TARIM VE HAYVANCILIK PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Gündem 19.01.2021 - 10:17, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

TARIM VE HAYVANCILIK PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

2020 YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI…
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Burdur İli Sektörel Rekabet Gücünün Artırılması, Tarım ve Hayvancılıkta Farklılaşarak Bütünleşik Kalkınma Projesi” 2020 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.   Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Âdem Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ömer Tekşen, Doç. Dr. Ali Murat Alparslan ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç ile proje koordinatörleri, yürütme kurulu üyeleri ve merkez müdürleri katıldı.   Devam eden koronavirüs küresel salgını nedeniyle birçok toplantının çevrimiçi yapıldığı söyleyen eden Rektör Korkmaz, toplantıda yaptığı konuşmada “Hayvancılık Projesi kapsamında küresel salgın döneminde de çok sayıda arkadaşımız sahaya indi, saha çalışmalarını sürdürdü. Birtakım riskleri yöneterek çalışmalarımıza devem etmemiz gerekiyor. MAKÜ’nün ortaya koymuş olduğu bir perspektif var. Biz en başında göreve niyetlendiğimizde de kendi adımıza bir söylemimiz vardı; bir üniversitenin bir şehri değiştirebileceğini vurguladığımız çok sayıda konuşmamız oldu. MAKÜ’de bin akademisyen sayısını geçtik. Bir şehri değiştirmek için de bütün imkânları, bakış açımızı, bütün gücümüzü eğitim-öğretimi ve Ar-Ge’yi ihmal etmeden bir anda yaklaşımımızı topluma çevirdik.” ifadelerini kullandı.   Çağın gelişen teknolojileri ile projelerini birleştirme çabası içinde olduklarını ifade eden Rektör Korkmaz, hayvancılık alanında yeni bir yaklaşımı sergileyip “Hayvancılık 4.0” projesini uygulamak istediklerini belirtti. Rektör Korkmaz, konuşmasını, “MAKÜ’lü akademisyenler ülke sorunlarına çözüm arayışı içerisindeler. Bu projemizde 140’ın üzerinde akademik personel görev alıyor. Bölgesel kalkınmada bir üniversitenin nasıl çalışması gerektiğini, kurgumuz ve elde ettiğimiz deneyimlerle bir model olarak sunmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde küresel salgın sürecinde önemi iyi gelişmelerin olacağını varsayıyorum. Hep olumlu bir beklenti içinde olursak önlem ve tedbirleri alarak gelecekte çok daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Ülkemize yararlı olalım, yararlı işler yapalım. Emeği geçen herkese akademik ve idari kadromuza çok teşekkür ediyorum.” sözleriyle tamamladı. Konuşmanın ardından proje yürütme kurulu üyelerine Rektör Prof. Dr. Âdem Korkmaz tarafından hediye takdimi yapıldı. Yapılan hediye takdiminin ardından toplantı sona erdi.  
2020 YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI…

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Burdur İli Sektörel Rekabet Gücünün Artırılması, Tarım ve Hayvancılıkta Farklılaşarak Bütünleşik Kalkınma Projesi” 2020 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.

 

Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Âdem Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ömer Tekşen, Doç. Dr. Ali Murat Alparslan ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç ile proje koordinatörleri, yürütme kurulu üyeleri ve merkez müdürleri katıldı.

 

Devam eden koronavirüs küresel salgını nedeniyle birçok toplantının çevrimiçi yapıldığı söyleyen eden Rektör Korkmaz, toplantıda yaptığı konuşmada “Hayvancılık Projesi kapsamında küresel salgın döneminde de çok sayıda arkadaşımız sahaya indi, saha çalışmalarını sürdürdü. Birtakım riskleri yöneterek çalışmalarımıza devem etmemiz gerekiyor. MAKÜ’nün ortaya koymuş olduğu bir perspektif var. Biz en başında göreve niyetlendiğimizde de kendi adımıza bir söylemimiz vardı; bir üniversitenin bir şehri değiştirebileceğini vurguladığımız çok sayıda konuşmamız oldu. MAKÜ’de bin akademisyen sayısını geçtik. Bir şehri değiştirmek için de bütün imkânları, bakış açımızı, bütün gücümüzü eğitim-öğretimi ve Ar-Ge’yi ihmal etmeden bir anda yaklaşımımızı topluma çevirdik.” ifadelerini kullandı.

 

Çağın gelişen teknolojileri ile projelerini birleştirme çabası içinde olduklarını ifade eden Rektör Korkmaz, hayvancılık alanında yeni bir yaklaşımı sergileyip “Hayvancılık 4.0” projesini uygulamak istediklerini belirtti. Rektör Korkmaz, konuşmasını, “MAKÜ’lü akademisyenler ülke sorunlarına çözüm arayışı içerisindeler. Bu projemizde 140’ın üzerinde akademik personel görev alıyor. Bölgesel kalkınmada bir üniversitenin nasıl çalışması gerektiğini, kurgumuz ve elde ettiğimiz deneyimlerle bir model olarak sunmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde küresel salgın sürecinde önemi iyi gelişmelerin olacağını varsayıyorum. Hep olumlu bir beklenti içinde olursak önlem ve tedbirleri alarak gelecekte çok daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Ülkemize yararlı olalım, yararlı işler yapalım. Emeği geçen herkese akademik ve idari kadromuza çok teşekkür ediyorum.” sözleriyle tamamladı.

Konuşmanın ardından proje yürütme kurulu üyelerine Rektör Prof. Dr. Âdem Korkmaz tarafından hediye takdimi yapıldı. Yapılan hediye takdiminin ardından toplantı sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.