Turizm kenti olma yolunda Burdur

Kültür 29.11.2019 - 13:31, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Turizm kenti olma yolunda Burdur

BURDUR “TURİZM KENTİ” OLMA YOLUNDA İLERLİYOR
  Burdur'da son yıllarda artmakta olan turizm hareketliliğinden yola çıkarak, Burdur Valiliği koordinesinde, şehrin bir turizm kenti olması yolunda adımlar atılıyor.   Burdur’un tarihi, doğal ve kültürel değerlerinin tanıtımına yönelik Valilik koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Burdur Valiliği, BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı) ile kentin önemli turizm noktalarına konulmak üzere, şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtan bilgilendirme panosu ve harita çalışması yapmıştır.   Burdur Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada; "Yapılan çalışma ile Salda Gölü, İnsuyu Mağarası, Sagalassos ve Kibyra Antik Kentleri, Arkeoloji ve Doğa Tarihi Müzesi olmak üzere 6 lokasyona, İlimizin önemli turizm değerlerinin görselleri ve tanıtıcı (Türkçe ve İngilizce) metinler yerleştirilmiştir. Bunlara ek olarak Burdur'u tanıtan bir turistik şehir haritası ile Salda'yı tanıtan bir grafik haritası tasarlanarak, bu haritalar da belirtilen 6 lokasyona konulmuştur.   Vali Hasan Şıldak konuyla ilgili yaptığı açıklamada; göreve başladığım günden itibaren Valiliğimiz koordinesinde Batı Akdeniz kalkınma Ajansı destekleriyle yürüttüğümüz İlimizin tanıtımı çalışmalarına yeni bir halka daha ekledik.   İlimizi Isparta, Antalya ve Muğla’ya bağlayan karayolu güzergahlarında bulunan mevcut totemlerin düzenlenmesi ve yenilerinin yapılması ile başlayan çalışmalarımız, fotoğraf yarışması ve Salda Gölü beyaz adalar bölümüne ceviz ağacından özel olarak tasarlanmış bir SALDA logosu ile fotoğraf çekim noktası oluşturulmasıyla devam etmişti.   Bunlara ek olarak 4 temadan oluşan tanıtım filmleri ve son olarak 6 lokasyona yapılan görsel ve tanıtım metinlerinin yer aldığı bilbord çalışmasıyla İlimizin tanıtımına yönelik çalışmalarımız sürüyor.   Yapılan bu son çalışmanın, İlimizin tanıtımı ve Burdur’daki turizm destinasyon alanları açısından turların artı rotalar belirlemelerine katkıda bulunacağına inanıyorum." İfadeleri yer aldı.
BURDUR “TURİZM KENTİ” OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

 

Burdur'da son yıllarda artmakta olan turizm hareketliliğinden yola çıkarak, Burdur Valiliği koordinesinde, şehrin bir turizm kenti olması yolunda adımlar atılıyor.

 

Burdur’un tarihi, doğal ve kültürel değerlerinin tanıtımına yönelik Valilik koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Burdur Valiliği, BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı) ile kentin önemli turizm noktalarına konulmak üzere, şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtan bilgilendirme panosu ve harita çalışması yapmıştır.

 

Burdur Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada;

"Yapılan çalışma ile Salda Gölü, İnsuyu Mağarası, Sagalassos ve Kibyra Antik Kentleri, Arkeoloji ve Doğa Tarihi Müzesi olmak üzere 6 lokasyona, İlimizin önemli turizm değerlerinin görselleri ve tanıtıcı (Türkçe ve İngilizce) metinler yerleştirilmiştir. Bunlara ek olarak Burdur'u tanıtan bir turistik şehir haritası ile Salda'yı tanıtan bir grafik haritası tasarlanarak, bu haritalar da belirtilen 6 lokasyona konulmuştur.

 

Vali Hasan Şıldak konuyla ilgili yaptığı açıklamada; göreve başladığım günden itibaren Valiliğimiz koordinesinde Batı Akdeniz kalkınma Ajansı destekleriyle yürüttüğümüz İlimizin tanıtımı çalışmalarına yeni bir halka daha ekledik.

 

İlimizi Isparta, Antalya ve Muğla’ya bağlayan karayolu güzergahlarında bulunan mevcut totemlerin düzenlenmesi ve yenilerinin yapılması ile başlayan çalışmalarımız, fotoğraf yarışması ve Salda Gölü beyaz adalar bölümüne ceviz ağacından özel olarak tasarlanmış bir SALDA logosu ile fotoğraf çekim noktası oluşturulmasıyla devam etmişti.

 

Bunlara ek olarak 4 temadan oluşan tanıtım filmleri ve son olarak 6 lokasyona yapılan görsel ve tanıtım metinlerinin yer aldığı bilbord çalışmasıyla İlimizin tanıtımına yönelik çalışmalarımız sürüyor.

 

Yapılan bu son çalışmanın, İlimizin tanıtımı ve Burdur’daki turizm destinasyon alanları açısından turların artı rotalar belirlemelerine katkıda bulunacağına inanıyorum." İfadeleri yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.