TAVŞAN YÜZLÜ KUZU GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.01.2014 - 10:01, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

TAVŞAN YÜZLÜ KUZU GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

ÖLEN KOYUNUN KARNINDAN TAVŞANA BENZEYEN ÖLÜ KUZU ÇIKARTILDI
Muğla’nın Milas ilçesinde doğum sırasında ölen koyunun karından alınan tavşana benzeyen kuzu, görenleri hayrete düşürdü. Milas’a bağlı Kazıklı köyünde hayvancılıkla uğraşan Çalış ailesinin gebe olan sakız ırkı koyunlarından birisi doğum sırasında öldü. Daha sonra koyunun karnını kesen köylüler, gördükleri manzara karşısında şok yaşadı. Koyunun karnından çıkarılan ölü yavrunun yüzünün tavşana benzemesi görenleri hayrete düşürdü.İlk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını söylen çiftçi Mehmet Çalış, “Gebe koyunumuzun sancısı başlayınca veterinerimizden yardım istedik. Veteriner yaptığı muayenede yavrunun sağlıklı olmadığını ve garip bir durumun olduğunu söyledi. Bu sırada gebe koyun doğum yapamadan öldü. Sonra koyunun karnını keserek yavruyu kurtarmak istedik ancak gördüğümüz karşısında büyük bir şok yaşadık. Yavrunun organlarından bazılarında şişkin oluşması ve yüzünün tavşana benzemesi bizleri korkuttu” dedi.Koyunun gebeyken ateşli bir hastalık geçirmiş olmasının anomali bir duruma neden olabileceği ya da koyunun ah sendromu geçirmiş olabileceği belirtildi.
ÖLEN KOYUNUN KARNINDAN TAVŞANA BENZEYEN ÖLÜ KUZU ÇIKARTILDI

Muğla’nın Milas ilçesinde doğum sırasında ölen koyunun karından alınan tavşana benzeyen kuzu, görenleri hayrete düşürdü. 
Milas’a bağlı Kazıklı köyünde hayvancılıkla uğraşan Çalış ailesinin gebe olan sakız ırkı koyunlarından birisi doğum sırasında öldü. Daha sonra koyunun karnını kesen köylüler, gördükleri manzara karşısında şok yaşadı. Koyunun karnından çıkarılan ölü yavrunun yüzünün tavşana benzemesi görenleri hayrete düşürdü.
İlk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını söylen çiftçi Mehmet Çalış, “Gebe koyunumuzun sancısı başlayınca veterinerimizden yardım istedik. Veteriner yaptığı muayenede yavrunun sağlıklı olmadığını ve garip bir durumun olduğunu söyledi. Bu sırada gebe koyun doğum yapamadan öldü. Sonra koyunun karnını keserek yavruyu kurtarmak istedik ancak gördüğümüz karşısında büyük bir şok yaşadık. Yavrunun organlarından bazılarında şişkin oluşması ve yüzünün tavşana benzemesi bizleri korkuttu” dedi.
Koyunun gebeyken ateşli bir hastalık geçirmiş olmasının anomali bir duruma neden olabileceği ya da koyunun ah sendromu geçirmiş olabileceği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.