SUDAKİ KLORA YENİ AYAR

Gündem 31.05.2016 - 16:02, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

SUDAKİ KLORA YENİ AYAR

BURDUR BELEDİYESİ İÇME SUYUNDAKİ YENİ OKSİJEN BAZLI KLOR ÜRETİM JENERATÖR SİSTEMİNİ HİZMETE SOKTU
Burdur Belediyesi tarafından içme suyunda kötü tat ve kokunun ortadan kaldırılması için Klor Üretim Jeneratör Sistemi hayata geçirildi. Burdur Belediyesi tarafından içme suyunda yaşanan kötü tat ve kokuyu ortadan kaldırmak amacıyla; sofra tuzundan klor üretilmesini sağlayan 3 kg/h kapasiteli Oksijen Bazlı Klor Üretim Jeneratör Sistemi hizmete girdi. Burdur Belediyesi Su Deposuna kurulan sistem ile içme suyunun dezenfektasyonu sağlanarak kötü koku ve tat oluşumu engellenecek. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü İsmail Güler ile birlikte sistemi gazetecilere tanıttı. Sistem hakkında bilgi veren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “İçme suyundaki klorlamadaki fazlalaşma hepimizi rahatsız ediyordu. Bu sorunu gidermek için yaptığımız araştırmada yüzde yüz yerli imalat olan ve sofra tuzundan üretilen klorla içme suyuna karıştırarak kötü kokuyu ortadan kaldırdık. Yaklaşık 15 gündür sistem çalışıyor. Suyumuzun sertliği açısından bir değişiklik yok. Ancak suyun içimi daha rahat hale geldi. Koku problemini de ortadan kaldırmış olduk. Daha önceki sistemle karşılaştırıldığı zaman birçok avantajı var. İşletme giderlerimiz yüzde 80’e kadar bir tasarruf sağlamış olacağız. Klorlama sisteminde suyun debisine göre dezenfektasyon sağlıyor. Otomatik bir sistem olması nedeniyle fazla kloru ortadan kaldırıyor. İstenmeyen koku ve tat ortadan kalkıyor. Klor jeneratörün maliyeti 300 bin TL civarında. Burdur’umuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.
BURDUR BELEDİYESİ İÇME SUYUNDAKİ YENİ OKSİJEN BAZLI KLOR ÜRETİM JENERATÖR SİSTEMİNİ HİZMETE SOKTU

Burdur Belediyesi tarafından içme suyunda kötü tat ve kokunun ortadan kaldırılması için Klor Üretim Jeneratör Sistemi hayata geçirildi.

Burdur Belediyesi tarafından içme suyunda yaşanan kötü tat ve kokuyu ortadan kaldırmak amacıyla; sofra tuzundan klor üretilmesini sağlayan 3 kg/h kapasiteli Oksijen Bazlı Klor Üretim Jeneratör Sistemi hizmete girdi. Burdur Belediyesi Su Deposuna kurulan sistem ile içme suyunun dezenfektasyonu sağlanarak kötü koku ve tat oluşumu engellenecek.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü İsmail Güler ile birlikte sistemi gazetecilere tanıttı.

Sistem hakkında bilgi veren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “İçme suyundaki klorlamadaki fazlalaşma hepimizi rahatsız ediyordu. Bu sorunu gidermek için yaptığımız araştırmada yüzde yüz yerli imalat olan ve sofra tuzundan üretilen klorla içme suyuna karıştırarak kötü kokuyu ortadan kaldırdık. Yaklaşık 15 gündür sistem çalışıyor. Suyumuzun sertliği açısından bir değişiklik yok. Ancak suyun içimi daha rahat hale geldi. Koku problemini de ortadan kaldırmış olduk. Daha önceki sistemle karşılaştırıldığı zaman birçok avantajı var. İşletme giderlerimiz yüzde 80’e kadar bir tasarruf sağlamış olacağız. Klorlama sisteminde suyun debisine göre dezenfektasyon sağlıyor. Otomatik bir sistem olması nedeniyle fazla kloru ortadan kaldırıyor. İstenmeyen koku ve tat ortadan kalkıyor. Klor jeneratörün maliyeti 300 bin TL civarında. Burdur’umuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.