TAVŞAN SANDIĞI VAŞAĞI VURDU

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.12.2013 - 16:56, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

TAVŞAN SANDIĞI VAŞAĞI VURDU

Burdur merkeze bağlı Yaylabeli Köyü Dumlu mevkinde ava çıkan bir vatandaş, dağ yamacındaki vaşağı tavşan sanarak vurdu.
BURDUR (İHA) - Burdur merkeze bağlı Yaylabeli Köyü Dumlu mevkinde ava çıkan bir vatandaş, dağ yamacındaki vaşağı tavşan sanarak vurdu.Edinilen bilgiye göre Burdur’da mermer ocağında çalışan 29 yaşındaki H.D., merkeze bağlı Yaylabeli Köyü Dumlu mevkiinde ava çıktı. Acemi avcı, dağ yamacında tavşan gördüğünü sanarak nesli tükenmekte olan vaşağı vurdu. Telef olan vaşak, bölgede inceleme yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından bulundu.Vaşağı vurduğunu söyleyemeyen avcı, yapılan kurşun ve tüfek incelemesinin ardından vaşağı tavşan sanarak vurduğunu itiraf etti. Yapılan incelemede H.D.’nin avcılık belgesi olmadığı tespit eden ekipler, şahsa avcılık belgesi olmadan avlandığı için 437 TL, hayvanı avlamaktan, avlanma süreleri dışında ve ava yasak alanda avlanmaktan da 291 TL olmak üzere 7 bin 310 TL para cezası kesti.Olay yerinde bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Burdur Şube Müdürü Tamer Yılmaz, geçen ay Altınyayla ilçesinde bir vaşağın vurularak telef edildiğini hatırlatarak vatandaşların nesli tükenen hayvanlar konusunda duyarlı davranmasını, bu konuda suç işleyen vatandaşların ihbar edilmesini istedi.
Burdur merkeze bağlı Yaylabeli Köyü Dumlu mevkinde ava çıkan bir vatandaş, dağ yamacındaki vaşağı tavşan sanarak vurdu.

BURDUR (İHA) - Burdur merkeze bağlı Yaylabeli Köyü Dumlu mevkinde ava çıkan bir vatandaş, dağ yamacındaki vaşağı tavşan sanarak vurdu.
Edinilen bilgiye göre Burdur’da mermer ocağında çalışan 29 yaşındaki H.D., merkeze bağlı Yaylabeli Köyü Dumlu mevkiinde ava çıktı. Acemi avcı, dağ yamacında tavşan gördüğünü sanarak nesli tükenmekte olan vaşağı vurdu. Telef olan vaşak, bölgede inceleme yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından bulundu.
Vaşağı vurduğunu söyleyemeyen avcı, yapılan kurşun ve tüfek incelemesinin ardından vaşağı tavşan sanarak vurduğunu itiraf etti. Yapılan incelemede H.D.’nin avcılık belgesi olmadığı tespit eden ekipler, şahsa avcılık belgesi olmadan avlandığı için 437 TL, hayvanı avlamaktan, avlanma süreleri dışında ve ava yasak alanda avlanmaktan da 291 TL olmak üzere 7 bin 310 TL para cezası kesti.
Olay yerinde bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Burdur Şube Müdürü Tamer Yılmaz, geçen ay Altınyayla ilçesinde bir vaşağın vurularak telef edildiğini hatırlatarak vatandaşların nesli tükenen hayvanlar konusunda duyarlı davranmasını, bu konuda suç işleyen vatandaşların ihbar edilmesini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.