Vali Şıldak,

Yaşam 25.11.2019 - 13:16, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Vali Şıldak,

"Salda Gölü’nün doğal dokusuna zarar vermeyecek şekilde azami hassasiyet gösterilmiş olup beton direk yerine ahşap direk uygulaması yapıldı."
Salda Gölü çevresinde devam eden düzenlemelere ilişkin, Burdur Valiliği tarafından basın açıklaması yapıldı.   Burdur Valiliğinden yapılan açıklamada;   "Başta İlimiz olmak üzere Ülkemizin ve Dünyanın en önemli doğal güzelliklerinin başında gelen Salda Gölü ve çevresinin korunmasına yönelik çalışmalar, Valiliğimiz koordinesinde ilgili kurum ve Bakanlıklarımızla birlikte kararlılıkla sürdürülüyor.   Yapılan çalışmalar kapsamında, Salda Gölü kıyısında Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Salda Gölü Tabiat Parkı'nın 120 dekar olan alanı Tarım ve Orman Bakanlığımızın onayı ile 2019 yılı içinde 570 dekara çıkarıldı.   İlave edilen 450 dekar alan, kontrolsüz girişlerin ve kirlenmenin önlenmesi amacıyla DKMP  6. Bölge Müdürlüğü tarafından doğal dokuya uygun olarak ahşap direkli kafes tel ile çevrilerek koruma altına alındı.   Salda Gölü’nün son yıllarda gördüğü ilgi sonrası vatandaşlarımızın Tabiat Parkı’na olan talebinin de artmış olmasından dolayı, mevcutta bulunan 120 dekarlık alan ziyaretçi sayısı karşısında yetersiz kaldı. Bunun sonucunda Valiliğimizin talebi doğrultusunda DKMP Bölge Müdürlüğünce yürütülen çalışma neticesinde mevcut alan bitişiğinde yer alan 450 dekarlık alanın mevcut alana eklenerek genişletilmesi talebi 2019 yılı içerisinde tescil edilerek Tabiat Parkı alanı 570 dekara çıkarıldı.   Genişletilen 450 dekarlık bölümde ziyaretçilerin kontrolsüz girişinin önlenmesi ve kullanımdan kaynaklı kirliliğin önüne geçilmesi amacıyla başlatılan “Kafes Tel ve Ahşap Çit İşi”  2019 Kasım ayı itibariyle tamamlandı.   Yapılan çalışmanın planlama aşamasında Salda Gölü’nün doğal dokusuna zarar vermeyecek şekilde azami hassasiyet gösterilmiş olup beton direk yerine ahşap direk uygulaması yapıldı, gabion uygulamasında saha içi mevcut taşlar değerlendirildi." İfadeleri yer aldı.   Vali Hasan Şıldak gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Salda Gölü’nü, koruma kullanım dengesi içerisinde, gelecek kuşaklara taşımak adına sorumluluğumuzun bilincinde büyük bir hassasiyet ve özveriyle çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz.     Yapılan bütün çalışmalar doğal dokuyu bozmayacak şekilde, korumaya yönelik çalışmalardır. Bölge Müdürlüğümüze yapılan çalışmalar dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Mevcut Tabiat Parkımız özellikle bu yaz döneminde çok yoğun ziyaretçi alan bölgelerden biriydi. Mevcut alanın artırılması ile belirli bir düzen içerisinde önümüzdeki sezonda ziyaretçilerini en iyi şekilde ağırlayacaktır.   Bir kez daha Salda Gölü’nü en üst düzeyde önemsediğimizi vurgulayarak, yapılan çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum. İlgili bütün bakanlıklarımızın ve Valiliğimizin Salda Gölü ile ilgili olarak uyguladığı bütün çalışmalar ve projeler Göl ve çevresini korumaya, aslını muhafaza etmeye yöneliktir. Son dönemde yapılan bu çalışmalarla Gölümüz olumsuz şartlardan ve yok olmaktan kurtarılmaktadır. Devletimizin bütün birimleri olarak bu bölge adeta üzerine titrediğimiz özel bir alandır." Dedi.
"Salda Gölü’nün doğal dokusuna zarar vermeyecek şekilde azami hassasiyet gösterilmiş olup beton direk yerine ahşap direk uygulaması yapıldı."

Salda Gölü çevresinde devam eden düzenlemelere ilişkin, Burdur Valiliği tarafından basın açıklaması yapıldı.

 

Burdur Valiliğinden yapılan açıklamada;

 

"Başta İlimiz olmak üzere Ülkemizin ve Dünyanın en önemli doğal güzelliklerinin başında gelen Salda Gölü ve çevresinin korunmasına yönelik çalışmalar, Valiliğimiz koordinesinde ilgili kurum ve Bakanlıklarımızla birlikte kararlılıkla sürdürülüyor.

 

Yapılan çalışmalar kapsamında, Salda Gölü kıyısında Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Salda Gölü Tabiat Parkı'nın 120 dekar olan alanı Tarım ve Orman Bakanlığımızın onayı ile 2019 yılı içinde 570 dekara çıkarıldı.

 

İlave edilen 450 dekar alan, kontrolsüz girişlerin ve kirlenmenin önlenmesi amacıyla DKMP  6. Bölge Müdürlüğü tarafından doğal dokuya uygun olarak ahşap direkli kafes tel ile çevrilerek koruma altına alındı.

 

Salda Gölü’nün son yıllarda gördüğü ilgi sonrası vatandaşlarımızın Tabiat Parkı’na olan talebinin de artmış olmasından dolayı, mevcutta bulunan 120 dekarlık alan ziyaretçi sayısı karşısında yetersiz kaldı. Bunun sonucunda Valiliğimizin talebi doğrultusunda DKMP Bölge Müdürlüğünce yürütülen çalışma neticesinde mevcut alan bitişiğinde yer alan 450 dekarlık alanın mevcut alana eklenerek genişletilmesi talebi 2019 yılı içerisinde tescil edilerek Tabiat Parkı alanı 570 dekara çıkarıldı.

 

Genişletilen 450 dekarlık bölümde ziyaretçilerin kontrolsüz girişinin önlenmesi ve kullanımdan kaynaklı kirliliğin önüne geçilmesi amacıyla başlatılan “Kafes Tel ve Ahşap Çit İşi”  2019 Kasım ayı itibariyle tamamlandı.

 

Yapılan çalışmanın planlama aşamasında Salda Gölü’nün doğal dokusuna zarar vermeyecek şekilde azami hassasiyet gösterilmiş olup beton direk yerine ahşap direk uygulaması yapıldı, gabion uygulamasında saha içi mevcut taşlar değerlendirildi." İfadeleri yer aldı.

 

Vali Hasan Şıldak gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Salda Gölü’nü, koruma kullanım dengesi içerisinde, gelecek kuşaklara taşımak adına sorumluluğumuzun bilincinde büyük bir hassasiyet ve özveriyle çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz.

 

 

Yapılan bütün çalışmalar doğal dokuyu bozmayacak şekilde, korumaya yönelik çalışmalardır. Bölge Müdürlüğümüze yapılan çalışmalar dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Mevcut Tabiat Parkımız özellikle bu yaz döneminde çok yoğun ziyaretçi alan bölgelerden biriydi. Mevcut alanın artırılması ile belirli bir düzen içerisinde önümüzdeki sezonda ziyaretçilerini en iyi şekilde ağırlayacaktır.

 

Bir kez daha Salda Gölü’nü en üst düzeyde önemsediğimizi vurgulayarak, yapılan çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum. İlgili bütün bakanlıklarımızın ve Valiliğimizin Salda Gölü ile ilgili olarak uyguladığı bütün çalışmalar ve projeler Göl ve çevresini korumaya, aslını muhafaza etmeye yöneliktir. Son dönemde yapılan bu çalışmalarla Gölümüz olumsuz şartlardan ve yok olmaktan kurtarılmaktadır. Devletimizin bütün birimleri olarak bu bölge adeta üzerine titrediğimiz özel bir alandır." Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.