TEKNOLOJİYE YENİK DÜŞEN MESLEK: “KALAYCILIK”

Yaşam 20.04.2015 - 14:57, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

TEKNOLOJİYE YENİK DÜŞEN MESLEK: “KALAYCILIK”

TEKNOLOJİYE YENİK DÜŞEN MESLEK: “KALAYCILIK”
Afyonkarahisar’da 50 yılı aşkın süredir kalaycılık yapan ve mesleğin kentteki son temsilcisi olduğunu söyleyen 66 yaşındaki Ahmet Şentürk, mesleklerinin yok olacağı kaygısı ile “Bir zamanlar bu şehirde 70’e yakın tezgahta kalaycı vardı, ama artık bir tek ben kaldım. Teknoloji bizi bitirdi” dedi.  Kentin son kalaycısı olduğunu öne süren Şentürk, kendisinin işi bırakması halinde kentte kalaycılık diye bir meslek kalmayacağını belirterek, mesleklerinin yaşatılması için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu ifade etti. Demir, çelik ve plastik üretiminin artması ve ürünlerin ucuzlaması ile mesleklerinin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını anlatan Şentürk, “Ben 50 yıldır bu işi yapıyorum, mesleğimiz artık yok olma tehlikesi ile karşı karşıya değil bayağı kaybolmuş durumda. Şuanda dükkanda boş oturuyoruz. Teknoloji bizi bitirdi. Bugüne kadar 70 tane tezgah vardı, şimdi bir ben kaldım. Vatandaşlar artık bizim işimizi bir meslek olarak görmüyor ve çocuklarını yaz döneminde bize çırak olarak göndermiyorlar. Oysa önceden en kıymetli meslek buydu. Bundan 20-30 sene önce en kıymetli meslek buydu. Alüminyumlar, çelikler çıkınca bizi bitirdi bu” dedi. Teknolojiye yeni düşmenin üzüntüsü ile bir zamanların en gözde mesleği olan kalaycılığın gözünün önünde kaybolmasını izlediğini aktaran Şentürk, kendisinin çareyi emekli olmakta bulduğunu belirterek mesleğin kentteki son temsilcisi olmanın büyük hüznünü yaşadığını da sözlerine ekledi.
TEKNOLOJİYE YENİK DÜŞEN MESLEK: “KALAYCILIK”

Afyonkarahisar’da 50 yılı aşkın süredir kalaycılık yapan ve mesleğin kentteki son temsilcisi olduğunu söyleyen 66 yaşındaki Ahmet Şentürk, mesleklerinin yok olacağı kaygısı ile “Bir zamanlar bu şehirde 70’e yakın tezgahta kalaycı vardı, ama artık bir tek ben kaldım. Teknoloji bizi bitirdi” dedi. 
Kentin son kalaycısı olduğunu öne süren Şentürk, kendisinin işi bırakması halinde kentte kalaycılık diye bir meslek kalmayacağını belirterek, mesleklerinin yaşatılması için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu ifade etti. Demir, çelik ve plastik üretiminin artması ve ürünlerin ucuzlaması ile mesleklerinin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını anlatan Şentürk, “Ben 50 yıldır bu işi yapıyorum, mesleğimiz artık yok olma tehlikesi ile karşı karşıya değil bayağı kaybolmuş durumda. Şuanda dükkanda boş oturuyoruz. Teknoloji bizi bitirdi. Bugüne kadar 70 tane tezgah vardı, şimdi bir ben kaldım. Vatandaşlar artık bizim işimizi bir meslek olarak görmüyor ve çocuklarını yaz döneminde bize çırak olarak göndermiyorlar. Oysa önceden en kıymetli meslek buydu. Bundan 20-30 sene önce en kıymetli meslek buydu. Alüminyumlar, çelikler çıkınca bizi bitirdi bu” dedi.
Teknolojiye yeni düşmenin üzüntüsü ile bir zamanların en gözde mesleği olan kalaycılığın gözünün önünde kaybolmasını izlediğini aktaran Şentürk, kendisinin çareyi emekli olmakta bulduğunu belirterek mesleğin kentteki son temsilcisi olmanın büyük hüznünü yaşadığını da sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.