TELEFON DOLANDIRICILARINA AĞIR DARBE

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.07.2018 - 09:41, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

TELEFON DOLANDIRICILARINA AĞIR DARBE

Dolandırıcılıktan gözaltına alınan 24 şüpheliden 7’si tutuklandı
Afyonkarahisar’da kurdukları çağrı merkezinde telefon dolandırıcılığı yaptığı tespit edilen ve yakalanıp gözaltına alınan 25 şüpheliden 7’si tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar sonucu kentte bilişim sistemlerini kullanmak sureti ile nitelikli dolandırıcılık yaptığı tespit edilen bir iş yerine ve aynı iş yerinde çalıştığı tespit edilen 25 şahsa yönelik operasyon düzenlendi. İş yerinde yapılan aramada; 25 adet cep telefonu, 14 adet hard disk, 1 adet harici depolama hard diski, 4 adet USB bellek, 12 adet ajanda ile çok sayıda satış notlarına ait evraklar ele geçirildi. Operasyon kapsamında iş yerinde çalışanların SGK kayıtlarının yapılmadığının tespit edilmesi üzerine iş yeri zabıta ekiplerince mühürlendiği bildirildi. Ayrıca işlem başlatılan 25 şüpheli şahıstan 7'sinin gözaltına alındığı, 18 şüphelinin ise Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ifadeleri alındıktan sonra aynı gün salıverildiği belirtildi. Gözaltına alınan 7 şahıs, " Bilişim Sistemlerini Kullanmak Sureti ile Nitelikli Dolandırıcılık" suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Dolandırıcılıktan gözaltına alınan 24 şüpheliden 7’si tutuklandı

Afyonkarahisar’da kurdukları çağrı merkezinde telefon dolandırıcılığı yaptığı tespit edilen ve yakalanıp gözaltına alınan 25 şüpheliden 7’si tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar sonucu kentte bilişim sistemlerini kullanmak sureti ile nitelikli dolandırıcılık yaptığı tespit edilen bir iş yerine ve aynı iş yerinde çalıştığı tespit edilen 25 şahsa yönelik operasyon düzenlendi. İş yerinde yapılan aramada; 25 adet cep telefonu, 14 adet hard disk, 1 adet harici depolama hard diski, 4 adet USB bellek, 12 adet ajanda ile çok sayıda satış notlarına ait evraklar ele geçirildi.

Operasyon kapsamında iş yerinde çalışanların SGK kayıtlarının yapılmadığının tespit edilmesi üzerine iş yeri zabıta ekiplerince mühürlendiği bildirildi.

Ayrıca işlem başlatılan 25 şüpheli şahıstan 7'sinin gözaltına alındığı, 18 şüphelinin ise Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ifadeleri alındıktan sonra aynı gün salıverildiği belirtildi. Gözaltına alınan 7 şahıs, " Bilişim Sistemlerini Kullanmak Sureti ile Nitelikli Dolandırıcılık" suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.