“Tarihimizi Karıştıracak Kadar Cahil Bırakılmışız”

Eğitim 22.12.2017 - 14:56, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

“Tarihimizi Karıştıracak Kadar Cahil Bırakılmışız”

UĞURLUEL: “Tarihimizi Karıştıracak Kadar Cahil Bırakılmışız”
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İHH Topluluğunun organizasyonu ile Yazar Talha UĞURLUEL  Burdur’da söyleşi gerçekleştirdi. “Kırmızı Çizgimiz Kudüs” konulu söyleşisini gerçekleştirmek üzere Burdur’a gelen Talha UĞURLUEL’i  Milli Eğitim Müdürü Mahmut BAYRAM, MAKÜ Genel Sekreteri Ali Nihat GÜNDÜZALP, İHH Temsilcisi Ömer BİLGİÇ ve çok sayıda öğrenci dinledi. Kudüs’e en çok giden birkaç kişiden biri olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Talha UĞURLUEL, 2017 yılı içerisinde Kudüs’e 12 defa gittiğini, herkesin  bir şekilde bir şeyler söylediğini, duyduğunu, okuduğunu söylediğini ifade etti. Kudüs’ün yerleşim yerlerinden, Kudüs’ün öneminden ve Peygamberlerin kabirlerinden bahseden UĞURLUEL, “Müslümanların mezarlarını yok etmeye çalışıyorlar, aslında orada bir mezar varsa, bu mezarlar ülkenin tapusu anlamındadır” dedi.  “Osmanlı ile 401 sene, Memlüklü ile 250 sene, Selçuklu, Eyyübi, Zengi ile toplamda 1000 sene yönettiğimiz Kudüs’ü anlama zamanıdır” diyen UĞURLUEL, “1000 yıldır bu toprakları yöneten bu ecdadın torunlarıyız. Bugün Mescid-i Aksa neresi, Kubbet-üs Sahra neresi? Sizi tenzih ederim ama karıştıracak kadar cahil bırakılmışız. Allah bizlere de başta Mescid-i Aksa olmak üzere mukaddessatımızla alakalı üzerimize düşen vazifelerin hakkını eda etmeyi nasip etsin” dedi. Yaklaşık 2.5 saat süren konferansın ardından MAKÜ Genel Sekreteri GÜNDÜZALP, İHH Temsilcisi BİLGİÇ tarafından Talha UĞURLUEL’e MAKÜ anmalığı, plaket takdim ve Hattat Sanatı ile ismi yazılmış tablo hediye edildi.
UĞURLUEL: “Tarihimizi Karıştıracak Kadar Cahil Bırakılmışız”

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İHH Topluluğunun organizasyonu ile Yazar Talha UĞURLUEL  Burdur’da söyleşi gerçekleştirdi.

Kırmızı Çizgimiz Kudüs” konulu söyleşisini gerçekleştirmek üzere Burdur’a gelen Talha UĞURLUEL’i  Milli Eğitim Müdürü Mahmut BAYRAM, MAKÜ Genel Sekreteri Ali Nihat GÜNDÜZALP, İHH Temsilcisi Ömer BİLGİÇ ve çok sayıda öğrenci dinledi.

Kudüs’e en çok giden birkaç kişiden biri olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Talha UĞURLUEL, 2017 yılı içerisinde Kudüs’e 12 defa gittiğini, herkesin  bir şekilde bir şeyler söylediğini, duyduğunu, okuduğunu söylediğini ifade etti.

Kudüs’ün yerleşim yerlerinden, Kudüs’ün öneminden ve Peygamberlerin kabirlerinden bahseden UĞURLUEL, “Müslümanların mezarlarını yok etmeye çalışıyorlar, aslında orada bir mezar varsa, bu mezarlar ülkenin tapusu anlamındadır” dedi. 

“Osmanlı ile 401 sene, Memlüklü ile 250 sene, Selçuklu, Eyyübi, Zengi ile toplamda 1000 sene yönettiğimiz Kudüs’ü anlama zamanıdır” diyen UĞURLUEL, “1000 yıldır bu toprakları yöneten bu ecdadın torunlarıyız. Bugün Mescid-i Aksa neresi, Kubbet-üs Sahra neresi? Sizi tenzih ederim ama karıştıracak kadar cahil bırakılmışız. Allah bizlere de başta Mescid-i Aksa olmak üzere mukaddessatımızla alakalı üzerimize düşen vazifelerin hakkını eda etmeyi nasip etsin” dedi.

Yaklaşık 2.5 saat süren konferansın ardından MAKÜ Genel Sekreteri GÜNDÜZALP, İHH Temsilcisi BİLGİÇ tarafından Talha UĞURLUEL’e MAKÜ anmalığı, plaket takdim ve Hattat Sanatı ile ismi yazılmış tablo hediye edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.