TÜRKİYE’DE BİR İLK YİNE BAHÇEŞEHİR KOLEJİNDEN

Eğitim 17.08.2018 - 15:52, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

TÜRKİYE’DE BİR İLK YİNE BAHÇEŞEHİR KOLEJİNDEN

Türkiye’de ilk defa CSG City Security Group ve Bahçeşehir Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen Güvenli Okul Projesi Bahçeşehir Koleji Burdur Kampüsünde uygulamaya konuldu.
Ülkemizde, eğitim çağındaki çocukların güvenli bir okul ortamında eğitimlerini sürdürebilmelerine yönelik olarak hazırlanan  “CSG Güvenli Okul Projesi” Bahçeşehir Koleji Burdur Kampüsünde uygulamaya konuldu. Okullar ve çevresinde oluşabilecek güvenlik risk ve tehlikesinin önlenmesinde kolluk kuvvetleri ile koordineli çalışılmasının yanında; okul, öğrenci, aile ve toplum işbirliğinin sağlanmasının önemi büyüktür. Güvenli Okul; okul paydaşlarının özgür ve barışçıl bir okul ortamında korku ve endişelerden uzak, eğitim ve öğretimlerini güven ve huzur içinde yaptıkları, sevgi ve saygıyla bezenmiş sımsıcak duyguların okul koridorlarında ve bahçelerinde özgürce dolaştığı, birbirlerine değer veren ve konulmuş kurallara uyan, okula bağlılıkları güçlü, davranışları dengeli bireylerin oluşturduğu bir güvenlik algısını ve boyutunu kapsamaktadır. CSG Güvenli Okul Standartları Okul güvenliği, sadece okul ve çevresinin güvenliğini sağlayıcı ve koruyucu çalışmaları içermez. Güvenlik algısının güçlü olduğu güvenlik yönetiminin tüm aşamalarında, okul bina ve kampüslerinin tasarımından, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin çeşitliliğine ve kalitesine, öğrencilerin şiddet içeren davranışlarından öğrenmeye odaklanmalarına kadar, okul kültürü ve iklimini oluşturan tüm etmenleri de içermektedir.
Türkiye’de ilk defa CSG City Security Group ve Bahçeşehir Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen Güvenli Okul Projesi Bahçeşehir Koleji Burdur Kampüsünde uygulamaya konuldu.

Ülkemizde, eğitim çağındaki çocukların güvenli bir okul ortamında eğitimlerini sürdürebilmelerine yönelik olarak hazırlanan  “CSG Güvenli Okul Projesi” Bahçeşehir Koleji Burdur Kampüsünde uygulamaya konuldu.

Okullar ve çevresinde oluşabilecek güvenlik risk ve tehlikesinin önlenmesinde kolluk kuvvetleri ile koordineli çalışılmasının yanında; okul, öğrenci, aile ve toplum işbirliğinin sağlanmasının önemi büyüktür.

Güvenli Okul; okul paydaşlarının özgür ve barışçıl bir okul ortamında korku ve endişelerden uzak, eğitim ve öğretimlerini güven ve huzur içinde yaptıkları, sevgi ve saygıyla bezenmiş sımsıcak duyguların okul koridorlarında ve bahçelerinde özgürce dolaştığı, birbirlerine değer veren ve konulmuş kurallara uyan, okula bağlılıkları güçlü, davranışları dengeli bireylerin oluşturduğu bir güvenlik algısını ve boyutunu kapsamaktadır.

CSG Güvenli Okul Standartları

Okul güvenliği, sadece okul ve çevresinin güvenliğini sağlayıcı ve koruyucu çalışmaları içermez. Güvenlik algısının güçlü olduğu güvenlik yönetiminin tüm aşamalarında, okul bina ve kampüslerinin tasarımından, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin çeşitliliğine ve kalitesine, öğrencilerin şiddet içeren davranışlarından öğrenmeye odaklanmalarına kadar, okul kültürü ve iklimini oluşturan tüm etmenleri de içermektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.