VALİ TÜRKER: -ANTALYA’DA 20 BİN SURİYELİ VAR

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.12.2015 - 15:58, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

VALİ TÜRKER: -ANTALYA’DA 20 BİN SURİYELİ VAR

VALİ TÜRKER, KENTTEKİ YABANCI UYRUKLU SAYISINI AÇIKLADI
- Antalya Valisi Muammer Türker:  "Antalya'da 80 bin yabancı uyruklu insan var, Suriyeli göçmen sayısı ise 20 bin" Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya'da 80 bin civarında yerleşik yabancı uyruklu bulunduğunu, ayrıca 20 bin civarında da Suriyeli göçmen barındığını söyledi. Vali Türker, Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla İl Göç İdaresi Müdürü Osman Erdem ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Ziyarette konuşan Vali Türker, il ve ilçelerde hızlı bir şekilde örgütlenen Göç İdaresi'nin bir ihtiyaç olduğunu belirterek, günden güne daha da iyi hizmet vereceğini söyledi. Uluslararası cazibe merkezi haline gelen Antalya'nın sadece Türkiye'den değil dünyanın değişik yerlerinden göç aldığını belirten Vali Türker, "80 bin civarında yerleşik yabancı uyruklu insanımız var. Ayrıca özellikle eski Sovyetler coğrafyasından evlilik yoluyla gelip Türk vatandaşı olan insanlar var" dedi. Vali Türker, Suriyeli sığınmacılar ve Rusya konusunda Türkiye Cumhuriyeti'nin uyguladığı politikaları temsil ettiklerini ve uygulamak zorunda olduklarına değinerek, Türkiye ve Rusya arasında yaşanan siyasi krizin en çok Antalya'da yaşayan Rusya ve eski Sovyetler coğrafyasından gelenleri üzdüğünü ifade etti. Türkiye'nin etrafındaki coğrafyanın son dönemde daha da sıkıntılı hale geldiğine işaret eden Vali Türker, Antalya'da 20 bine yakın, Türkiye'de 2 milyondan fazla Suriyeli sığınmacı bulunduğunu belirterek, Birleşmiş Milletler verilerine göre 7 milyar dolardan fazla harcama yapıldığını ifade etti. İl Göç İdaresi Müdürü Osman Erdem de, Birleşmiş Milletler'in 2000 yılında 18 Aralık'ı Dünya Göçmenler Günü olarak kabul ettiğini belirterek, farklı mevzuatlara tabi göçmenlerin, mültecilerin ve sığınmacıların iş ve işlemlerinin 2013 yılında çıkan 6408 Sayılı Kanunla İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü, bugün itibariyle 4 ilçede büro açtıklarını anlattı.
VALİ TÜRKER, KENTTEKİ YABANCI UYRUKLU SAYISINI AÇIKLADI

- Antalya Valisi Muammer Türker:  "Antalya'da 80 bin yabancı uyruklu insan var, Suriyeli göçmen sayısı ise 20 bin"

Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya'da 80 bin civarında yerleşik yabancı uyruklu bulunduğunu, ayrıca 20 bin civarında da Suriyeli göçmen barındığını söyledi.

Vali Türker, Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla İl Göç İdaresi Müdürü Osman Erdem ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Ziyarette konuşan Vali Türker, il ve ilçelerde hızlı bir şekilde örgütlenen Göç İdaresi'nin bir ihtiyaç olduğunu belirterek, günden güne daha da iyi hizmet vereceğini söyledi.

Uluslararası cazibe merkezi haline gelen Antalya'nın sadece Türkiye'den değil dünyanın değişik yerlerinden göç aldığını belirten Vali Türker, "80 bin civarında yerleşik yabancı uyruklu insanımız var. Ayrıca özellikle eski Sovyetler coğrafyasından evlilik yoluyla gelip Türk vatandaşı olan insanlar var" dedi.

Vali Türker, Suriyeli sığınmacılar ve Rusya konusunda Türkiye Cumhuriyeti'nin uyguladığı politikaları temsil ettiklerini ve uygulamak zorunda olduklarına değinerek, Türkiye ve Rusya arasında yaşanan siyasi krizin en çok Antalya'da yaşayan Rusya ve eski Sovyetler coğrafyasından gelenleri üzdüğünü ifade etti.

Türkiye'nin etrafındaki coğrafyanın son dönemde daha da sıkıntılı hale geldiğine işaret eden Vali Türker, Antalya'da 20 bine yakın, Türkiye'de 2 milyondan fazla Suriyeli sığınmacı bulunduğunu belirterek, Birleşmiş Milletler verilerine göre 7 milyar dolardan fazla harcama yapıldığını ifade etti.

İl Göç İdaresi Müdürü Osman Erdem de, Birleşmiş Milletler'in 2000 yılında 18 Aralık'ı Dünya Göçmenler Günü olarak kabul ettiğini belirterek, farklı mevzuatlara tabi göçmenlerin, mültecilerin ve sığınmacıların iş ve işlemlerinin 2013 yılında çıkan 6408 Sayılı Kanunla İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü, bugün itibariyle 4 ilçede büro açtıklarını anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.