UAÜ, WİSCONSİN MİLWAUKEE ÜNİVERSİTESİ

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.12.2013 - 09:55, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

UAÜ, WİSCONSİN MİLWAUKEE ÜNİVERSİTESİ

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) ile Amerika Birleşik Devletleri’nin gözde üniversitelerinden Wisconsin Milwaukee Üniversitesi (WMÜ) arasında kurumlar arası anlaşma imzalandı.
 Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) ile Amerika Birleşik Devletleri’nin gözde üniversitelerinden Wisconsin Milwaukee Üniversitesi (WMÜ) arasında kurumlar arası anlaşma imzalandı. İşbirliği protokolünde Wisconsin Milwaukee Üniversitesi adına Wisconsin System’in Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Dr. Johannes Britz ve Uluslararası Antalya Üniversitesi adına UAÜ Rektörü Prof. Cihat Göktepe’nin imzaları yer aldı. ‘Bu mutabakat iki kurum arasındaki büyüyen ilişkinin uygun bir adımıdır. UAÜ bu işbirliğini genişletip hızlandırmaya söz veriyor’ ifadesinin yer aldığı protokole göre WMÜ ile UAÜ’nün, eğitim ve bilimsel işbirliği olan kurumlar arası anlaşmada karar kılındı. Anlaşmaya göre bilgi değişimi, kütüphane materyalleri ve araştırma yayınları değişimi yapılacağı, araştırma, konferans ve seminer amacıyla öğretim görevlisi değişimi gerçekleşeceği, ortak araştırma faaliyetleri yürütüleceği, ortak müfredat uygulamaları ve bunun neticesinde çift diploma imkanı sunulacağı, okuma ve araştırma amacıyla lisans ve lisans üstü öğrenci değişiminin söz konusu olacağı bildirildi.UAÜ Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada “Spesifik ziyaretlerin, değişimlerin ve diğer işbirliğinin şekillerinin ayarlamaları geliştirilecek. Tamamlanan yazılmış anlaşma, olabilecek herhangi öğrenci değişimi için gerekecek. Bu iki kurum arasında maddiyet göz önünde bulundurulmayacaktır” ibaresinin de yer aldığı anlaşmanın Türkiye adına bir kazanç olduğu belirtildi. Anlaşma ile uluslararası eğitim işbirliği ve eğitim değişiminin daha çok ilerlemesi, WMÜ ve UAÜ ortak eğitim programları ve araştırma projelerinde maksimum işbirliğinin amaçlandığı kaydedildi.
Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) ile Amerika Birleşik Devletleri’nin gözde üniversitelerinden Wisconsin Milwaukee Üniversitesi (WMÜ) arasında kurumlar arası anlaşma imzalandı.

 Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) ile Amerika Birleşik Devletleri’nin gözde üniversitelerinden Wisconsin Milwaukee Üniversitesi (WMÜ) arasında kurumlar arası anlaşma imzalandı. 
İşbirliği protokolünde Wisconsin Milwaukee Üniversitesi adına Wisconsin System’in Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Dr. Johannes Britz ve Uluslararası Antalya Üniversitesi adına UAÜ Rektörü Prof. Cihat Göktepe’nin imzaları yer aldı. ‘Bu mutabakat iki kurum arasındaki büyüyen ilişkinin uygun bir adımıdır. UAÜ bu işbirliğini genişletip hızlandırmaya söz veriyor’ ifadesinin yer aldığı protokole göre WMÜ ile UAÜ’nün, eğitim ve bilimsel işbirliği olan kurumlar arası anlaşmada karar kılındı. Anlaşmaya göre bilgi değişimi, kütüphane materyalleri ve araştırma yayınları değişimi yapılacağı, araştırma, konferans ve seminer amacıyla öğretim görevlisi değişimi gerçekleşeceği, ortak araştırma faaliyetleri yürütüleceği, ortak müfredat uygulamaları ve bunun neticesinde çift diploma imkanı sunulacağı, okuma ve araştırma amacıyla lisans ve lisans üstü öğrenci değişiminin söz konusu olacağı bildirildi.
UAÜ Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada “Spesifik ziyaretlerin, değişimlerin ve diğer işbirliğinin şekillerinin ayarlamaları geliştirilecek. Tamamlanan yazılmış anlaşma, olabilecek herhangi öğrenci değişimi için gerekecek. Bu iki kurum arasında maddiyet göz önünde bulundurulmayacaktır” ibaresinin de yer aldığı anlaşmanın Türkiye adına bir kazanç olduğu belirtildi. Anlaşma ile uluslararası eğitim işbirliği ve eğitim değişiminin daha çok ilerlemesi, WMÜ ve UAÜ ortak eğitim programları ve araştırma projelerinde maksimum işbirliğinin amaçlandığı kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.