VALİ KÜRKLÜ İNCİRHAN'I ZİYARET ETTİ

Yaşam 13.08.2014 - 09:54, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

VALİ KÜRKLÜ İNCİRHAN'I ZİYARET ETTİ

Burdur Valisi Hasan Kürklü Bucak OSB Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılmak için gittiği Bucak’ta Tarihi İncirhan Kervansaray’ında yapılan kazı çalışmalarında incelemelerde bulundu.
Burdur’da turizm ve tanıtım faaliyetlerine önem verdiğini her fırsatta dile getiren Vali Kürklü OSB genişleme çalışmalarının görüşüldüğü Yönetim Kurulu toplantısına katılımının hemen ardından öğlen saatlerinde  İncirhan Kervansarayı’na geçti. Antalya Koruma Kurulu kararıyla Burdur Müze Müdürlüğü Başkanlığı’nda ve Ege Üniversitesi Sanat Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Şakir Çakmak danışmanlığında  yapılan İncirhan Kazı Çalışma Alanı’nı gezen Vali Hasan Kürklü,  alanda kazı çalışmaları ile ilgili bilgi aldı ve çalışmayı yürüten işçilerle sohbet etti.  İncirhan etrafında bulunan toprak tabakanın temizlenerek alanın ortaya çıkartılması amacıyla yürütülen kazı çalışmalarında bulunan 30 işçinin büyük çoğunluğunun kadın olması dolayısıyla tarihe verdikleri önemden dolayı kendilerine teşekkür eden Vali Kürklü, Burdur insanının genel olarak tarihine sahip çıkmak noktasında hassas olduğunu vurguladı. Anadolu Selçuklu dönemine ait İncirhan Kervansarayı Antalya’dan itibaren ticaret yolu üzerinde bulunan ve tüccarların konaklayacakları 4. durak olarak öne çıkıyor. 1238’li yıllarda 2. Gıyasettin Keykubat zamanında yapılmış olan İncirhan, Anadoludaki en güzel han örneklerinden birisi. İncirhan’da kazı çalışmalarının bu sezon bitirilmesi planlanıyor. Çalışmalar sonrasında İncirhan Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore ettirilerek kullanıma açılacak. 
Burdur Valisi Hasan Kürklü Bucak OSB Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılmak için gittiği Bucak’ta Tarihi İncirhan Kervansaray’ında yapılan kazı çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Burdur’da turizm ve tanıtım faaliyetlerine önem verdiğini her fırsatta dile getiren Vali Kürklü OSB genişleme çalışmalarının görüşüldüğü Yönetim Kurulu toplantısına katılımının hemen ardından öğlen saatlerinde  İncirhan Kervansarayı’na geçti.

Antalya Koruma Kurulu kararıyla Burdur Müze Müdürlüğü Başkanlığı’nda ve Ege Üniversitesi Sanat Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Şakir Çakmak danışmanlığında  yapılan İncirhan Kazı Çalışma Alanı’nı gezen Vali Hasan Kürklü,  alanda kazı çalışmaları ile ilgili bilgi aldı ve çalışmayı yürüten işçilerle sohbet etti.  İncirhan etrafında bulunan toprak tabakanın temizlenerek alanın ortaya çıkartılması amacıyla yürütülen kazı çalışmalarında bulunan 30 işçinin büyük çoğunluğunun kadın olması dolayısıyla tarihe verdikleri önemden dolayı kendilerine teşekkür eden Vali Kürklü, Burdur insanının genel olarak tarihine sahip çıkmak noktasında hassas olduğunu vurguladı.

Anadolu Selçuklu dönemine ait İncirhan Kervansarayı Antalya’dan itibaren ticaret yolu üzerinde bulunan ve tüccarların konaklayacakları 4. durak olarak öne çıkıyor. 1238’li yıllarda 2. Gıyasettin Keykubat zamanında yapılmış olan İncirhan, Anadoludaki en güzel han örneklerinden birisi. İncirhan’da kazı çalışmalarının bu sezon bitirilmesi planlanıyor. Çalışmalar sonrasında İncirhan Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore ettirilerek kullanıma açılacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.