TOBB’da TURİB İstişare Toplantısı yapıldı

10.12.2019 - 09:47, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

TOBB’da TURİB İstişare Toplantısı yapıldı

  Geçtiğimiz Haziran ayında, Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TURİB) A.Ş. ile acentelik sözleşmesi imzalayarak, üretici ve yatırımcıların, lisanslı depolardaki ürünlerin TURİB platformu üzerinden online olarak alım-satım yapabilmeleri için öncelikle Borsa’ya gelerek başvuru yapılması gerektiğini hatırlatan Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, “Ülkemizde 2005 yılında yürürlüğe giren Lisanslı Depoculuk Kanunu kapsamında kurulan ilk şirket olan TMO-TOBB Lidaş ile başlayıp, bugün yaklaşık 4 milyon tonluk kapasiteye ulaşan Lisanslı Depoculuğun önemi ve değerini ortadadır” dedi.   Burdur Ticaret Borsası olarak, diğer Borsalarında katılımıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) düzenlenen Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Aracılık Sistemi İstişare Toplantısına katıldıklarını ifade eden Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında gerçekleşen Aracılık Sistemi İstişare Toplantısında, TOBB’a bağlı ticaret borsalarının başkanları ile ürün ihtisas borsasına ilişkin bilgilendirme ve değerlendirmede bulunuldu” şeklinde konuştu.   Başta Borsa üyeleri olmak üzere tüm üreticileri, TURİB platformu üzerinden online olarak alım-satım yapabilmeleri için başvuruya davet eden Başkan Gündüzalp, şu şekilde konuştu, “TÜRİB platformunda işlem yapacak olan ürünler şimdilik arpa, buğday, çeltik, fındık, mercimek, mısır, pamuk, soya fasulyesi, zeytin vb. olup ürün yelpazesi ileri ki aşamalarda genişletilerek hizmet verecektir. Tüm yatırımcılarımızı TURİB platformu üzerinden online olarak alım-satım yapmaları için Borsamıza başvurmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Geçtiğimiz Haziran ayında, Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TURİB) A.Ş. ile acentelik sözleşmesi imzalayarak, üretici ve yatırımcıların, lisanslı depolardaki ürünlerin TURİB platformu üzerinden online olarak alım-satım yapabilmeleri için öncelikle Borsa’ya gelerek başvuru yapılması gerektiğini hatırlatan Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, “Ülkemizde 2005 yılında yürürlüğe giren Lisanslı Depoculuk Kanunu kapsamında kurulan ilk şirket olan TMO-TOBB Lidaş ile başlayıp, bugün yaklaşık 4 milyon tonluk kapasiteye ulaşan Lisanslı Depoculuğun önemi ve değerini ortadadır” dedi.

 

Burdur Ticaret Borsası olarak, diğer Borsalarında katılımıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) düzenlenen Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Aracılık Sistemi İstişare Toplantısına katıldıklarını ifade eden Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında gerçekleşen Aracılık Sistemi İstişare Toplantısında, TOBB’a bağlı ticaret borsalarının başkanları ile ürün ihtisas borsasına ilişkin bilgilendirme ve değerlendirmede bulunuldu” şeklinde konuştu.

 

Başta Borsa üyeleri olmak üzere tüm üreticileri, TURİB platformu üzerinden online olarak alım-satım yapabilmeleri için başvuruya davet eden Başkan Gündüzalp, şu şekilde konuştu, “TÜRİB platformunda işlem yapacak olan ürünler şimdilik arpa, buğday, çeltik, fındık, mercimek, mısır, pamuk, soya fasulyesi, zeytin vb. olup ürün yelpazesi ileri ki aşamalarda genişletilerek hizmet verecektir. Tüm yatırımcılarımızı TURİB platformu üzerinden online olarak alım-satım yapmaları için Borsamıza başvurmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.