UYANIK VATANDAŞIN DİKKATİ ATM HIRSIZLARINI ENGELLEDİ

Asayiş 23.04.2015 - 12:13, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

UYANIK VATANDAŞIN DİKKATİ ATM HIRSIZLARINI ENGELLEDİ

UYANIK VATANDAŞIN DİKKATİ ATM HIRSIZLARINI ENGELLEDİ
Antalya'nın Kemer ilçesinde ATM cihazına yerleştirdikleri aparatlarla banka kartı bilgilerini kopyalayan hırsızlar, uyanık bir vatandaş sayesinde amaçlarına erişemedi. Kemer Belediyesi'nde çalışan Tolga Kaya, dikkati sayesinde hem kendisini hem de başka vatandaşları dolandırılmaktan kurtardı. Göynük Mahallesi'ndeki işyerine giderken D-400 Karayolu kenarında bulunan banka ATM cihazlarından birinden para çekmek isteyen Kaya, banka kartını cihaza yerleştirirken sorun yaşayınca durumdan şüphelendi. Tolga Kaya'nın telefonla durumu haber vermesi üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan bir ekip gelerek ATM cihazında inceleme yaptı. Bu sırada ATM'ye gelen vatandaşlar ise diğer ATM'lere yönlendirildi. İşlem yapmak üzere geldikleri ATM cihazında olanları öğrenen vatandaşlar, "Bir ay boyunca çoluk çocuğumuza ekmek götürmek için çalışıyoruz. Buna göz dikenleri kınıyoruz" dediler.  Yaşadıklarını anlatan Tolga Kaya, "Üst tarafından tutup çekince aparat elimde kaldı. Ama bir baktım ki yuva aynı şekilde yerinde duruyor. Böylece bir kart kopyalama girişimi olduğunu anladım" dedi. Jandarma olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlattı.
UYANIK VATANDAŞIN DİKKATİ ATM HIRSIZLARINI ENGELLEDİ

Antalya'nın Kemer ilçesinde ATM cihazına yerleştirdikleri aparatlarla banka kartı bilgilerini kopyalayan hırsızlar, uyanık bir vatandaş sayesinde amaçlarına erişemedi.
Kemer Belediyesi'nde çalışan Tolga Kaya, dikkati sayesinde hem kendisini hem de başka vatandaşları dolandırılmaktan kurtardı. Göynük Mahallesi'ndeki işyerine giderken D-400 Karayolu kenarında bulunan banka ATM cihazlarından birinden para çekmek isteyen Kaya, banka kartını cihaza yerleştirirken sorun yaşayınca durumdan şüphelendi. Tolga Kaya'nın telefonla durumu haber vermesi üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan bir ekip gelerek ATM cihazında inceleme yaptı. Bu sırada ATM'ye gelen vatandaşlar ise diğer ATM'lere yönlendirildi. İşlem yapmak üzere geldikleri ATM cihazında olanları öğrenen vatandaşlar, "Bir ay boyunca çoluk çocuğumuza ekmek götürmek için çalışıyoruz. Buna göz dikenleri kınıyoruz" dediler. 
Yaşadıklarını anlatan Tolga Kaya, "Üst tarafından tutup çekince aparat elimde kaldı. Ama bir baktım ki yuva aynı şekilde yerinde duruyor. Böylece bir kart kopyalama girişimi olduğunu anladım" dedi.
Jandarma olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.