TBMM İDARE AMİRİ DR. MEHMET GÖKER’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Gündem 23.11.2020 - 12:51, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

TBMM İDARE AMİRİ DR. MEHMET GÖKER’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

TBMM İdare Amiri Dr. Mehmet Göker, yarın öğretmenler günü olması sebebiyle kutlama mesajı yayınladı...
TBMM İDARE AMİRİ DR. MEHMET GÖKER’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI Pandemi nedeniyle okulların kapalı olduğu ve uzaktan eğitimin devam ettiği bir 24 Kasım Öğretmenler günü yaşıyoruz. Öğretmenlerimiz hak ettikleri ekonomik ve sosyal şartların çok gerisinde ve zor şartlar altında görevlerini layıkıyla yapmaya çalışıyorlar. Ülkemizde eğitim sisteminin içinde bulunduğu tablo, benzer gelişmişlik seviyesinde bulunan ülkelerle kıyaslandığında okullaşma oranları ile derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci oranları bakımından çok geride kalmaktadır. Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarına oranla daha fazla çalışan ve en düşük maaşı alan öğretmenlerimiz sürekli değişen eğitim sistemi nedeniyle mesleki sorunlar yaşamaktadır.   Eğitici ve öğretici vasıflarıyla “kutsal” olarak tanımladığımız öğretmenlik mesleği, AKP döneminde hangi amaçla üretildiği belli olmayan politikalar nedeniyle itibar kaybetmiştir. Sayıştay raporunda dahi yer alan ataması yapılmayan öğretmenler sorunu ülke gündeminde kalmaya devam etmektedir. Yapılan atamalar yetersiz kalmakta, ataması yapılmayan öğretmen adayları bitmek bilmeyen bir çaresizliğin içine itilmektedir.   Eğitim İş Sendikasının yurt genelinde yaptığı ankete göre;   Çocuk sahibi öğretmenlerin yüzde 63’ü çocuğunun gıda ihtiyacını karşılayamıyor. Yüzde 73’ü çocuklarına kılık kıyafet alamıyor. Yüzde 96’sı son bir yılda yaşanan fiyat artışlarının bütçesini çökerttiğini düşünüyor. Yüzde 37’si kredi kartlarının sadece asgari ödemesini yapabiliyor. Yüzde 75’i borçları nedeniyle mesleki verimlerinin düştüğünü söyledi. Yüzde 43’ü daha çok para kazanacağı bir iş bulursa mesleği bırakacağını söylüyor. Yüzde 86’sı kesinlikle çocuğunun öğretmen olmasını istemiyor.   Sonuç olarak kutlamaya çalıştığımız öğretmenler gününde öğretmenlerimiz yaşamlarından memnun değildir. Unutulmamalıdır ki ülkemizin kalkınması ve çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkması ancak öğretmenlerimizin yetiştireceği fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür nesiller sayesinde olacaktır.   Tüm bu olumsuz gidişata rağmen ellerini, yüreklerini taşın altına koyan, çocuklarımız için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, ülkemizin geleceğe tırmanan merdiveninin taşlarını döşeyen sevgili öğretmenlerimizin, “Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
TBMM İdare Amiri Dr. Mehmet Göker, yarın öğretmenler günü olması sebebiyle kutlama mesajı yayınladı...

TBMM İDARE AMİRİ DR. MEHMET GÖKER’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Pandemi nedeniyle okulların kapalı olduğu ve uzaktan eğitimin devam ettiği bir 24 Kasım Öğretmenler günü yaşıyoruz. Öğretmenlerimiz hak ettikleri ekonomik ve sosyal şartların çok gerisinde ve zor şartlar altında görevlerini layıkıyla yapmaya çalışıyorlar. Ülkemizde eğitim sisteminin içinde bulunduğu tablo, benzer gelişmişlik seviyesinde bulunan ülkelerle kıyaslandığında okullaşma oranları ile derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci oranları bakımından çok geride kalmaktadır. Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarına oranla daha fazla çalışan ve en düşük maaşı alan öğretmenlerimiz sürekli değişen eğitim sistemi nedeniyle mesleki sorunlar yaşamaktadır.

 

Eğitici ve öğretici vasıflarıyla “kutsal” olarak tanımladığımız öğretmenlik mesleği, AKP döneminde hangi amaçla üretildiği belli olmayan politikalar nedeniyle itibar kaybetmiştir.

Sayıştay raporunda dahi yer alan ataması yapılmayan öğretmenler sorunu ülke gündeminde kalmaya devam etmektedir. Yapılan atamalar yetersiz kalmakta, ataması yapılmayan öğretmen adayları bitmek bilmeyen bir çaresizliğin içine itilmektedir.

 

Eğitim İş Sendikasının yurt genelinde yaptığı ankete göre;

 

Çocuk sahibi öğretmenlerin yüzde 63’ü çocuğunun gıda ihtiyacını karşılayamıyor.

Yüzde 73’ü çocuklarına kılık kıyafet alamıyor.

Yüzde 96’sı son bir yılda yaşanan fiyat artışlarının bütçesini çökerttiğini düşünüyor.

Yüzde 37’si kredi kartlarının sadece asgari ödemesini yapabiliyor.

Yüzde 75’i borçları nedeniyle mesleki verimlerinin düştüğünü söyledi.

Yüzde 43’ü daha çok para kazanacağı bir iş bulursa mesleği bırakacağını söylüyor.

Yüzde 86’sı kesinlikle çocuğunun öğretmen olmasını istemiyor.

 

Sonuç olarak kutlamaya çalıştığımız öğretmenler gününde öğretmenlerimiz yaşamlarından memnun değildir. Unutulmamalıdır ki ülkemizin kalkınması ve çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkması ancak öğretmenlerimizin yetiştireceği fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür nesiller sayesinde olacaktır.

 

Tüm bu olumsuz gidişata rağmen ellerini, yüreklerini taşın altına koyan, çocuklarımız için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, ülkemizin geleceğe tırmanan merdiveninin taşlarını döşeyen sevgili öğretmenlerimizin, “Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.