TAMİRHANEDE 4 ÇOCUKLU BİR KADIN…

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.03.2016 - 11:33, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

TAMİRHANEDE 4 ÇOCUKLU BİR KADIN…

24 YILDIR MOTOR TAMİRCİLİĞİ YAPAN 50 YAŞINDAKİ KADIN HERKESİ ŞAŞIRTIYOR
 “KADIN AZMETTİKTEN SONRA YAPAMAYACAĞI, BAŞARAMAYACAĞI İŞ YOKTUR” Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde yaklaşık 24 yıldır motor tamirciliği yaparak 4 çocuk büyüten 50 yaşındaki Emine Yıldırım, kadınların istediklerinde her şeyi başarabileceklerini gösterdi. Dinar ilçesindeki sanayi sitesinde 24 yıldır eşi İlyas Yıldırım ile birlikte çıraklık döneminden motor tamir ustalığına geçen Emine Yıldırım görenleri şaşkına çeviriyor. 1992 yılında eşi İlyas Yıldırım'ın açtığı traktör ve kamyonet tamirhanesinde ilk zamanlar yemek ve temizlik işleri yapan 50 yaşındaki 4 kız annesi Yıldırım, gün geçtikçe tamircilik mesleğini öğrenerek motor ustası oldu. Tamircilik mesleği erkek işi olması dolayısıyla ilk zamanlar kendisinin de yabancılık çektiğini belirten Yıldırım, kocasının desteği ve kendi azmi sayesinde işini öğrendiğini ve severek yaptığını şuanda da ustalık dönemine geçtiğini belirtti. Yıldırım, Dinar Sanayi Sitesi'nde erkek mesleğini yapan tek kadın olduğunu, yıllardır bu mesleği yaptığı için komşu esnafların yaptığı işi yadırgamadığını, fakat dükkâna gelen müşterilerin şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ve desteklediklerini ifade etti. “EŞİM ARTIK BENİM YANIMDA İŞÇİ OLARAK ÇALIŞIYOR” 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü dolayısı ile İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı iş ile ilgili bilgiler veren Yıldırım, “1992 yılından bu tarafa icra etmekte olduğum mesleğimi çok büyük onur ve gururla devam ettiriyorum. Çalıştığımız bu iş yerimizde bütün dizel araçları tamir ediyorum. Bunun yanında kamyonet, minibüs ve kepçe tamiratları da vardır. Uzun bir süredir eşimin üzerine olan tamirhane atölyesinin işletmeciliğini tamamen kendi üstüme aldım. Artık bu dükkânın sahibi benim, eşim ise benim yanında işçi olarak çalışıyor” diye espri yaptı. Motor ustası Yıldırım, yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için ise "Kadın azmettikten sonra yapamayacağı, başaramayacağı iş yoktur" mesajını vererek, kadınların hayatın her alanında olduğu gibi iş hayatının her kolunda da olduğunu kaydetti. “ÇOK EMEK VERDİM ÖĞRETTİM” Yıldırım'ın eşi İlyas Yıldırım ise, eşinin bir çok erkeğe taş çıkartacak işi ile herkesin taktirini topladığını söyleyerek, eşinin kendi isteği üzerine mesleği öğretmesini istediğini belirterek, “Eşim ilk olarak 'bana bu işi öğret' dediğinde gerçekten de çok şaşırdım. Ancak hiç bir zaman öğrenemeyeceğini düşünmedim. Çok büyük bir azimle çalışmalara başlayarak bu günlere kadar geldik. Eşim bana gerçekten de çok yardımcı oluyor” dedi.
24 YILDIR MOTOR TAMİRCİLİĞİ YAPAN 50 YAŞINDAKİ KADIN HERKESİ ŞAŞIRTIYOR

 “KADIN AZMETTİKTEN SONRA YAPAMAYACAĞI, BAŞARAMAYACAĞI İŞ YOKTUR”

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde yaklaşık 24 yıldır motor tamirciliği yaparak 4 çocuk büyüten 50 yaşındaki Emine Yıldırım, kadınların istediklerinde her şeyi başarabileceklerini gösterdi.

Dinar ilçesindeki sanayi sitesinde 24 yıldır eşi İlyas Yıldırım ile birlikte çıraklık döneminden motor tamir ustalığına geçen Emine Yıldırım görenleri şaşkına çeviriyor. 1992 yılında eşi İlyas Yıldırım'ın açtığı traktör ve kamyonet tamirhanesinde ilk zamanlar yemek ve temizlik işleri yapan 50 yaşındaki 4 kız annesi Yıldırım, gün geçtikçe tamircilik mesleğini öğrenerek motor ustası oldu. Tamircilik mesleği erkek işi olması dolayısıyla ilk zamanlar kendisinin de yabancılık çektiğini belirten Yıldırım, kocasının desteği ve kendi azmi sayesinde işini öğrendiğini ve severek yaptığını şuanda da ustalık dönemine geçtiğini belirtti. Yıldırım, Dinar Sanayi Sitesi'nde erkek mesleğini yapan tek kadın olduğunu, yıllardır bu mesleği yaptığı için komşu esnafların yaptığı işi yadırgamadığını, fakat dükkâna gelen müşterilerin şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ve desteklediklerini ifade etti.

“EŞİM ARTIK BENİM YANIMDA İŞÇİ OLARAK ÇALIŞIYOR”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü dolayısı ile İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı iş ile ilgili bilgiler veren Yıldırım, “1992 yılından bu tarafa icra etmekte olduğum mesleğimi çok büyük onur ve gururla devam ettiriyorum. Çalıştığımız bu iş yerimizde bütün dizel araçları tamir ediyorum. Bunun yanında kamyonet, minibüs ve kepçe tamiratları da vardır. Uzun bir süredir eşimin üzerine olan tamirhane atölyesinin işletmeciliğini tamamen kendi üstüme aldım. Artık bu dükkânın sahibi benim, eşim ise benim yanında işçi olarak çalışıyor” diye espri yaptı.

Motor ustası Yıldırım, yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için ise "Kadın azmettikten sonra yapamayacağı, başaramayacağı iş yoktur" mesajını vererek, kadınların hayatın her alanında olduğu gibi iş hayatının her kolunda da olduğunu kaydetti.

“ÇOK EMEK VERDİM ÖĞRETTİM”

Yıldırım'ın eşi İlyas Yıldırım ise, eşinin bir çok erkeğe taş çıkartacak işi ile herkesin taktirini topladığını söyleyerek, eşinin kendi isteği üzerine mesleği öğretmesini istediğini belirterek, “Eşim ilk olarak 'bana bu işi öğret' dediğinde gerçekten de çok şaşırdım. Ancak hiç bir zaman öğrenemeyeceğini düşünmedim. Çok büyük bir azimle çalışmalara başlayarak bu günlere kadar geldik. Eşim bana gerçekten de çok yardımcı oluyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.