UMUT VE GÜLSÜM ANNEYE ADRES ŞOKU

Gündem 04.07.2014 - 12:43, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

UMUT VE GÜLSÜM ANNEYE ADRES ŞOKU

Antalya'da felçli ve kimliği bilinmeyen 'Umut' adlı gence 6 yıldır annelik yapan Gülsüm Kabadayı, belediyenin numarataj işlemi sırasında 'Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nden düşürülünce, hem Umut ile birlikte adressiz kaldı hem de geliri kesildi.
Antalya'da geçirdiği trafik kazasının ardından felç kalan ve kimliği belirlenemeyerek 'Umut' adı verilen gence 6 yıldır koruyucu annelik yapan Gülsüm Kabadayı, ekonomik açıdan zor günler yaşıyor. Kabadayı'ya ilk olarak, Temmuz 2013'te eski bir vergi borcu nedeniyle Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından Umut'a ödenen bakım ücretine haciz uygulanmıştı. Şubat 2014'te de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) babasından bağlanan maaşı kesti. SGK, Kabadayı'nın eşiyle 2006 yılında anlaşmalı boşanarak babasından kalan maaşı aldığı gerekçesiyle maaş ödemesini durdurdu ve 2008'den beri ödenen yaklaşık 40 bin lirayı geri istedi. SGK, müfettiş incelemesi sonucu ödemelerin geri alınması için Kabadayı'yı mahkemeye verdi. UMUT KİMLİKSİZDİ, ŞİMDİ DE ADRESSİZ OLDU Yaşadığı ekonomik darbelerin ardından Kabadayı, üçüncü şoku Antalya'nın merkez ilçesi Muratpaşa Belediyesi'nin numarataj işlemiyle yaşadı. Kapı ve bina numaraları yeniden belirlenirken Kabadayı ve baktığı Umut, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nden düşürüldü. Bu nedenle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün aylık bakım ücreti olarak Kabadayı'ya ödediği 980 TL de kesildi. Kabadayı, "Gerçekte kim olduğunu bilmediğimiz Umut'u da, beni de adresten çıkardılar. Sanki ikimiz de yaşamıyoruz, yokuz bu memlekette" sözleriyle isyan etti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Muratpaşa Belediyesi'nin numarataj çalışmaları nedeniyle bina numaralarında değişiklik olduğunu ve bundan kaynaklı olarak Gülsüm Kabadayı'nın Adrese Dayalı Nüfus Sistemi'nde görünmediğini söyledi. Çalışkan, Kabadayı'nın ya birine vekalet vererek ya da kendisinin gelip yeniden Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne işlemlerini yaptırması gerektiğini, bu süreçte Samsun Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı'ndan kendisine bir miktar yardımda bulunulması için girişimlerde bulunduklarını aktardı
Antalya'da felçli ve kimliği bilinmeyen 'Umut' adlı gence 6 yıldır annelik yapan Gülsüm Kabadayı, belediyenin numarataj işlemi sırasında 'Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nden düşürülünce, hem Umut ile birlikte adressiz kaldı hem de geliri kesildi.

Antalya'da geçirdiği trafik kazasının ardından felç kalan ve kimliği belirlenemeyerek 'Umut' adı verilen gence 6 yıldır koruyucu annelik yapan Gülsüm Kabadayı, ekonomik açıdan zor günler yaşıyor. Kabadayı'ya ilk olarak, Temmuz 2013'te eski bir vergi borcu nedeniyle Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından Umut'a ödenen bakım ücretine haciz uygulanmıştı. Şubat 2014'te de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) babasından bağlanan maaşı kesti.

SGK, Kabadayı'nın eşiyle 2006 yılında anlaşmalı boşanarak babasından kalan maaşı aldığı gerekçesiyle maaş ödemesini durdurdu ve 2008'den beri ödenen yaklaşık 40 bin lirayı geri istedi. SGK, müfettiş incelemesi sonucu ödemelerin geri alınması için Kabadayı'yı mahkemeye verdi.

UMUT KİMLİKSİZDİ, ŞİMDİ DE ADRESSİZ OLDU

Yaşadığı ekonomik darbelerin ardından Kabadayı, üçüncü şoku Antalya'nın merkez ilçesi Muratpaşa Belediyesi'nin numarataj işlemiyle yaşadı. Kapı ve bina numaraları yeniden belirlenirken Kabadayı ve baktığı Umut, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nden düşürüldü. Bu nedenle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün aylık bakım ücreti olarak Kabadayı'ya ödediği 980 TL de kesildi. Kabadayı, "Gerçekte kim olduğunu bilmediğimiz Umut'u da, beni de adresten çıkardılar. Sanki ikimiz de yaşamıyoruz, yokuz bu memlekette" sözleriyle isyan etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Muratpaşa Belediyesi'nin numarataj çalışmaları nedeniyle bina numaralarında değişiklik olduğunu ve bundan kaynaklı olarak Gülsüm Kabadayı'nın Adrese Dayalı Nüfus Sistemi'nde görünmediğini söyledi. Çalışkan, Kabadayı'nın ya birine vekalet vererek ya da kendisinin gelip yeniden Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne işlemlerini yaptırması gerektiğini, bu süreçte Samsun Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı'ndan kendisine bir miktar yardımda bulunulması için girişimlerde bulunduklarını aktardı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.