ÜRETEN KADINLAR EV EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNUYOR

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 24.10.2020 - 10:14, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

ÜRETEN KADINLAR EV EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNUYOR

Antalyalı ev hanımları, el emeği ürünlerini Kepez Belediyesi'nin kurduğu "El Emeği Çarşısı’nda satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor.
EV HANIMLARI EV EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNUYOR Kepez Kent Meydanı'nda kurulan "El Emeği Çarşısı’nda aile ekonomilerine katkı sağlamak ve emeklerini kazanca çevirmek isteyen kadınlar bir araya geldi.    Kepez ilçesinin farklı bölgelerindeki pazarlarda satış yapan kadınların talebi üzerine kurulan çarşı, Kadın Kooperatifleri Destek Paketi'nin projelerinden biri olarak hayata geçirildi. Kadınların sosyal hayat içerisinde aktif rol alabilmesi ve ekonomik kazanç elde edebilmelerini amaçlayan Kepez Belediyesi, kadınlara yönelik pazarların sayısını artırarak kadınların kendilerine uygun bölgelerde alıcıyla buluşmalarına katkı sağlıyor.   Kadınların evlerde, kooperatiflerde ürettiği ürünlerin sergilendiği çarşıda, 50’si kooperatif üyesi 70 kadın tarafından stant açılıyor. El yapımı oyuncak bebeklerden tablolara, dantelden iğne oyasına, örgüden nakış işlerine, takıdan çeyizlik ve hediyelik eşyalara kadar birçok ürünün yer aldığı çarşı, hem kadınların el becerilerini değerlendirmelerini sağlıyor hem de ekonomik gelir kaynağı oluyor. El Emeği Pazar'ı çarşamba ve perşembe günleri kuruluyor.    
Antalyalı ev hanımları, el emeği ürünlerini Kepez Belediyesi'nin kurduğu "El Emeği Çarşısı’nda satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor.

EV HANIMLARI EV EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNUYOR

Kepez Kent Meydanı'nda kurulan "El Emeği Çarşısı’nda aile ekonomilerine katkı sağlamak ve emeklerini kazanca çevirmek isteyen kadınlar bir araya geldi. 

 

Kepez ilçesinin farklı bölgelerindeki pazarlarda satış yapan kadınların talebi üzerine kurulan çarşı, Kadın Kooperatifleri Destek Paketi'nin projelerinden biri olarak hayata geçirildi.

Kadınların sosyal hayat içerisinde aktif rol alabilmesi ve ekonomik kazanç elde edebilmelerini amaçlayan Kepez Belediyesi, kadınlara yönelik pazarların sayısını artırarak kadınların kendilerine uygun bölgelerde alıcıyla buluşmalarına katkı sağlıyor.

 

Kadınların evlerde, kooperatiflerde ürettiği ürünlerin sergilendiği çarşıda, 50’si kooperatif üyesi 70 kadın tarafından stant açılıyor.

El yapımı oyuncak bebeklerden tablolara, dantelden iğne oyasına, örgüden nakış işlerine, takıdan çeyizlik ve hediyelik eşyalara kadar birçok ürünün yer aldığı çarşı, hem kadınların el becerilerini değerlendirmelerini sağlıyor hem de ekonomik gelir kaynağı oluyor.

El Emeği Pazar'ı çarşamba ve perşembe günleri kuruluyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.