TEMEL AFET EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ

Gündem 26.01.2021 - 12:28, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

TEMEL AFET EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ

Burdur Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce kentte görev yapan gazetecilere yönelik "Temel Afet Eğitimi" programı düzenlendi.
Burdur Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce kentte görev yapan gazetecilere yönelik “Temel Afet Eğitimi” programı düzenlendi.    Burdur Afet ve Acil Durum Müdürü Yasin Tokgöz, İl Sağlık Müdürlüğü Konferans salonunda yaptığı konuşmada, 2021’in “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak belirlendiğini, bu doğrultuda kentte afet bilinci oluşturmak için seferberlik ilan ettiklerini söyledi.  Afet öncesi yapılacakların bilinmesinin hayat kurtaracağını belirten Tokgöz, okullarda, sanayi bölgelerinde, camilerde vatandaşlara ulaşarak afet bilincini oluşturduklarını kaydetti.  Tokgöz, eğitim çalışmalarında depreme ilişkin bilgiler de verdiklerini bildirdi.  Depremlerde yaralanmaların yüzde 60’a yakınının yapısal olmayan malzemelerden kaynaklandığını belirten Tokgöz, şunları kaydetti: “Evlerde dolap, buzdolabı, mutfak rafı gibi malzemelerin sabitlenmesi gerekiyor. Ayrıca her evde mutlaka afet ve acil durum çantasını hazırlamamız ve mahallelerimizdeki acil toplanma alanlarını bilmemiz lazım. Deprem anında pencere, merdiven ve asansörden uzak durulmalı, sarsıntı bitmeden dışarıya çıkmamalıyız. Dayanaklı bir nesnenin yanında çök, kapan, tutun pozisyonunu almalıyız.”  
Burdur Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce kentte görev yapan gazetecilere yönelik "Temel Afet Eğitimi" programı düzenlendi.

Burdur Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce kentte görev yapan gazetecilere yönelik “Temel Afet Eğitimi” programı düzenlendi. 

 

Burdur Afet ve Acil Durum Müdürü Yasin Tokgöz, İl Sağlık Müdürlüğü Konferans salonunda yaptığı konuşmada, 2021’in “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak belirlendiğini, bu doğrultuda kentte afet bilinci oluşturmak için seferberlik ilan ettiklerini söyledi. 


Afet öncesi yapılacakların bilinmesinin hayat kurtaracağını belirten Tokgöz, okullarda, sanayi bölgelerinde, camilerde vatandaşlara ulaşarak afet bilincini oluşturduklarını kaydetti. 

Tokgöz, eğitim çalışmalarında depreme ilişkin bilgiler de verdiklerini bildirdi. 


Depremlerde yaralanmaların yüzde 60’a yakınının yapısal olmayan malzemelerden kaynaklandığını belirten Tokgöz, şunları kaydetti:

“Evlerde dolap, buzdolabı, mutfak rafı gibi malzemelerin sabitlenmesi gerekiyor. Ayrıca her evde mutlaka afet ve acil durum çantasını hazırlamamız ve mahallelerimizdeki acil toplanma alanlarını bilmemiz lazım. Deprem anında pencere, merdiven ve asansörden uzak durulmalı, sarsıntı bitmeden dışarıya çıkmamalıyız. Dayanaklı bir nesnenin yanında çök, kapan, tutun pozisyonunu almalıyız.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.