TÜRKİYE BÜYÜYOR BURDUR BÜYÜYOR

Gündem 05.12.2014 - 13:49, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

TÜRKİYE BÜYÜYOR BURDUR BÜYÜYOR

TÜRKİYE BÜYÜYOR BURDUR BÜYÜYOR
Burdur’u ziyaret eden, hibe destekleri veren ve il genelinde toplu açılışlar yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker: “Burdur’da üreticilerimize 650 milyon TL karşılıksız maddi destek ve hibe verdik. Ama onlar da hayvancılık alanında; süt üretiminde ve diğer tarımsal faaliyetlerde bunu en güzel şekilde değerlendirdiler. Bizim Burdur ilimizdeki tarımsal varlıklarımızda ve tarımsal üretimlerde çok ciddi artışlar oldu. Bakınız, tarımda Burdur’da daha önceden 414 milyon TL üretim yaparken şu anda 2 milyar TL’lik tarımsal üretim yapıyoruz. Bu çok ciddi bir artıştır” dedi. HAYVANCILIKTA MODERN KENT UYGULAMASINDA BİR ADIM DAHA İLERİ GEÇMEK İSTİYORUZ Açılış töreninde konuşan Burdur Milletvekili Bayram Özçelik: “Burada hayvancılık ön plana çıkmaktadır, bundan sonra da devam edecektir. Biz, bu, hayvancılıktaki modern kentin önümüzdeki yıllarda daha da artmasını arzuluyoruz” dedi.  DSYB’DEN BAKAN EKER’E ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNUMU Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e sorunlar ve çözüm önerileri hakkında sunum yaptı. Burdur DSYB adına sunum yapan DSYB Birlik Başkanı Kamil Özcan:  “Bir Burdurlu olarak öncelikle sizleri Burdur’da 5. kez ağırlamaktan dolayı duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum. Bu ziyaretlerin anlamı olarak sizin Burdur’a Burdurlunun da size vermiş olduğu değer olarak görüyorum. Dolayısıyla sizi Burdur’un bir hemşerisi olarak görüyoruz. Birliklerin kuruluş ve çalışmalarına kaynak teşkil eden yeni kanun düzenlemesi için size ve bürokratlarınıza teşekkür ediyorum. Kanunun çıkışında yaşanan gecikme sahada kafa karışıklıklarına yol açtı. Birlikler kapanacakmış diye yorumlar oldu.  Yeni kanun sayesinde birçok konu daha ayrıntılı düzenlenmiştir. Birçok muğlak alan giderilmiştir. Birlikler olarak bazı beklentilerimizin de yönetmelik ve kuruluş belgesinde dikkate alınarak sonuçlandırılacağına inanıyoruz. Sayın Bakanım; ben Türkiye’nin 2. birliğinin (gün farkıyla) başkanıyım. 200.000 hayvanı olan 5.000 üyeye sahip bir birliğiz. Bugün itibariyle 40 aracı ve 70 personeli ile hem üyelerimize, hem de olası üyemiz olan önsoykütük yetiştiricisi 25.000 işletmeye hizmet etmekte ve çalışmaktayız. Burdur deyince akla hayvancılık için aslında hiç de uygun olmayan zor coğrafi – iklim koşulları ve mera yapısı akla gelmelidir. Dolayısıyla buradaki başarı öyküsü çok daha büyük anlam kazanmaktadır. Asli işimiz olan ıslah çalışmaları ve soykütük hizmetleriyle beraber bakanlığımızın hayvancılık destekleme işlemlerinin tüm alt yapısını hazırlayarak sağlıklı bir şekilde yetiştiricilerimize ulaşmasını da sağlama görevini üstlenmiş bulunmaktayız” diye konuştu. HABERİN TAMAMI DERGİ AYRINTI’DA www.dergiayrinti.com
TÜRKİYE BÜYÜYOR BURDUR BÜYÜYOR

Burdur’u ziyaret eden, hibe destekleri veren ve il genelinde toplu açılışlar yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker: “Burdur’da üreticilerimize 650 milyon TL karşılıksız maddi destek ve hibe verdik. Ama onlar da hayvancılık alanında; süt üretiminde ve diğer tarımsal faaliyetlerde bunu en güzel şekilde değerlendirdiler. Bizim Burdur ilimizdeki tarımsal varlıklarımızda ve tarımsal üretimlerde çok ciddi artışlar oldu. Bakınız, tarımda Burdur’da daha önceden 414 milyon TL üretim yaparken şu anda 2 milyar TL’lik tarımsal üretim yapıyoruz. Bu çok ciddi bir artıştır” dedi.

HAYVANCILIKTA MODERN KENT UYGULAMASINDA BİR ADIM DAHA İLERİ GEÇMEK İSTİYORUZ

Açılış töreninde konuşan Burdur Milletvekili Bayram Özçelik: “Burada hayvancılık ön plana çıkmaktadır, bundan sonra da devam edecektir. Biz, bu, hayvancılıktaki modern kentin önümüzdeki yıllarda daha da artmasını arzuluyoruz” dedi. 

DSYB’DEN BAKAN EKER’E ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNUMU

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e sorunlar ve çözüm önerileri hakkında sunum yaptı. Burdur DSYB adına sunum yapan DSYB Birlik Başkanı Kamil Özcan:  “Bir Burdurlu olarak öncelikle sizleri Burdur’da 5. kez ağırlamaktan dolayı duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum. Bu ziyaretlerin anlamı olarak sizin Burdur’a Burdurlunun da size vermiş olduğu değer olarak görüyorum. Dolayısıyla sizi Burdur’un bir hemşerisi olarak görüyoruz.

Birliklerin kuruluş ve çalışmalarına kaynak teşkil eden yeni kanun düzenlemesi için size ve bürokratlarınıza teşekkür ediyorum. Kanunun çıkışında yaşanan gecikme sahada kafa karışıklıklarına yol açtı. Birlikler kapanacakmış diye yorumlar oldu.  Yeni kanun sayesinde birçok konu daha ayrıntılı düzenlenmiştir. Birçok muğlak alan giderilmiştir. Birlikler olarak bazı beklentilerimizin de yönetmelik ve kuruluş belgesinde dikkate alınarak sonuçlandırılacağına inanıyoruz.

Sayın Bakanım; ben Türkiye’nin 2. birliğinin (gün farkıyla) başkanıyım. 200.000 hayvanı olan 5.000 üyeye sahip bir birliğiz. Bugün itibariyle 40 aracı ve 70 personeli ile hem üyelerimize, hem de olası üyemiz olan önsoykütük yetiştiricisi 25.000 işletmeye hizmet etmekte ve çalışmaktayız. Burdur deyince akla hayvancılık için aslında hiç de uygun olmayan zor coğrafi – iklim koşulları ve mera yapısı akla gelmelidir. Dolayısıyla buradaki başarı öyküsü çok daha büyük anlam kazanmaktadır.

Asli işimiz olan ıslah çalışmaları ve soykütük hizmetleriyle beraber bakanlığımızın hayvancılık destekleme işlemlerinin tüm alt yapısını hazırlayarak sağlıklı bir şekilde yetiştiricilerimize ulaşmasını da sağlama görevini üstlenmiş bulunmaktayız” diye konuştu.

HABERİN TAMAMI DERGİ AYRINTI’DA

www.dergiayrinti.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.