VATANDAŞIN ACISI ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIN

08.03.2019 - 17:29, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

VATANDAŞIN ACISI ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIN

Burdurlu bir vatandaşın cenazesine Burdur Belediyesi tarafından cenaze nakil aracı verilmediği iddiaları üzerine Burdur Belediye Başkanlığından yazlı açıklama geldi.
Burdurlu bir vatandaşın cenazesine Burdur Belediyesi tarafından cenaze nakil aracı verilmediği iddiaları üzerine Burdur Belediye Başkanlığından yazlı açıklama geldi.  Burdur Belediyesinden yapılan açıklamada belediye ait iki tane cenaze aracının olduğu, talep geldiği gün birisinin il dışında olduğu diğer aracın ise il içinde kullanıldığı yönünde cevap verildiği belirtildi. Kırşehir Belediyesinden de Burdur Belediyesi olarak yakıtı karşılanmak şartıyla cenaze nakil aracı talep edildiğinin belirtildiği açıklamada, “Kırşehir’de evladı vefat eden bir hemşerimizin, evladının cenazesini Burdur’a defnetmek için belediyemizden cenaze aracı talep etmiştir. Belediyemize ait cenaze araçlarından birinin cenaze nakli için il dışında olması ve bir diğerinin ise, kent içerisindeki cenaze hizmetlerinde kullanmak üzere il dışına görevlendirme veremeyeceğimizi belirttik. Ancak Burdur Belediyesi olarak üzerimize düşen görevimizi yerine getirdik ve vatandaşımıza, bu acılı gününde yardımcı olmak için görüşmelerimizi başlattık.  Belediyemiz, Kırşehir Belediyesi Cenaze Hizmetleri ile görüşüp, yardımcı olunması konusunda ricada bulunmuştur.  Üstelik cenaze aracının mazot giderlerinin tarafımızdan karşılanacağı da Kırşehir Belediyesi yetkililerine belirtilmiştir. Kırşehir Belediyesi’ne ait iki adet cenaze aracı bulunduğunu, yine aynı sebepten araçlardan bir tanesinin il dışında olması ve diğer cenaze aracının ise şehirdeki cenaze hizmetlerinde kullanılmak üzere il dışına çıkarılamayacağı tarafımıza bildirildi. Kırşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonrası, vatandaşımıza makul şekilde yanıt verildi” Olayın çarpıtılarak siyasi malzemeye dönüştürülmeye çalışıldığını vurgulanan açıklamada şunlar belirtildi: “Söz konusu yaşanan olayın, kurumumuzu yönetmeye aday bir belediye başkan adayının sosyal medya hesabı üzerinden, vatandaşlarımıza yanlış bir şekilde aktarılması ve yaşanan olayın gerçeğini tam olarak yansıtılmamasını kurumsal olarak doğru bulmuyoruz. Bir belediye başkan adayının öncelikle talip olduğu kurumdan konuya ilişkin bilgi alarak açıklama yapmasının, kurum kimliğimiz açısından daha doğru olduğu düşünüyoruz. Yaklaşık beş yıldır görev yapan başta Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz ve daha öncesinde de cenaze hizmetlerini yürüten Burdur Belediyesi olarak, bugüne kadar görevimizi en iyi şekilde yaptık. Bu konuda mevcut belediye başkanımız en üst düzeyde hassasiyet göstererek belediyemize cenaze araçları kazandırmış ve toplamda 11 bin 23 km şehir dışı ücretsiz cenaze nakil hizmeti vermiştir. Cenaze hizmetleri konusunda da vatandaşlarımızın acılı gününde yanında olan mevcut belediye başkanımız, cenaze hizmetlerinde gerekli tüm tedbirleri almış, ikramlarına kadar hizmet planını oluşturmuştur.  Vatandaşa verilen bu hizmetleri tüm halkımız bilmektedir. Vatandaşın acısı üzerinden siyaset yapılmasını da kurumsal olarak etik bulmuyoruz” şeklindi açıklama yapıldı.
Burdurlu bir vatandaşın cenazesine Burdur Belediyesi tarafından cenaze nakil aracı verilmediği iddiaları üzerine Burdur Belediye Başkanlığından yazlı açıklama geldi.

Burdurlu bir vatandaşın cenazesine Burdur Belediyesi tarafından cenaze nakil aracı verilmediği iddiaları üzerine Burdur Belediye Başkanlığından yazlı açıklama geldi.  Burdur Belediyesinden yapılan açıklamada belediye ait iki tane cenaze aracının olduğu, talep geldiği gün birisinin il dışında olduğu diğer aracın ise il içinde kullanıldığı yönünde cevap verildiği belirtildi.

Kırşehir Belediyesinden de Burdur Belediyesi olarak yakıtı karşılanmak şartıyla cenaze nakil aracı talep edildiğinin belirtildiği açıklamada, “Kırşehir’de evladı vefat eden bir hemşerimizin, evladının cenazesini Burdur’a defnetmek için belediyemizden cenaze aracı talep etmiştir. Belediyemize ait cenaze araçlarından birinin cenaze nakli için il dışında olması ve bir diğerinin ise, kent içerisindeki cenaze hizmetlerinde kullanmak üzere il dışına görevlendirme veremeyeceğimizi belirttik. Ancak Burdur Belediyesi olarak üzerimize düşen görevimizi yerine getirdik ve vatandaşımıza, bu acılı gününde yardımcı olmak için görüşmelerimizi başlattık.  Belediyemiz, Kırşehir Belediyesi Cenaze Hizmetleri ile görüşüp, yardımcı olunması konusunda ricada bulunmuştur.  Üstelik cenaze aracının mazot giderlerinin tarafımızdan karşılanacağı da Kırşehir Belediyesi yetkililerine belirtilmiştir. Kırşehir Belediyesi’ne ait iki adet cenaze aracı bulunduğunu, yine aynı sebepten araçlardan bir tanesinin il dışında olması ve diğer cenaze aracının ise şehirdeki cenaze hizmetlerinde kullanılmak üzere il dışına çıkarılamayacağı tarafımıza bildirildi. Kırşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonrası, vatandaşımıza makul şekilde yanıt verildi”

Olayın çarpıtılarak siyasi malzemeye dönüştürülmeye çalışıldığını vurgulanan açıklamada şunlar belirtildi: “Söz konusu yaşanan olayın, kurumumuzu yönetmeye aday bir belediye başkan adayının sosyal medya hesabı üzerinden, vatandaşlarımıza yanlış bir şekilde aktarılması ve yaşanan olayın gerçeğini tam olarak yansıtılmamasını kurumsal olarak doğru bulmuyoruz. Bir belediye başkan adayının öncelikle talip olduğu kurumdan konuya ilişkin bilgi alarak açıklama yapmasının, kurum kimliğimiz açısından daha doğru olduğu düşünüyoruz. Yaklaşık beş yıldır görev yapan başta Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz ve daha öncesinde de cenaze hizmetlerini yürüten Burdur Belediyesi olarak, bugüne kadar görevimizi en iyi şekilde yaptık. Bu konuda mevcut belediye başkanımız en üst düzeyde hassasiyet göstererek belediyemize cenaze araçları kazandırmış ve toplamda 11 bin 23 km şehir dışı ücretsiz cenaze nakil hizmeti vermiştir. Cenaze hizmetleri konusunda da vatandaşlarımızın acılı gününde yanında olan mevcut belediye başkanımız, cenaze hizmetlerinde gerekli tüm tedbirleri almış, ikramlarına kadar hizmet planını oluşturmuştur.  Vatandaşa verilen bu hizmetleri tüm halkımız bilmektedir. Vatandaşın acısı üzerinden siyaset yapılmasını da kurumsal olarak etik bulmuyoruz” şeklindi açıklama yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.