Vali Şerif Yılmaz alkolde son noktayı koydu

Gündem 08.02.2018 - 13:40, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Vali Şerif Yılmaz alkolde son noktayı koydu

Burdur il sınırları içerisinde yıllardır toplumun rahatsızlığını yaşadığı açık alanlarda içki içip halkı rahatsız eden olaylarla ilgili Burdur Valisi Şerif Yılmaz bir karar alarak bu rahatsızlığa son noktayı koydu.
Burdur il sınırları içerisinde yıllardır toplumun rahatsızlığını yaşadığı açık alanlarda içki içip halkı rahatsız eden olaylarla ilgili Burdur Valisi Şerif Yılmaz bir karar alarak bu rahatsızlığa son noktayı koydu. Açık alanlarda ve umuma açık alanlarda alkollü içecek tüketimini yasaklayan Vali Yılmaz’ın Burdur İl Sınırları İçerisinde Açıkta ve Çevreyi Rahatsız Edecek Şekilde Alkol İçilmesinin Engellenmesine Dair Karar’ı:   “Amaç" MADDE 1- (1) Bu karar, Burdur İl sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacını taşımaktadır.   Kapsam MADDE 2- (1) Bu karar; Burdur İl sınırları içerisinde çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol alan şahısların engellenmesine ilişkin usul ve esasları kapsar.     Hukuki Dayanak MADDE 3- (1) Bu karar; a) 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu, b) 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, c) 4250 sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu, c) 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’na dayanılarak hazırlanmıştır.   Genel Hükümler ve Esaslar MADDE 4- (1) Burdur il sınırları içerisinde; kamunun istifadesine açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda, meskun mahallerde, kara yollarında, umuma mahsus yerlerde veya umumun istifadesine sunulan piknik ve ören yeri gibi alanlarda, gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültürel mekanlarda, ibadethaneler ile terk edilip kullanılmayan yapılar, inşaatlar, banka ATM’leri, köprü altları, mezarlıklar, gezinti yerleri vb. yerler ile nerede park halinde olduğuna bakılmaksızın her türlü aracın içerisinde çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol içilmesi yasaktır.   Cezai Hükümler MADDE 5- (1) 4.maddede belirtilen alanlarda çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol içenler hakkında; 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66. Maddesindeki “İl Genel Kurulu veya İl İdare Kurulları yahut en büyük mülkiye amirleri tarafından kanunların verdiği yetkiye istinaden ittihaz ve usulen tebliğ veya ilan olunan karar ve tedbirlerin tatbik ve icrasına muhaliyet eden veya müşkülat gösterenler veya riayet etmeyenler mahalli mülki amir tarafından Kabahatler Kanununa göre cezalandırılır.”, hükmü çerçevesinde yasal işlem yapılır.”
Burdur il sınırları içerisinde yıllardır toplumun rahatsızlığını yaşadığı açık alanlarda içki içip halkı rahatsız eden olaylarla ilgili Burdur Valisi Şerif Yılmaz bir karar alarak bu rahatsızlığa son noktayı koydu.

Burdur il sınırları içerisinde yıllardır toplumun rahatsızlığını yaşadığı açık alanlarda içki içip halkı rahatsız eden olaylarla ilgili Burdur Valisi Şerif Yılmaz bir karar alarak bu rahatsızlığa son noktayı koydu. Açık alanlarda ve umuma açık alanlarda alkollü içecek tüketimini yasaklayan Vali Yılmaz’ın

Burdur İl Sınırları İçerisinde Açıkta ve Çevreyi Rahatsız Edecek Şekilde Alkol İçilmesinin Engellenmesine Dair Karar’ı:

 

“Amaç"

MADDE 1- (1) Bu karar, Burdur İl sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacını taşımaktadır.

 

Kapsam

MADDE 2- (1) Bu karar; Burdur İl sınırları içerisinde çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol alan şahısların engellenmesine ilişkin usul ve esasları kapsar.

 

 

Hukuki Dayanak

MADDE 3- (1) Bu karar;

a) 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu,

b) 5326 sayılı Kabahatler Kanunu,

c) 4250 sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu,

c) 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’na dayanılarak hazırlanmıştır.

 

Genel Hükümler ve Esaslar

MADDE 4- (1) Burdur il sınırları içerisinde; kamunun istifadesine açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda, meskun mahallerde, kara yollarında, umuma mahsus yerlerde veya umumun istifadesine sunulan piknik ve ören yeri gibi alanlarda, gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültürel mekanlarda, ibadethaneler ile terk edilip kullanılmayan yapılar, inşaatlar, banka ATM’leri, köprü altları, mezarlıklar, gezinti yerleri vb. yerler ile nerede park halinde olduğuna bakılmaksızın her türlü aracın içerisinde çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol içilmesi yasaktır.

 

Cezai Hükümler

MADDE 5- (1) 4.maddede belirtilen alanlarda çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol içenler hakkında; 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66. Maddesindeki “İl Genel Kurulu veya İl İdare Kurulları yahut en büyük mülkiye amirleri tarafından kanunların verdiği yetkiye istinaden ittihaz ve usulen tebliğ veya ilan olunan karar ve tedbirlerin tatbik ve icrasına muhaliyet eden veya müşkülat gösterenler veya riayet etmeyenler mahalli mülki amir tarafından Kabahatler Kanununa göre cezalandırılır.”, hükmü çerçevesinde yasal işlem yapılır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.