Vali Şıldak’tan Ustalara Ziyaret

17.04.2019 - 16:53, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Vali Şıldak’tan Ustalara Ziyaret

Vali Hasan Şıldak, Turizm Haftası kapsamında yok olmaya yüz tutmuş meslekleri devam ettirmeye çalışan Ustaları ziyaret etti.
  Vali Hasan Şıldak, Turizm Haftası kapsamında yok olmaya yüz tutmuş meslekleri devam ettirmeye çalışan Ustaları ziyaret etti. Teke Yöresi Halk Sazları Ustası Tahsin Yarar’ı atölyesinde ziyaret eden Vali Hasan Şıldak,  sonrasında Arasta esnaflarından Bakırcı Ustası Hasan İmrak ve Kalaycı Ustası Musa Yıldırım’ı iş yerlerinde ziyaret etti. Kabak Kemane ve Cura sazlarını yapan ve icra eden ustalardan Tahsin Yarar’ı ziyaret sırasında, Kozağaçlı Mahalli Cura Sanatçısı Sabri Özdemir’de yer aldı. Saz ustası Tahsin Yarar'dan Kabak Kemane ve Cura sazlarının yapımı ve tarihiyle ilgili bilgiler alan Vali Şıldak, Teke Yöresinin Başkenti Burdur’un en önemli sazları arasında yer alan cura, kabak kemane ve sipsiyi beğeniyle dinlediğini ifade etti.  Devam eden ziyaretlerinde Arasta çarşısında Bakırcı Ustası Hasan İmrak ve Kalaycı Ustası Musa Yıldırım’ı ziyaret eden Vali Şıldak, kaybolmaya yüz tutan bu iki zanaatle ilgili kendilerinden bilgi aldı. Turizm haftası kapsamında ziyarette bulunduğu üç ustaya Kültürel mirasımızı, değerlerimizi yaşatmaya devam ettikleri için teşekkür eden Vali Hasan Şıldak, çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaretler sırasında İl Kültür ve Turizm Müdür V. Abdullah Kılıç, Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi de yer aldı.    
Vali Hasan Şıldak, Turizm Haftası kapsamında yok olmaya yüz tutmuş meslekleri devam ettirmeye çalışan Ustaları ziyaret etti.

 

Vali Hasan Şıldak, Turizm Haftası kapsamında yok olmaya yüz tutmuş meslekleri devam ettirmeye çalışan Ustaları ziyaret etti.


Teke Yöresi Halk Sazları Ustası Tahsin Yarar’ı atölyesinde ziyaret eden Vali Hasan Şıldak,  sonrasında Arasta esnaflarından Bakırcı Ustası Hasan İmrak ve Kalaycı Ustası Musa Yıldırım’ı iş yerlerinde ziyaret etti.


Kabak Kemane ve Cura sazlarını yapan ve icra eden ustalardan Tahsin Yarar’ı ziyaret sırasında, Kozağaçlı Mahalli Cura Sanatçısı Sabri Özdemir’de yer aldı. Saz ustası Tahsin Yarar'dan Kabak Kemane ve Cura sazlarının yapımı ve tarihiyle ilgili bilgiler alan Vali Şıldak, Teke Yöresinin Başkenti Burdur’un en önemli sazları arasında yer alan cura, kabak kemane ve sipsiyi beğeniyle dinlediğini ifade etti. 


Devam eden ziyaretlerinde Arasta çarşısında Bakırcı Ustası Hasan İmrak ve Kalaycı Ustası Musa Yıldırım’ı ziyaret eden Vali Şıldak, kaybolmaya yüz tutan bu iki zanaatle ilgili kendilerinden bilgi aldı.


Turizm haftası kapsamında ziyarette bulunduğu üç ustaya Kültürel mirasımızı, değerlerimizi yaşatmaya devam ettikleri için teşekkür eden Vali Hasan Şıldak, çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaretler sırasında İl Kültür ve Turizm Müdür V. Abdullah Kılıç, Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi de yer aldı.


 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.