TRIATLON HEYECANI BAŞLADI

Spor 02.05.2015 - 12:20, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

TRIATLON HEYECANI BAŞLADI

TRIATLON HEYECANI BAŞLADI
Antalya'da bu yıl 6.'sı düzenlenen ve Sezonun Avrupa liglerindeki ilk yarışı olan Avrupa Triatlon Birliği (ETU) yarışmaları başladı. Türkiye Triatlon Federasyonu'nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Orta Mesafe Gençlik Kupası Triatlon Yarışı bu sabah Konyaaltı Sahili'nde start aldı. Avrupa'nın 20 ülkesinden 90 sporcunun katıldığı yarışlarda triatletler, Olimpiyat yılı olan 2016 öncesinde en yüksek puanı almak için mücadele verecekler. Bu sabah 07.15'te başlayan Orta Mesafe Gençlik Kupası yarışlarında genç erkek ve bayanlar kategorisinde yaklaşık 80 sporcu, 1900 metre yüzme, 90 kilometre bisiklet ve 21 kilometre koşarak Demiradamlık için ter dökecekler. Türkiye'de sadece Antalya'da yapılan yarışlar aynı zamanda Ekim ayında Antalya'da yapılacak uluslararası aynı yarışın provası olacak. Ulusal Salcano Triatlon Serisinde ise Minikler A3, Yıldızlar ve Gençler mücadele edecek. Türkiye Şampiyonasının bir ayağı olan yarışlarda sporcular puan için mücadele ediyorlar. İki gün sürecek olan yarışların yarınki bölümünde ise sabah Yıldız ve A3 Erkekler ve Bayanlar startı verilecek Ardından Genç Erkek ve Bayanlar yarışı başlayacak. Günün son yarışları ise elit erkek ve elit kadınlar kategorisinde yapılacak. Federasyon Başkanı Hamdi Güneş, yarışmalar icin Triatlon Federasyonunun tüm kurullarının, gönüllüler ve sponsorlar ile Antalya'nın tüm Kamu kurumları ve kuruluşlarının desteğini aldıklarını belirterek, "Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin himayelerinde yapılan bu yarışmalar aynı zamanda Antalya'nın tanıtımı için de özel bir önem taşımaktadır. Dünyaca ünlü Konyaaltı sahili ve Antalyamız 20 ülkeden sporcular aracılığıyla aynı zamanda birlik ve beraberliğin simgesi olan spor aracılığıyla tanıtılmaktadır" dedi.
TRIATLON HEYECANI BAŞLADI

Antalya'da bu yıl 6.'sı düzenlenen ve Sezonun Avrupa liglerindeki ilk yarışı olan Avrupa Triatlon Birliği (ETU) yarışmaları başladı. Türkiye Triatlon Federasyonu'nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Orta Mesafe Gençlik Kupası Triatlon Yarışı bu sabah Konyaaltı Sahili'nde start aldı. Avrupa'nın 20 ülkesinden 90 sporcunun katıldığı yarışlarda triatletler, Olimpiyat yılı olan 2016 öncesinde en yüksek puanı almak için mücadele verecekler.
Bu sabah 07.15'te başlayan Orta Mesafe Gençlik Kupası yarışlarında genç erkek ve bayanlar kategorisinde yaklaşık 80 sporcu, 1900 metre yüzme, 90 kilometre bisiklet ve 21 kilometre koşarak Demiradamlık için ter dökecekler. Türkiye'de sadece Antalya'da yapılan yarışlar aynı zamanda Ekim ayında Antalya'da yapılacak uluslararası aynı yarışın provası olacak.
Ulusal Salcano Triatlon Serisinde ise Minikler A3, Yıldızlar ve Gençler mücadele edecek. Türkiye Şampiyonasının bir ayağı olan yarışlarda sporcular puan için mücadele ediyorlar.
İki gün sürecek olan yarışların yarınki bölümünde ise sabah Yıldız ve A3 Erkekler ve Bayanlar startı verilecek Ardından Genç Erkek ve Bayanlar yarışı başlayacak. Günün son yarışları ise elit erkek ve elit kadınlar kategorisinde yapılacak.
Federasyon Başkanı Hamdi Güneş, yarışmalar icin Triatlon Federasyonunun tüm kurullarının, gönüllüler ve sponsorlar ile Antalya'nın tüm Kamu kurumları ve kuruluşlarının desteğini aldıklarını belirterek, "Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin himayelerinde yapılan bu yarışmalar aynı zamanda Antalya'nın tanıtımı için de özel bir önem taşımaktadır. Dünyaca ünlü Konyaaltı sahili ve Antalyamız 20 ülkeden sporcular aracılığıyla aynı zamanda birlik ve beraberliğin simgesi olan spor aracılığıyla tanıtılmaktadır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.