TURİSTLER TÜRK DERİ ÜRÜNLERİNİ SEVDİ

Gündem 28.10.2015 - 09:57, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

TURİSTLER TÜRK DERİ ÜRÜNLERİNİ SEVDİ

TURİSTLER TÜRK DERİ ÜRÜNLERİNİ SEVDİ
Tatil tercihini Antalya’dan yana kullanan yabancı turistler, Türk deri giyim eşyalarına büyük ilgi gösterdi. Tatil esnasında alışverişe çıkıp, deriden giyim eşyası satın alan yabancı turistler, Antalya ekonomisine 25 milyon dolar kazandırdı. Antalya’da tatil yapan yabancı turistler, deri kıyafetlere büyük ilgi gösterdi. Turizm sezonunun sona erdiği bu günlerde turistlerin satın aldığı deri giyim eşyasının rakamsal değeri de ortaya çıktı. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) verilerine göre, 1 Ocak - 25 Ekim 2015 tarihleri arasında 25 milyon dolarlık deri giyim eşyası satın aldı. Yabancı turistlerin satın aldığı deri giyim eşyası miktarında geçen yılın aynı dönemine oranla büyük ölçüde artış yaşandı. Turistlere yönelik deriden giyim eşyası satışını değerlendiren Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, “Ülkemizde, ithal deri ürünlerine gümrük uygulanmaya başladı. Ayrıca kaliteli ve günün modasına uygun kıyafetler üretmemiz turistlerin deri giyim eşyalarına olan ilgisini artırdı. Yabancı turistler tatilleri esnasında alışveriş merkezlerine giderek, deriden giyim eşyaları alıyor. Geride kalan yüksek turizm sezonu sonrasında yabancı turistler 25 milyon dolarlık deri giyim eşyası satın aldı” diye konuştu. BAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, “Geçen yılın aynı dönemine oranla ihracatımız büyük oranda artmış durumdadır. Kaliteli üretimimiz, cazip fiyatlarımız ve Antalya turizminin sürekli gelişimine bağlı olarak, deriden giyim eşyası ihracatımız da sürekli artacaktır. İhracat diyorum, çünkü yabancı turistlerin satın aldığı bazı ürünler yasal düzenleme sonucu ihracat kapsamında değerlendirilmektedir ve birliğimizce kayıt altına alınmaktadır” dedi. BAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, kürk giyim eşyası ihracatına da değindi. Kürk giyim eşyası ihracatının da 3,7 milyon dolar olduğunu ifade eden BAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, “Geçen yılın aynı dönemine oranla rakamların gerilediğini görüyoruz. Bunun tek nedeni var o da artık kürk giyenlerin toplumda hoş karşılanmaması. Kürk için canlıların yaşamına son veriliyor olması kürke olan bakışı değiştirdi. Her ne kadar rakamlar düşmüş olsa da gelinen nokta insanlık adına sevindiricidir” dedi. Bu dönemde toplam deri ve kürkten giyim eşyası ihracatı 30 milyon dolara yaklaştı. BAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, deri giyim eşyalarının tamamına yakınının Antalya’da üretildiğini ifade ederek, “Çok az bir miktar deri kıyafet başka illerden gelmekte. İhraç edilen deri giyim eşyalarının tamamına yakınının ilimizde üretiliyor olması da hem deri sanayi hem de tasarım açısından geldiğimiz noktayı önemli kılmaktadır” diye konuştu.
TURİSTLER TÜRK DERİ ÜRÜNLERİNİ SEVDİ

Tatil tercihini Antalya’dan yana kullanan yabancı turistler, Türk deri giyim eşyalarına büyük ilgi gösterdi. Tatil esnasında alışverişe çıkıp, deriden giyim eşyası satın alan yabancı turistler, Antalya ekonomisine 25 milyon dolar kazandırdı.

Antalya’da tatil yapan yabancı turistler, deri kıyafetlere büyük ilgi gösterdi. Turizm sezonunun sona erdiği bu günlerde turistlerin satın aldığı deri giyim eşyasının rakamsal değeri de ortaya çıktı. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) verilerine göre, 1 Ocak - 25 Ekim 2015 tarihleri arasında 25 milyon dolarlık deri giyim eşyası satın aldı. Yabancı turistlerin satın aldığı deri giyim eşyası miktarında geçen yılın aynı dönemine oranla büyük ölçüde artış yaşandı.

Turistlere yönelik deriden giyim eşyası satışını değerlendiren Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, “Ülkemizde, ithal deri ürünlerine gümrük uygulanmaya başladı. Ayrıca kaliteli ve günün modasına uygun kıyafetler üretmemiz turistlerin deri giyim eşyalarına olan ilgisini artırdı. Yabancı turistler tatilleri esnasında alışveriş merkezlerine giderek, deriden giyim eşyaları alıyor. Geride kalan yüksek turizm sezonu sonrasında yabancı turistler 25 milyon dolarlık deri giyim eşyası satın aldı” diye konuştu.

BAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, “Geçen yılın aynı dönemine oranla ihracatımız büyük oranda artmış durumdadır. Kaliteli üretimimiz, cazip fiyatlarımız ve Antalya turizminin sürekli gelişimine bağlı olarak, deriden giyim eşyası ihracatımız da sürekli artacaktır. İhracat diyorum, çünkü yabancı turistlerin satın aldığı bazı ürünler yasal düzenleme sonucu ihracat kapsamında değerlendirilmektedir ve birliğimizce kayıt altına alınmaktadır” dedi. BAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, kürk giyim eşyası ihracatına da değindi.

Kürk giyim eşyası ihracatının da 3,7 milyon dolar olduğunu ifade eden BAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, “Geçen yılın aynı dönemine oranla rakamların gerilediğini görüyoruz. Bunun tek nedeni var o da artık kürk giyenlerin toplumda hoş karşılanmaması. Kürk için canlıların yaşamına son veriliyor olması kürke olan bakışı değiştirdi. Her ne kadar rakamlar düşmüş olsa da gelinen nokta insanlık adına sevindiricidir” dedi. Bu dönemde toplam deri ve kürkten giyim eşyası ihracatı 30 milyon dolara yaklaştı.

BAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, deri giyim eşyalarının tamamına yakınının Antalya’da üretildiğini ifade ederek, “Çok az bir miktar deri kıyafet başka illerden gelmekte. İhraç edilen deri giyim eşyalarının tamamına yakınının ilimizde üretiliyor olması da hem deri sanayi hem de tasarım açısından geldiğimiz noktayı önemli kılmaktadır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.