YABAN HAYVANLARINI UNUTMAYALIM

Yaşam 23.10.2017 - 10:15, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

YABAN HAYVANLARINI UNUTMAYALIM

Kış soğukları bastırmadan yaban hayvanlarını unutmayalım
Meteorolojik hava tahminlerine göre Burdur ve çevresinde Sonbahar etkileri yaşanmaya başlayacak. Bu haftadan itibaren yağış etkisi bekleniyor. Hava sıcakları mevsim normallerine göre düşecekken doğada yaşayan yaban hayvanlarının yem su gibi ihtiyaçları ile kaçak avlanma konularında duyarlı olalım. Kent merkezine yakan ormanlık alanlara kemik, sebze- meyve, yem gibi yaban hayvanlarının Kış soğuğunda aç kalmayacağı yiyecekleri bırakalım. Burdur bölgesindeki vaşak, tilki, göçmen kuşlar, sürüngen hayvanlar gibi yaban hayvanlarının Kış mevsiminde hayatta kalmalarını ve nesillerini devam ettirmelerini sağlayacak desteklerde bulunmak gerekiyor. Kaçak avcılıkla bu tür hayvanların kaçak olarak avlanmasının önüne geçmek, kar soğuğu altında ve yağışlı havalarda yaban hayvanlarının hayatta kalmasını sağlamak, yaban hayatının sürekliliğine katkı koymak için duyarlılığımızı gösterelim. Yaz sıcaklarında yol kenarlarına, bahçe duvarı diplerine, kapımızın önüne bir kap su koyup sokak hayvanlarının hayatta kalmalarına destek olduğumuz gibi Kış soğuklarında da yaban hayatı için yol kenarlarına, tarla köşelerine, bahçe içlerine yem, sebze gibi yiyecekleri koyarak yaban hayatına destek olalım. Evcil olmayan ve kültüre alınmamış tüm hayvan ve bitki türlerinin sürekliliğini sağlamak için gerek Orman ve Su İşleri Müdürlüğü kanalıyla ve gerekse şahsi çabalarla destekte bulunalım.  Bunların dışında sokakta yaşayan kedi, köpe ve kuşlar için de barınabilecekleri ve yiyecek bulabilecekleri ortamları oluşturalım. 
Kış soğukları bastırmadan yaban hayvanlarını unutmayalım

Meteorolojik hava tahminlerine göre Burdur ve çevresinde Sonbahar etkileri yaşanmaya başlayacak. Bu haftadan itibaren yağış etkisi bekleniyor. Hava sıcakları mevsim normallerine göre düşecekken doğada yaşayan yaban hayvanlarının yem su gibi ihtiyaçları ile kaçak avlanma konularında duyarlı olalım. Kent merkezine yakan ormanlık alanlara kemik, sebze- meyve, yem gibi yaban hayvanlarının Kış soğuğunda aç kalmayacağı yiyecekleri bırakalım.

Burdur bölgesindeki vaşak, tilki, göçmen kuşlar, sürüngen hayvanlar gibi yaban hayvanlarının Kış mevsiminde hayatta kalmalarını ve nesillerini devam ettirmelerini sağlayacak desteklerde bulunmak gerekiyor. Kaçak avcılıkla bu tür hayvanların kaçak olarak avlanmasının önüne geçmek, kar soğuğu altında ve yağışlı havalarda yaban hayvanlarının hayatta kalmasını sağlamak, yaban hayatının sürekliliğine katkı koymak için duyarlılığımızı gösterelim.

Yaz sıcaklarında yol kenarlarına, bahçe duvarı diplerine, kapımızın önüne bir kap su koyup sokak hayvanlarının hayatta kalmalarına destek olduğumuz gibi Kış soğuklarında da yaban hayatı için yol kenarlarına, tarla köşelerine, bahçe içlerine yem, sebze gibi yiyecekleri koyarak yaban hayatına destek olalım.

Evcil olmayan ve kültüre alınmamış tüm hayvan ve bitki türlerinin sürekliliğini sağlamak için gerek Orman ve Su İşleri Müdürlüğü kanalıyla ve gerekse şahsi çabalarla destekte bulunalım.  Bunların dışında sokakta yaşayan kedi, köpe ve kuşlar için de barınabilecekleri ve yiyecek bulabilecekleri ortamları oluşturalım. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.