VALİ ARSLANTAŞ HALK OTOBÜSLERİNİ DENETLEDİ

Gündem 20.10.2020 - 16:08, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

VALİ ARSLANTAŞ HALK OTOBÜSLERİNİ DENETLEDİ

Yurt genelinde uygulanan bir haftalık koronavirüs denetimleri kapsamında Burdur Valisi Ali Arslantaş Halk Otobüsü Denetimlerine katıldı...
Burdur Valisi Ali Arslantaş, Pazartesi gününden itibaren başlayan ve 7 gün boyunca her gün farklı bir konuda yapılacak Covid-19 genel denetimleri kapsamında, bugün yapılan Halk Otobüsü Denetimlerine katıldı. Otogar durağından halk otobüsüne binen Vali Arslantaş, ilk olarak şoförle bir süre görüşerek uygulanan tedbirlerle ilgili kendisine sorular yöneltti. Toplu olarak kullanılan alanlar için alınan tedbirlerin çok önemli ve hassas olduğunu vurgulayan Vali Arslantaş, başta maske olmak üzere, otobüslerde ki oturma düzeni ve mesafeye uyulması yönünde uyarılarda bulundu. HES kodu uygulamasının aksayan yönlerini tespit etti ve sağlık teşkilatı ile belediyeleri sistemin bir an önce uyumlu hale getirilmesi konusunda uyardı.   Vatandaşlarla beraber kısa bir süre yolculuk yapan Vali Arslantaş, duraklardan binen yolculara da kurallara uymaları yönünde hatırlatmalarda bulunarak, Pandemiyle mücadelede elde edilecek başarıda toplumun bütün kesimlerinin duyarlılığı ve alınan tedbirlere uyulmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.   İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen koronavirüs salgını konulu ek genelge kapsamında, Pazar günü tüm İlçe Hıfzıssıhha Kurulu üyelerinin katılımıyla Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş başkanlığında gerçekleşen İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda; Pazartesi gününden itibaren 7 Gün boyunca her gün ayrı bir konuda İl Merkezi ve bütün ilçelerde denetimler yapılması kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda Pazartesi günü Burdur Merkez ve İlçelerinde Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri başta olmak üzere kafe, restoran gibi yeme içme mekanları denetlendi. Bugün ise Şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları (okul servisleri dahil) ile gar, otogar gibi ortak kullanım alanlarının denetimleri yapılıyor. Denetimler hafta sonuna kadar il genelinde devam edecek. Vali Arslantaş bugün yapılan Halk Otobüsü denetimlerine İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık ile birlikte katıldı.  
Yurt genelinde uygulanan bir haftalık koronavirüs denetimleri kapsamında Burdur Valisi Ali Arslantaş Halk Otobüsü Denetimlerine katıldı...

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Pazartesi gününden itibaren başlayan ve 7 gün boyunca her gün farklı bir konuda yapılacak Covid-19 genel denetimleri kapsamında, bugün yapılan Halk Otobüsü Denetimlerine katıldı.

Otogar durağından halk otobüsüne binen Vali Arslantaş, ilk olarak şoförle bir süre görüşerek uygulanan tedbirlerle ilgili kendisine sorular yöneltti. Toplu olarak kullanılan alanlar için alınan tedbirlerin çok önemli ve hassas olduğunu vurgulayan Vali Arslantaş, başta maske olmak üzere, otobüslerde ki oturma düzeni ve mesafeye uyulması yönünde uyarılarda bulundu.

HES kodu uygulamasının aksayan yönlerini tespit etti ve sağlık teşkilatı ile belediyeleri sistemin bir an önce uyumlu hale getirilmesi konusunda uyardı.
 

Vatandaşlarla beraber kısa bir süre yolculuk yapan Vali Arslantaş, duraklardan binen yolculara da kurallara uymaları yönünde hatırlatmalarda bulunarak, Pandemiyle mücadelede elde edilecek başarıda toplumun bütün kesimlerinin duyarlılığı ve alınan tedbirlere uyulmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.
 

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen koronavirüs salgını konulu ek genelge kapsamında, Pazar günü tüm İlçe Hıfzıssıhha Kurulu üyelerinin katılımıyla Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş başkanlığında gerçekleşen İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda; Pazartesi gününden itibaren 7 Gün boyunca her gün ayrı bir konuda İl Merkezi ve bütün ilçelerde denetimler yapılması kararlaştırılmıştı.

Bu kapsamda Pazartesi günü Burdur Merkez ve İlçelerinde Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri başta olmak üzere kafe, restoran gibi yeme içme mekanları denetlendi. Bugün ise Şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları (okul servisleri dahil) ile gar, otogar gibi ortak kullanım alanlarının denetimleri yapılıyor.

Denetimler hafta sonuna kadar il genelinde devam edecek.

Vali Arslantaş bugün yapılan Halk Otobüsü denetimlerine İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık ile birlikte katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.