SUSAM İLE YER FISTIĞIN KİLOGRAM FİYATI BELLİ OLDU

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 16.09.2020 - 15:34, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

SUSAM İLE YER FISTIĞIN KİLOGRAM FİYATI BELLİ OLDU

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği susam ile yer fıstığın kilogram fiyatını belirlediğini açıkladı...
Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK), susamın kilogram fiyatını 16, yer fıstığının ise 10 liradan alınacağını açıkladı.  ANTBİRLİK Başkanı Mustafa Yavuz, yaptığı açıklamada, asırlardır tarımı yapılan susam ve yer fıstığının Antalyalı çiftçilerin en temel geçim kaynakları arasında bulunduğuna dikkat çekti. Yavuz, pamuk, mısır silajı, buğday, zeytin, narenciye ve nar üretimini destekledikleri gibi susam ve yer fıstığı üreticilerinin de emeklerinin karşılığını almalarını istediklerini vurguladı.  Antalya'da 10-15 bin dönüm arazide susam ekiminin yapıldığını söyleyen Yavuz, şunları kaydetti: "Türkiye'nin susam ihtiyacının yüzde 20'si Antalya'da üretiliyor. Ayrıca Antalya susamı, kalitesi dolayısıyla  'altın susam' olarak biliniyor. Yer fıstığı üretiminde ciddi bir artış var. Bu iki ürünün değerini bulması için pazar açtık. Çiftçimizin her ürününü alıp, işleyip satmak asli görevimiz. Tarımsal her üretimi desteklemek boynumuzun borcu. " 
Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği susam ile yer fıstığın kilogram fiyatını belirlediğini açıkladı...

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK), susamın kilogram fiyatını 16, yer fıstığının ise 10 liradan alınacağını açıkladı. 

ANTBİRLİK Başkanı Mustafa Yavuz, yaptığı açıklamada, asırlardır tarımı yapılan susam ve yer fıstığının Antalyalı çiftçilerin en temel geçim kaynakları arasında bulunduğuna dikkat çekti. Yavuz, pamuk, mısır silajı, buğday, zeytin, narenciye ve nar üretimini destekledikleri gibi susam ve yer fıstığı üreticilerinin de emeklerinin karşılığını almalarını istediklerini vurguladı. 

Antalya'da 10-15 bin dönüm arazide susam ekiminin yapıldığını söyleyen Yavuz, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin susam ihtiyacının yüzde 20'si Antalya'da üretiliyor. Ayrıca Antalya susamı, kalitesi dolayısıyla  'altın susam' olarak biliniyor. Yer fıstığı üretiminde ciddi bir artış var. Bu iki ürünün değerini bulması için pazar açtık. Çiftçimizin her ürününü alıp, işleyip satmak asli görevimiz. Tarımsal her üretimi desteklemek boynumuzun borcu. " 

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.