve Ağlasun’u yakından ilgilendiren ve Türkiye Gündemine oturan bir durum yaşandı. Buna göre Yargıtay , Ağlasun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde mühendis olarak çalışan bir kişi için gazete anoneliği ve dini sohbetlere katılmanın terör örgütü üyeleiği anlamı ifade etmeyeceğini belirterek Antalya Bölge Mahkemesinin kararını bozdu. İşte o haberin detayları   Yargıtay: Sempati duymak FETÖ üyeliği için yeterli değil Burdur'da yaşayan mühendis Hakan Ö., FETÖ üyeliğinden 6 yıl hapis cezası aldı. Yargıtay kararı, “Örgüt üyeliği için organik bağ gerekir” deyip bozdu Burdur’un Ağlasun İlçesi’nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde mühendis olarak görev yapan Hakan Ö., 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Hakan Ö., hakkında “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan Burdur Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yargılamada FETÖ’nün illegal yönünü bilmediğini ifade eden Hakan Ö., çocuğunu örgüte müzahir okullara gönderdiğini, sohbetlere katıldığını ve örgüt gazetesine abone olduğunu belirtip beraatını istedi.   6 YIL 3 AY CEZA ALDI   Mahkeme, yargılama sonunda Hakan Ö.’ye “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis verdi. Kararın temyiz istemine bakan Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi de hükmü onadı. Ceza 5 yılın üzerinde olduğu için dosya Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ne geldi. Tutuklu bulunan Hakan Ö. ise 25 Ağustos’ta yayımlanan son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan ihraç edildi.   YARGITAY BOZDU   Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Hakan Ö. hakkında verilen mahkûmiyet kararını bozdu ve sanığın tahliyesine karar verdi. Kararda, “silahlı terör örgütü üyeliği” suçu ve FETÖ soruşturmalarına emsal teşkil edecek önemli tespitlere yer verildi.  
AĞLASUN GTH MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ MÜHENDİS İÇİN YAGITAY KARARI BOZDU

 

GAZETE ABONELİĞİ VE DİNİ SOHBETLERE KATILMAK TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ İFADE ETMEZ

FETÖ PDY duruşmaları sırasında Burdur’u ve Ağlasun’u yakından ilgilendiren ve Türkiye Gündemine oturan bir durum yaşandı. Buna göre Yargıtay , Ağlasun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde mühendis olarak çalışan bir kişi için gazete anoneliği ve dini sohbetlere katılmanın terör örgütü üyeleiği anlamı ifade etmeyeceğini belirterek Antalya Bölge Mahkemesinin kararını bozdu.

İşte o haberin detayları

 

Yargıtay: Sempati duymak FETÖ üyeliği için yeterli değil

Burdur'da yaşayan mühendis Hakan Ö., FETÖ üyeliğinden 6 yıl hapis cezası aldı. Yargıtay kararı, “Örgüt üyeliği için organik bağ gerekir” deyip bozdu

Burdur’un Ağlasun İlçesi’nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde mühendis olarak görev yapan Hakan Ö., 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Hakan Ö., hakkında “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan Burdur Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yargılamada FETÖ’nün illegal yönünü bilmediğini ifade eden Hakan Ö., çocuğunu örgüte müzahir okullara gönderdiğini, sohbetlere katıldığını ve örgüt gazetesine abone olduğunu belirtip beraatını istedi.

 

6 YIL 3 AY CEZA ALDI

 

Mahkeme, yargılama sonunda Hakan Ö.’ye “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis verdi. Kararın temyiz istemine bakan Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi de hükmü onadı. Ceza 5 yılın üzerinde olduğu için dosya Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ne geldi. Tutuklu bulunan Hakan Ö. ise 25 Ağustos’ta yayımlanan son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan ihraç edildi.

 

YARGITAY BOZDU

 

Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Hakan Ö. hakkında verilen mahkûmiyet kararını bozdu ve sanığın tahliyesine karar verdi. Kararda, “silahlı terör örgütü üyeliği” suçu ve FETÖ soruşturmalarına emsal teşkil edecek önemli tespitlere yer verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.