VİŞNEDE HAYAL KIRIKLIĞI

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.07.2014 - 22:42, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

VİŞNEDE HAYAL KIRIKLIĞI

Antalya'nın Korkuteli ilçesi'nde vişnenin kilosunun 1,20 TL’den satılmaya başlandı.
Korkuteli ilçesi'nde geçen yıl 1,50 TL’den başlayıp 1,80 TL’ye kadar yükselen vişne fiyatının bu yıl 1,20 TL. olarak açıklanması üreticileri fiyat artışı beklentisine soktu. Her yıl vişne fiyatlarının değişkenlik gösterdiğine dikkat çeken vişne üreticilerinden Ali Özcan, “Geçtiğimiz yıllarda Vişne kilosu 2 TL’ye kadar yükselmişti. Bu fiyatlar vişnenin gerçek değeri değil. Tüccarın verdiği fiyat çalıştıracağımız işçinin yevmiyesini karşılamaz. Ramazan dolayısıyla zaten işçi bulamıyoruz. Vişnede bu fiyat politikası böyle devam ederse vişne dalında çürür. Vişnede tüccarın uyguladığı fiyat politikaları ilçemiz ve ülke ekonomisine zarar veriyor” dedi.Bu yıl vişne rekoltesinin yüksek olmasından dolayı vişne fiyatlarının düşük olduğunu söyleyen vişne alıcısı Ömer Kolancı ise “Şuan vişne sezona sancılı başladı. Meyve suyu için 1,25 TL, Normal satışlarımız 1,50 ile 2 TL arasında değişiyor. Bu yılki rekolte yüksekliği yüzünden ileriki günlerde fiyatların değişeceğini pek sanmıyorum” diye konuştu.
Antalya'nın Korkuteli ilçesi'nde vişnenin kilosunun 1,20 TL’den satılmaya başlandı.

Korkuteli ilçesi'nde geçen yıl 1,50 TL’den başlayıp 1,80 TL’ye kadar yükselen vişne fiyatının bu yıl 1,20 TL. olarak açıklanması üreticileri fiyat artışı beklentisine soktu. Her yıl vişne fiyatlarının değişkenlik gösterdiğine dikkat çeken vişne üreticilerinden Ali Özcan, “Geçtiğimiz yıllarda Vişne kilosu 2 TL’ye kadar yükselmişti. Bu fiyatlar vişnenin gerçek değeri değil. Tüccarın verdiği fiyat çalıştıracağımız işçinin yevmiyesini karşılamaz. Ramazan dolayısıyla zaten işçi bulamıyoruz. Vişnede bu fiyat politikası böyle devam ederse vişne dalında çürür. Vişnede tüccarın uyguladığı fiyat politikaları ilçemiz ve ülke ekonomisine zarar veriyor” dedi.
Bu yıl vişne rekoltesinin yüksek olmasından dolayı vişne fiyatlarının düşük olduğunu söyleyen vişne alıcısı Ömer Kolancı ise “Şuan vişne sezona sancılı başladı. Meyve suyu için 1,25 TL, Normal satışlarımız 1,50 ile 2 TL arasında değişiyor. Bu yılki rekolte yüksekliği yüzünden ileriki günlerde fiyatların değişeceğini pek sanmıyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.