TEFENNİ KAYMAKAMLIĞINDAN 'YAPTIRIMLARA UYMAYANLARA İDARİ PARA CEZASI YİYECEK'

Gündem 07.11.2020 - 08:54, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

TEFENNİ KAYMAKAMLIĞINDAN 'YAPTIRIMLARA UYMAYANLARA İDARİ PARA CEZASI YİYECEK'

Burdur'un Tefenni ilçesinde artan koronavirüs vakaları sebebiyle Kaymakamı Mustafa Caner Culukar açıklamalarda bulundu...
Tefenni Kaymakamlığı sosyal medya hesabı üzerinden, ilçede artan covid-19 salgını hakkında açıklamada bulundu.   Koronavirüs vakalarında son 3 gün boyunca ciddi sayılara çıktığını belirten İlçe Kaymakamı Mustafa Caner Culukar, "Yaklaşık 20 gündür kontrol altında tuttuğumuz ve azalış gösteren vaka sayılarımız son üç gün boyunca yeniden ciddi sayılara tırmanmıştır. Bilinmelidir ki, en az maske- mesafe- temizlik kuralı kadar önemli olan bir diğer husus da Pozitif Vaka ile temas eden vatandaşlarımızın tespit edilmesidir.   Ancak test sonucu pozitif çıkan bazı vatandaşlarımız temas ettikleri kişilerin isimlerini söylemekten kaçınarak yakınlarını "koruduklarını" düşünmektedirler. Ne yazık ki hiç bir ahlak, vicdan ve hukuk düzeninde yeri olmayan bu basit ve yanlış anlayış ilçemizi topyekûn bir bulaşma riskine sürüklemektedir. Üzülerek belirtmek isteriz ki, temaslı bilgisini eksik ya da yanlış bildiren vatandaşlarımıza Kaymakamlığımızca 3.150₺ idari para cezası uygulanacak ve ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığına Türk Ceza Kanununun ilgili maddelerinden suç duyurusunda bulunulacaktır. Ayrıca daha önce COVID-19 sebebiyle ahirete intikal eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, sevdiklerine sabırlar diliyorum. İlçemizde virüs ile mücadelede yetkili tüm kurumlarımız adına bilinmesini isteriz ki küçüklerimizin gözlerindeki parıltıdan, büyüklerimizin gölgesinden mahrum kalmaya hiç ama hiç niyetimiz yok.   Tüm bu süreçte tedbirlere duyarlı olan, sosyal hayatını kontrollü yaşama zahmeti gösteren ve temaslı bilgilerini sağlıklı bildiren vatandaşlarımıza can-ı gönülden teşekkür ediyor; temaslı bilgilerini doğru bildirmekten imtina eden vatandaşlarımızı insanlık namına sorumluluğa davet ediyorum." ifadelerini kullandı.
Burdur'un Tefenni ilçesinde artan koronavirüs vakaları sebebiyle Kaymakamı Mustafa Caner Culukar açıklamalarda bulundu...

Tefenni Kaymakamlığı sosyal medya hesabı üzerinden, ilçede artan covid-19 salgını hakkında açıklamada bulundu.

 

Koronavirüs vakalarında son 3 gün boyunca ciddi sayılara çıktığını belirten İlçe Kaymakamı Mustafa Caner Culukar, "Yaklaşık 20 gündür kontrol altında tuttuğumuz ve azalış gösteren vaka sayılarımız son üç gün boyunca yeniden ciddi sayılara tırmanmıştır.
Bilinmelidir ki, en az maske- mesafe- temizlik kuralı kadar önemli olan bir diğer husus da Pozitif Vaka ile temas eden vatandaşlarımızın tespit edilmesidir.

 

Ancak test sonucu pozitif çıkan bazı vatandaşlarımız temas ettikleri kişilerin isimlerini söylemekten kaçınarak yakınlarını "koruduklarını" düşünmektedirler. Ne yazık ki hiç bir ahlak, vicdan ve hukuk düzeninde yeri olmayan bu basit ve yanlış anlayış ilçemizi topyekûn bir bulaşma riskine sürüklemektedir.
Üzülerek belirtmek isteriz ki, temaslı bilgisini eksik ya da yanlış bildiren vatandaşlarımıza Kaymakamlığımızca 3.150₺ idari para cezası uygulanacak ve ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığına Türk Ceza Kanununun ilgili maddelerinden suç duyurusunda bulunulacaktır.

Ayrıca daha önce COVID-19 sebebiyle ahirete intikal eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, sevdiklerine sabırlar diliyorum. İlçemizde virüs ile mücadelede yetkili tüm kurumlarımız adına bilinmesini isteriz ki küçüklerimizin gözlerindeki parıltıdan, büyüklerimizin gölgesinden mahrum kalmaya hiç ama hiç niyetimiz yok.

 

Tüm bu süreçte tedbirlere duyarlı olan, sosyal hayatını kontrollü yaşama zahmeti gösteren ve temaslı bilgilerini sağlıklı bildiren vatandaşlarımıza can-ı gönülden teşekkür ediyor; temaslı bilgilerini doğru bildirmekten imtina eden vatandaşlarımızı insanlık namına sorumluluğa davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.