VALİ KARALOĞLU İMECİK YÖRÜK ŞENLİKLERİNE KATILDI

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.07.2018 - 14:34, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

VALİ KARALOĞLU İMECİK YÖRÜK ŞENLİKLERİNE KATILDI

Antalya Valisi Münir Karalloğlu, Korkuteli İlçesi’nde düzenlenen Beydağları İmecik Yörük Şenliklerine katıldı. Her yıl coşkuyla düzenlenen Yörük şenliklerinin bu sene 15.si düzenlendi.
Antalya ve çevre illerden çok sayıda vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği şenliklere, Vali Münir Karaloğlu, Antalya Milletvekili Kemal Çelik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. Yayla Şenliklerinde Vali Münir Karaloğlu, Antalya’nın dünya cenneti bir şehir olduğunu belirterek, yazıyla kışıyla, sahilleriyle, dağlarıyla, her şeyden önemlisi vatanını milletini seven, çalışkan insanlarıyla çok güzel ve özel bir şehir olduğuna vurgu yaptı. İmecik Yaylası’nda 900 yıldır Türklerin yaşadığına ve Antalya’nın 811 yıl önce fethedildiğine dikkat çeken Vali Münir Karaloğlu, Şehrin Fatihi Gıyaseddin Keyhüsrev’in Antalya’yı fethinden önce Toroslar’ı yurt tutan Yörüklerin, Antalya’yı fethe hazırlayan öncü kuvvetler, akıncı birlikleri olduğunu belirtti. Konuşmasına Gıyaseddin Keyhüsrev’in Toroslar’ı, Beydağları’nı güvende hmesiyle 1207 yılında Antalya’yı fethettiğini aktararak devam eden Vali Karaloğlu, “Fetih ile birlikte 811 yıldır Antalya Türk ve İslam toprağı. İşte Toroslar’da, Beydağları’nda İmceik’te Yörükler var oldukça, Yörük kültürü var oldukça, siz değerli kardeşlerimiz, vatansever insanımız var oldukça, bu topraklar kıyamete kadar Türk ve İslam toprağı olmaya devam edecek” dedi. Antalya’nın Türk ve İslam yurdu olarak kalabilmesi için vatandaşlara çağrıda bulunan Vali Münir Karaloğlu “Kültürümüzü, örfümüzü ve geleneklerimizi kaybetmeliyim, inancımızı ve imanımızı azaltmayalım. Bu yayla şenliklerinin, Yörük şenliklerinin de kültürümüzün muhafaza edilmesi ve gelecek nesillere nakledilmesi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Onun için İmecik muhtarımızı, İmecik Derneği Başkanını ve 15 yıldır bu toyu, şenliği ısrarla devam ettiren ağamızı kutluyorum.” Yörük kültürünün coşkuyla yaşatıldığı 3 gün devam eden şenliklerde, Saruhan Kardeşler, Neslihan Yılmaz, İlyas Manav, Samet Bozan ve Mustafa Yıldızdoğan da sahne alarak vatandaşların coşkusuna ortak oldu
Antalya Valisi Münir Karalloğlu, Korkuteli İlçesi’nde düzenlenen Beydağları İmecik Yörük Şenliklerine katıldı. Her yıl coşkuyla düzenlenen Yörük şenliklerinin bu sene 15.si düzenlendi.

Antalya ve çevre illerden çok sayıda vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği şenliklere, Vali Münir Karaloğlu, Antalya Milletvekili Kemal Çelik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Yayla Şenliklerinde Vali Münir Karaloğlu, Antalya’nın dünya cenneti bir şehir olduğunu belirterek, yazıyla kışıyla, sahilleriyle, dağlarıyla, her şeyden önemlisi vatanını milletini seven, çalışkan insanlarıyla çok güzel ve özel bir şehir olduğuna vurgu yaptı.

İmecik Yaylası’nda 900 yıldır Türklerin yaşadığına ve Antalya’nın 811 yıl önce fethedildiğine dikkat çeken Vali Münir Karaloğlu, Şehrin Fatihi Gıyaseddin Keyhüsrev’in Antalya’yı fethinden önce Toroslar’ı yurt tutan Yörüklerin, Antalya’yı fethe hazırlayan öncü kuvvetler, akıncı birlikleri olduğunu belirtti.

Konuşmasına Gıyaseddin Keyhüsrev’in Toroslar’ı, Beydağları’nı güvende hmesiyle 1207 yılında Antalya’yı fethettiğini aktararak devam eden Vali Karaloğlu, “Fetih ile birlikte 811 yıldır Antalya Türk ve İslam toprağı. İşte Toroslar’da, Beydağları’nda İmceik’te Yörükler var oldukça, Yörük kültürü var oldukça, siz değerli kardeşlerimiz, vatansever insanımız var oldukça, bu topraklar kıyamete kadar Türk ve İslam toprağı olmaya devam edecek” dedi.

Antalya’nın Türk ve İslam yurdu olarak kalabilmesi için vatandaşlara çağrıda bulunan Vali Münir Karaloğlu “Kültürümüzü, örfümüzü ve geleneklerimizi kaybetmeliyim, inancımızı ve imanımızı azaltmayalım. Bu yayla şenliklerinin, Yörük şenliklerinin de kültürümüzün muhafaza edilmesi ve gelecek nesillere nakledilmesi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Onun için İmecik muhtarımızı, İmecik Derneği Başkanını ve 15 yıldır bu toyu, şenliği ısrarla devam ettiren ağamızı kutluyorum.”

Yörük kültürünün coşkuyla yaşatıldığı 3 gün devam eden şenliklerde, Saruhan Kardeşler, Neslihan Yılmaz, İlyas Manav, Samet Bozan ve Mustafa Yıldızdoğan da sahne alarak vatandaşların coşkusuna ortak oldu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.